~Ett oväntat samtal~

2010-01-31 @ 17:30:53
Jag fick ett oväntat samtal av en gammal god vän från folkhögskolan ♥
När jag gick i folkhögskolan i Eslöv fick jag lära känna en del goda vänner varav jag tyvärr inte haft så bra kontakt med efter skolan. Dock Cicci, vännen som ringde blev jag väldigt god vän med och hon flyttade till där jag har mina rötter, Norrköping ^.^

Vi har tyvärr inte pratat så mycket på ett par år men hon ringde idag och gud vad glad jag blev ♥ och otroligt överraskad så först var jag bara helt tyst i telefonen *fniss* Fick reda på att hon (som alla mina andra vänner och nära just nu) är förlovad och att de planerar till att flytta till där hon har sina rötter - Lysekil som ligger i närheten av Göteborg.

När vi gick i skolan så lyssnade hon mycket på radio och tyckte mycket om märkeskläder så jag blev väldigt överraskad när jag fick höra att hennes tidigare blonda hår har blivit en svart tuppkam och att hon lyssnar mer på hårdrock ^.^ Men ändå skoj att hon har hittat sig själv ♥

Vi myser fortfarande och tittar på Top Gear och ska efter detta avsnitt duscha och sedan laga mat, ska testa lite nytt.. Spaghetti, köttbullar och tomatsås. Hoppas det blir gott.

~Mysstund~

2010-01-31 @ 15:44:04
Vi spenderade hela frukosten med att se på anime, äta nybakat bröd och prata. Älsklingens mor kom hit för att hämta hans jacka för den är så sliten och behöver repareras. Snällt att vilja fixa det.

Vi visade en underbar anime som heter FLCL, helt underbar, När det avsnittet var slut så var de andra tvungna att åka hem, efter det så har vi städat lite och nu ligger vi i soffan och gosar ♥ och ser på min favoritserie (som inte är anime) Top Gear.

Sitter och funderar på vad jag ska ordna för mat till oss idag ♥ Det är så kul att planera.

~De efterlängtade bilderna~

2010-01-31 @ 11:28:29
Nu kommer de efterlängtade bilderna från gårdagens bak ^.^

Som jag sa, tror receptet var lite fel, det stod 500 g florsocker och då skulle det gå att spritsa men det gick inte så nästa gång ska jag göra som i ett annat recept, ta 300 g. om det är för löst så självklart ökar jag på lite då.

♥enjoy♥





~Make cupcakes not war~

2010-01-31 @ 10:56:33

It speaks for itself

 

Någon som märker jag är den enda som är uppe och extremt uttråkad?! XD

 

Nu ska jag iaf slänga in mig i duschen.



~Nintendo tårta~

2010-01-31 @ 10:54:35
Här är för de som verkligen älskar nintendo ♥
Hittade denna när jag letade runt efter söta saker i köket. Riktigt häftigt de lyckades med det ^.^


~Tips om dekoration på naglar~

2010-01-31 @ 10:47:16
Som mina vänner vet så har jag börjat fascinera mig med nageldekoration. Har tidigare haft smått intresse då jag brukade använda mina örhängen (ploppar) i min lillfingernagel i högstadiet, brukade ha en plopp med yin och yang eller en fjäril.
Har letat länge efter att kunna köpa dekoration till naglar, började mer aktivt dekorera naglarna efter jag köpt av misstag nageldekoration i Japan, var tänkt till mobilen XD röda stjärnor och runda genomskinliga. de var fina ^.^

Men nu när jag var på cubus lite före nyår hittade jag dessa:


Lite dålig kamera som sagt men ni ser hyffsat hur de ser ut

Dessa som sagt hittade jag på cubus för bara 100 kr. De är jättebra och jag gillar dem skarpt.
Men nu har jag letat runt lite och hittat denna sida, de har en hel del olika dekoration och ofta är det svårt att visa ordentligt. men tog ut en bild för att kunna demonstrera:

Det finns de som är lite mer "enformiga" så alla naglarna är likadana, men tänkte ändå visa vad de har, de har även liknande de som foki använder, sådant som sticker upp en hel del, djur, kakor, blommor osv.


~Nail art missy~

2010-01-31 @ 10:34:20
Var inne på denna sida och i shoppen och såg något otroligt sött!!
Örhängen, måste bara visa dem:


 

Sen hittade jag detta söta bältet som gulligt nog heter icecream love ♥

 

Hon hade förutom dessa söta pärlor i shoppen men även en egen behandling då hon dekorerar naglar eller behandlar naglar.


~Kawaii Onigiri maker~

2010-01-31 @ 10:21:31
För er som älskar onigiri så är detta perfekt för er.
Finns att köpa i samma webbutik som i inläggen nedan.

Om ni inte vet hur man gör onigiri så kan jag ge ett litet tips från mig, det är inget äkta recept men det blir jäkligt gott ^.^ Gör så här:

1. Skölj riset

2. Koka upp sushiris eller jasminris

(2.5 Häll över det kokade riset i en plastskål, häll i risvinäger och lite socker)

3. Fukta händerna i kallt vatten så riset inte klibbar sig fast, sedna lägg i lite ris i botten i varje form

4. Gör krämen - ta majonnäs, tonfisk på burk och blanda, lägg i lite av blandningen på riset i formen

5. Lägg på ytterligare ris uppepå krämen i formen och lägg på locket och pressa.

6. Lägg lite noriblad på ena kanten där man håller när man äter.

 

Lite tips om man inte vill använda tonfisk i alla, jag har testat med crabfish och det har varit gott.


~Kawaii Candle~

2010-01-31 @ 10:13:53
Jag hittade dessa även på samma internetbutik som nedan men tycker de förtjänar ett eget inlägg ^.^

Det är ljus som ser ut som bakelser ♥


~Kawaii Köksredskap och misc~

2010-01-31 @ 10:10:39
Håller på och försöker hitta lite söta grejer att ha i köket eftersom jag älskar att laga mat och baka

Hittade dock detta på en länk i en annan blogg på bloggspot och den fick mig utsökt att tänka på en av mina egentligen favoritbutiker i Shinjuku men så dum som jag var så köpte jag bara till min syster där T_T

Denna söta butiken som jag syftar på ligger i tunnelbanan i Shinjuku, de säljer jättemycket bakelseinspirerade grejer som bestick, skålar, ex. en glasskål som ser ut som en strut där man alltså har själva "glassen" på struten som är ett lock och så har man sin glass i. Sen hade de en godisskål som såg ut som en jordgubbe ♥ och andra supersöta grejer, ska verkligen attackera den butiken nästa resa och reuinera mig själv XD

 

Sen hittade jag dessa och de var ju bara för söta eller hur?!

 

Hittade dessa på denna internetbutik som kommer reuniera mig totalt

Vad sägs om det?! en tejprullehållare som ser ut som en doughnut!!!

 

Denna kopp är ju bara ett måste ♥ Den är ju bara så söt!! även om jag egentligen är hundmänniska så var den ljuvlig!


~Lotus badpropp~

2010-01-31 @ 09:57:23
Min sambo hade hittat denna fina badpropp ♥
Var bara tvungen att visa er den, den ser så fin ut, tänk er vad fridfullt med ett varmt bad, lite rosenblad i vattnet eller kanske bubblor ^.^ och lite tända ljus, mysig stämning och denna lotusblomma vilandes på vattnet.


~Ockuperad dator~

2010-01-31 @ 09:52:27
Som ni vet så var min dator ockuperad igår så jag kunde inte skriva särskilt mycket >.<
Ville verkligen men när man fastnar på en sida som kan uppfylla ens drömmar XD så är det väldigt lätt att sitta där i timtal, skulle kanske ha armbågat mig fram till datorn XD men det hade nog inte varit särskilt uppskattat.. dock var det inte särskilt uppskattat att sitta och vänta. inte schysst

Denna morgon har varit hyffsat produktiv, jag gick upp och ut med vovven, sen tog jag mig an köket som såg ut som ett bombnedslag. Har fyllt diskmaskinen med allt som ska vara i (min sambo tycker det är slöseri att lägga i stora grejer då man kör maskinen oftare och då slösar energi och vatten) och sen tömde jag stället, plockade, fixade ihop två soppåsar som ska slängas och rengjorde bänken. Lämnade disken i hopp om att Johan kan tänka sig göra den, det är bara 5 grejer så borde inte vara så hemskt.

Kom på efter ett tag att jag glömde fixa bröd igår så vi har inget bröd hemma T_T Som tur var kom jag på det så nu är det igång, men det tar 3 timmar och 20 minuter, så önskar jag hade kommit på det tidigare.

Nu är det 2 timmar och 40 minuter kvar XD så störigt. Ska kanske duscha och tvätta håret för att ta upp tiden.

~Shuffle och köttfärsgratäng~

2010-01-30 @ 23:32:29
Gjorde en ny rätt idag, potatis och köttfärsgratäng!! Det blev faktiskt jättegott ^.^ Gjorde en med ost till älsklingen och en utan självklart till mig själv. Det var lite intressant att testa nytt.

Vi i föreningen har nyss sett klart Shuffle, det var söt serie först, sen extremt seriös och väldig utveckling. Jag skulle faktiskt rekommendera den, men lite synd att den börjar så konstigt.

Jag har suttit och väntat en del för någon *hint hint* visade min sambo en ny sida där man kan köpa billigare animeer, så Johan var helt fast i att titta på dem..... Så kunde inte blogga förrän nu.
Faktiskt kände jag lite stress över det @.@

Nu har vi ganska skoj. Vi har japanska skolan här och de har precis fått göra mitt handgjorda läxförhör XD vi hade ganska roligt ^.^

Nu ska vi spela lite spel, wii med 3-4 spelare ^.^

~choklad cupcakes~

2010-01-30 @ 16:36:01
Jag gav mig på ett nytt recept på Tasteline. Jag har nog aldrig gjort så goda och fluffiga chokladmuffins ♥

Men jag tror receptet var fel, för enligt dem skulle jag kunna spritsa ut frostingen men det lyckades jag inte med.. enligt receptet så var det 500 g florsocker, såg dock ett annat recept med frosting och det var 300 g florsocker så nästa gång ska jag ta 300 g istället.
Så fick experimentera. Har tagit kort men kameran krånglade och jag måste föra över bilderna och formatera minnet i kameran innan jag kan visa bilderna.. be patient ♥


Vi har möte i helgen och ser på Shuffle! Rätt så bra serie, men lite småskum. Som denna sortens animeer.
Kaworu går runt och nosar och vill ha coklad cup-cakes'en men det är ju livsfarligt för vovven så han får gott ta och gå med på att han inget får.

Ska snart leta efter ett recept med potatis, känner för att göra något med potatis.

~choklad cupcakes~

2010-01-30 @ 16:32:20
Jag gav mig på ett nytt recept på Tasteline. Jag har nog aldrig gjort så goda och fluffiga chokladmuffins ♥

Men jag tror receptet var fel, för enligt dem skulle jag kunna spritsa ut frostingen men det lyckades jag inte med.. enligt receptet så var det 500 g florsocker, såg dock ett annat recept med frosting och det var 300 g florsocker så nästa gång ska jag ta 300 g istället.
Så fick experimentera. Har tagit kort men kameran krånglade och jag måste föra över bilderna och formatera minnet i kameran innan jag kan visa bilderna.. be patient ♥


Vi har möte i helgen och ser på Shuffle! Rätt så bra serie, men lite småskum. Som denna sortens animeer.
Kaworu går runt och nosar och vill ha coklad cup-cakes'en men det är ju livsfarligt för vovven så han får gott ta och gå med på att han inget får.

Ska snart leta efter ett recept med potatis, känner för att göra något med potatis.

~Hotellfrukost med en liten twist~

2010-01-30 @ 12:11:52
Jag var uppe tidigt, vid halv åtta och fixade iordning mig för vår hotellfrukost med Madde och Daniel. Sminkade mig och fixade håret och klädde mig, Gick ut en längre sväng med Kaworu (var ute snabbt med honom i det urkalla vädret i bara en morgonrock >.<) och sen var jag klar att gå, då gick älsklingen upp ur sängen, vi var självklart sena när vi kom fram till hotellet men som tur var var Madde och Daniel det också (med lite förvarning av mig) så vi kom fram samtidigt.

Så fort vi hade kommit in till hotellet och plockat ihop te och kaffe samt lite frukost så självklart satte brandlarmet igång, väldigt högljutt. Jag och Madde satte på oss ytterkläderna och gick ut, Johan och Daniel var smarta och tog med sig kaffet.

När vi kom in igen fick vi höra det var falskt alarm, Jag tog mig friheten och tog kort på min frukost:


Mysigt eller hur?!

Dock gick ännu ett falskt brand-alarm igång så det var inte det lugn man tänkt sig.
Sen fick Madde reda på en väldigt tråkig nyhet precis när vi ätit upp så vi försökte självklart stötta henne men det var bättre de fick komma hem och ta det lugnt så vi gick efter det.

Nu ska jag träna lite zumba och testa lite nya "knep" för att få slanka ben som jag såg på en video genom aftonbladet på Sofis Mode.

Vi får snart över vänner så måste bli klar snart.

~Trött så här tidigt?!~

2010-01-29 @ 21:12:40
Gud jag är ju något fruktansvärt trött..
Tänker lägga mig i sängen och titta på top gear, men först gå ut med Vovven så klart.
Vi ska till Sten stenson sten imorgon och äta hotellfrukost, denna gången ska jag inte glömma fotografera, dock blir det nog i mobilen.

Jag har varit flitigt idag, gick 11 754 steg idag och har tränat zumba ^.^ Inte konstigt jag är trött XD

Chu♥ på er alla

Bilden är hittad genom googlesökning, den som skapat den står längst upp i bilden.


~Sötaste vovven?~

2010-01-29 @ 20:40:59

Tog en ny bild på sötnosen ♥

 

Han är så söt ^.^ Satte om hans päls i pannan så han kan se ^.^


~Gammalt photoshoot~

2010-01-29 @ 20:22:16
Tänkte visa upp min fina lolitaklänning jag köpte i Harajuku när jag var där hösten/sommaren 2008.
Jag och mina vänner hade photoshoot vid ett trasigt staket när jag var där nyår 2008. Tänkte visa bilder på mig som Chaya och Catty tog.

♥Enjoy♥



Sitter och myser med Cattys kissemiss Walle.

~Bookbook~

2010-01-29 @ 18:19:56
Äntligen, sen jag såg Fokis inlägg och aftonbladets inlägg om en datorfodral som ser ut som en bok så har jag varit sugen och eftersom jag har gjort valet att skaffa en mac blev jag mer nyfiken på vad den skulle kosta.. Eftersom den är så speciell i designen så trodde jag den skulle vara svindyr.. men den kostar inte mycket mer än vanliga.

Här kan ni hitta Bookbook och om ni inte kommer ihåg hur den ser ut så finns en bild.


Tyvärr har jag inte hittat någon i Sverige som säljer den än. *letar*

~Hmpff~

2010-01-29 @ 17:02:09
Jag fastnade med att ordna lite på min sambos bloggdesign så den är lite mer Johan ♥

NU ska jag träna zumba XD Men tack vare det fick jag höra igenom Top gear ^.^


Så här blev headern.. jag tycker den inte är lika stilren men han ville inte ha det så uppradat utan lite mer karaktäristiskt.

Hoppas det blir bra denna gången... Han önskade ha in Brandon Lee när han är med i The Crow.

Jag är som sagt inte så duktig i Photoshop, still learning.


~Rekryteringsmässa och fönstershopping~

2010-01-29 @ 16:11:21
Jag var med en vän på rekryteringsmässan i Malmö idag, Det var tyvärr mest säljar-jobb, väldigt mycket genom telefon, så lämnade inte in så mycket ansökningar men några blev det iaf.
Mässan var överfylld med folk och hemskt jobbigt för alla var sura för det var mycket folk och trängde sig för alla andra trängde sig.

Efter vi gått runt två varv bland folkvimlet så gick vi ner för att ta ut pengar, jag skulle handla lite och där jag skulle handla kunde de inte ta kort just då.
Sen fönstershoppade vi, det var jättetrevligt, tittade in i Buttericks också, de har så roliga grejer där.
Vi hade tänkt fika men beslöt oss för att inte göra det, men när jag väl kom till stationen och missade tåget med minuter så köpte jag en kopp te och en jättesöt maräng för bara 18 kr. Var så frusen ända in i benen så tyckte jag förtjänade lite värme.

Tog en bild på min lilla fika med mobilen, ursäktar kvaliten.


Visst är marängen söt?! Den är rosa, om det inte syns på bilden, hade frukt-te som var gudomligt gott.

Eftersom jag ändå fått in lite bilder från kameran så måste jag ju bara visa några söta bilder på vovven.


Här är han bara några månader gammal ^.^


Hihi han var helt yrvaken när jag tog denna bilden.

 

Vi mådde dåligt och låg i sängen, Kaworu fick sitta i datorstolen och vilade huvudet mot armstödet.

 

 

Vill visa en annan fin bild från Norrköping.

Det är en av de kända rondellerna.

Vackert eller hur?!

När jag kom hem hade älsklingen gjort Korvstroganoff ♥ Han satte igång Top Gear för jag älskar det så mycket, bara för jag var trött och kände mig inte så bra efter den länga vistelsen i Malmö.

Nu ska jag träna zumba och sen duscha.


~Förklaring~

2010-01-29 @ 15:18:20
Tänkte förklara för de som anser jag inte behöver jaga kilon.. Det är så att jag inte anser mig särskilt överviktig utan jag anser att jag har unnat mig för mycket och väger mer än vanligt, jag vill ha smalare ben och rumpa men det kommer genom träning, inte genom viktnedgång.
Jag går ner i vikt så jag kan unna mig söta kakor osv. ^.^

~Loose weight~

2010-01-29 @ 08:07:01
Yay, jag har gått ner 1,7 kilo på en vecka *stolt*
Nu vet jag ju inte om det är blåbär, zumba, att jag börjat röra mig mer eller en kombination av alla, men jag är lycklig hursomhelst ^.^

~Morgonstund har guld i mun~

2010-01-29 @ 07:40:32
Stämmer det verkligen?!?! Om man måste vara petig och tänka logiskt...

Jag har iaf vaknat före väckarklockan och kunde inte somna om, har sovit väldigt gott inatt förutom att jag väcktes 2 gånger av älsklingen när han kom hem och när han gick och la sig.
Låg och drog mig ett tag i förhoppningen att antingen somna om eller koppla av men var alldeles för rastlös och gick upp i slutändan.

Älsklingen var inte helt nöjd med header-designen så jag får ta och attackera min tablet igen senare idag och göra om från början, det som var "fel" går nämligen inte att retuschera om jag minns rätt.

Ska snart äta frukost och gå ut med Kaworu på morgonens första promenad, Idag ska jag till malmö på en rekryteringsmässa och göra som alla andra gör, lämna in en cv och hoppas att de fiskar upp min ♥

Ska träffa en underbar vän till mig idag i malmö så ska bli trevligt ^.^

~En konstig känsla~

2010-01-28 @ 21:43:08
Det var inte natti natti som jag trodde, kollade nämligen min mail på mobilen och hon som sålde Kaworu till oss hade skickat ett mail och frågade om de kunde få lite bilder på Kaworu för hennes dotter var nyfiken på hur han såg ut så var bara tvungen att skicka iväg flertalet bilder ^.^

Så sitter vid datorn igen, men min rygg gör lite ont så gör inte det så länge..
Känns väldigt konstigt, jag har inte ätit så mycket men känner mig inte hungrig, men ändå inte mätt, min mage kurrar lite men inte som om den vore tom, jag känner mig jättetrött men min hjärna är hur aktiv som helst.. Kaworu skäller så mycket så jag blir galen på honom XD men det är ju bara att säga ifrån.. Det är grannen som har gäster som låter så mycket när de hälsar på... Han är så like en vakthund när något konstigt ljud är i farten.

Håller på och lägger ner cv+intyg i kuvert, ska på rekryteringsmässa i malmö imorgon, ska träffa en kompis och några vänner till henne som också är arbetslösa. Får se om det ger något ^.^

Igår hörde Espresso house av sig, har dock inte hört ifrån dem igen så vi får se om det blir något med det jobbet.

Nu ska jag fortsätta med mina kuvert och sen dekorera naglarna ^.^

~Natti Natt~

2010-01-28 @ 20:47:51
Jag har sett ett första avsnitt på animen jag ser på nu - Matantei Loki Ragnarok

Har inte fått helt kläm på vad serien handlar om ännu, har ju bara sett ett avsnitt.

Men om jag förstår det rätt så handlar det om spöken som stannat kvar av någon anledning, en detektivbyrå har hand om just sådana fall, att leta upp spöken och försöka befria dem eller iaf hjälpa personer som utsätts för problem tack vare dem.

 

Dock i min mening, ska man se en spök-anime om man kan uttrycka det så så skulle jag starkt rekommendera ghost hunt.


~Blåbär till middag~

2010-01-28 @ 20:13:53
Jag kan verkligen inte komma på något bättre så jag ska äta blåbär till middag... vet inget annat som jag orkar göra... åt köttbullar och makaroner innan idag och det blir lite tjatigt att göra det igen, så det blir att göra det ännu enklare för sig >.<

Dock är jag nog egentligen sugen på att äta något varmt.. inte något kallt..

Hittade lite andra grejer från Mac som jag kommer köpa till när jag har råd med datorn;


Detta kallas space station, den har då fyra extra usb-uttag och om jag förstod det rätt så kan man ordna kablarna så de inte snurrar ihop sig. Den har även en "kylningseffekt" på datorn så den inte blir för varm.




En söt datorväska eller hur?! Det fanns rätt många att välja mellan men de andra var inte så fina, vet ni vart man kan hitta en fin datorväska? De som var hyffsade var flera tusen dyra och det är väl ändå lite överdrivet att lägga ut den summan på en väska.

~Så Elakt~

2010-01-28 @ 19:30:45
Jag spenderade det mesta av min energi innan idag till att skotta våran gång till huset och utanför, det var jobbigt och tog lång tid men kändes skönt efteråt.

Nu så var jag ute med hunden och såg att de har skottat med små traktorer utanför oss, så mitt slit var fördjäves, sen har de dessutom kört förbi en av de stora högarna som jag skapade innan och den har rasat T_T Så var lite sur när jag såg det.

Efter promenaden så säger walk mate 9 610 ^.^

För er som inte har sony ericsson eller har för "gammal" version så här är en bild, tyvärr blev det inte bra när jag skulle ta kort på mobilen så tog en bild genom googlesökning.

Inte så bra bild jag vet...


~Bloggdesign~

2010-01-28 @ 18:45:22
Är klar med Johans Bloggdesign ^.^

Vad tycks?? Här hittar du hans blogg

Jag vet att bilderna inte är helt i symetri men det var fel storlek på bilderna.

Han ville ha dessa bilder, det är:

Johnny the homocidial Maniac, Armand the vampire, Asuka Hinoi och Rei Ayanami.


~Zumba och Walkmate~

2010-01-28 @ 17:46:53
Igår tränade jag inte zumba pga magen och att jag ville umgås med älsklingen, samt att jag då trodde jag hade kör.
Men igår gick jag 10 153 steg.

Idag har jag än så länge gått 8 817 steg, men det är ju ändå rätt så bra med tanke på att jag inte jobbat idag, men tagit en lång promenad i pulsande snö.

Har precis tränat zumba och ska försöka göra en header till min Johan..
Ser på maria-sama ga miteru - haru

~Härlig promenad~

2010-01-28 @ 15:49:33
Idag så började jag morgonen visserligen med att blogga, men efter det gick jag på en timma-lång promenad med mamma och familjens hund Mellie och självklart vår sötnos Kaworu


Jag försöker komma på hur jag ska göra för att snygga till designen på min blogg, har stört mig länge på att titeln på alla inlägg ligger i vänster och inte i mitten... jag vet att jag behöver lägga ner lite extra krut på min bloggdesign, dock är jag ju lite nöjd med headern......faktiskt.

Jag har velat få in "info" om mig själv under min presentationbild, i de flesta datorer så syns inte någon text alls och i vissa ligger den uppe i hörnet... lite väl skumt..

Någon som vet?!

~Apples nya superpryl~

2010-01-28 @ 10:00:11

Text från aftonbladet:

Den 9,7 tum stora skärmen är en pekskärm. Ipad har webbläsare, mejlprogram och Itunes för att spela musik, video, ljudböcker och podcastsändningar. Den har ett inbyggt virtuellt tangentbord som dyker upp på skärmen när man behöver det. Men det finns också externt tangentbord som tillbehör.


~Munkar från Tasteline~

2010-01-28 @ 09:53:25
Hittade detta recept på Tasteline genom en länk från aftonbladet, tyckte de var så söta och ser så goda (och onyttiga) ut att jag ville bara visa ^.^

Här kan ni se receptet om ni vill skriva ut den eller alternativt, om ni är medlem på Tasteline, ladda hem det.

Själv så måste jag bara testa detta någon gång, fast helst när jag har gått ner några kilo så jag kan unna mig något så här onyttigt XD


~Igårkväll~

2010-01-28 @ 09:39:00
Jag är en aning sur på att jag var för trött och hade för ont i magen för att uppdatera, är besviken på mig själv, men jag hälsade iaf mina trogna läsare *hint hint* att jag faktiskt ville uppdatera egentligen.

Före maten så var jag ute med vår lilla yorkie som inte förresten är så liten längre XD han är ju stora killen nu, över ett år!!! Jag var iaf ute med honom och sprang omkring i snön och lekte lite, han älskar snö så han var lycklig.

När vi kom in var det ju tvunget att tvättas XD, han avskyr att bada, men han får en massa snöbollar i pälsen som är omöjliga att smälta med bara handduken. Då skulle vi fått stå och torka honom i åtminstone en halvtimma..
Så här kommer lite bilder på blötnissen:


Demonögon?! Självklart...men han ville inte vara tillräckligt stilla för en bild utan blixt.


Hehe, lite tjurig på matte, här är en tidigare bild samma dag så ser ni lite skillnad:


Hihi, lite mer päls kanske?!

Senare under dagen som jag berättade snabbt igår så gjorde vi en laxrätt!!
Här hittar ni receptet på laxrätten, det är en utskriftvänlig variant så ni kommer få förfrågan om att skriva ut, vill ni inte det är det bara att trycka på avbryt så ser ni receptet.


Här ser ni skillnaden mellan lax med ost och lax utan ost.


Så här såg min rätt ut på tallrik.


Närmre bild på läckerheten.


Under tiden vi åt så såg vi på inside the actors studio, min mage började göra gradvis mer och mer ont och jag började bli väldigt trött och somnade i soffan, sen låg jag med huvudet på Johans axel och sen jag upp och la mig.

~Underbar kväll~

2010-01-27 @ 22:11:29
Jag har haft en underbar kväll, kören var inställd så jag kunde spendera mer tid med älsklingen, var ute och lekte med vovven i snön, han älskar snö..

Vi städade en del hemma och sen lagade en jättegod laxrätt, har sett på inside the actors studio men jag är jättetrött och har ont i magen så går och lägger mig.. Johan sitter kvar och tittar en stund till, är alldeles för trött för att lägga upp bilderna på maten så jag gör det imorgon med en bättre beskrivning.

Godnatt och sov så gott!!!

~Fräck datormus~

2010-01-27 @ 15:10:54

Enligt mig iaf..

Mac har skapat en touch-datormus, dvs inga knappar, man använder sig av att toucha ovansidan för att bläddra på sidan eller att klicka så man kommer vidare.. Man rör vid sidorna för att gå fram eller tillbaka i sidor, jag gillade denna skarpt!!


~Ariena idag~

2010-01-27 @ 12:55:12

Hela förmiddagen var jag trött ^.^ Men nu efter lunch så har jag fått ny energi!!
Har gjort allt jag kan på det uppdrag jag tagit mig an, eller ja, nästan allt, jag har gjort allt jag kan nu, det är bara lite underlag som måste stärkas så är jag ready to go för bokslutet!! Ska bli intressant, sen så ska jag få träffa revisorn också...

Lite nervöst, någon ska granska mitt arbete.

Min älskling är hemma och faktiskt ledig idag ^.^
Tyvärr är han ledig en onsdag, jag har kör på onsdagar och just idag och nästa vecka så ska jag vara där 45 minuter längre... inte bra, så vi ses iaf inte så mycket idag..

Men förmodligen äter vi lax idag och kanske dricker champanjen som vi glömde på årsdagen XD


~Macbook pro~

2010-01-27 @ 11:01:18

Har nog bestämt mig för denna 13 tummade läckerbiten:

 

Ska kolla upp fler bilder.. men här är lite info:

Den här modellen...

Processor: 2.26GHz
Minne: 2GB (2x1GB) DDR3 So-dimm 1066MHz
Hårddisk: 160GB @ 5400 rpm
Grafik: NVidia GeForce 9400M
Vikt: 2.27 Kg
Bildskärm:13.3 tum, 1280 x 800 pixlar, blank, LED-belysning
Expansion: Mini DisplayPort, 2xUSB2.0, 1xFW800, 1xSD-kortläsare, kombinerad ljud in- och utgång.
Batteritid: Upp till 7 timmar vid trådlös aktivitet


Ska förmodligen köpa till lite tillbehör också så småningom, haha har ju inte råd med denna ännu, men det blir när jag har fått jobb och sparat ihop pengar, tar nog inte så lång tid när det väl rullar in pengar.


~Bloggtävling på fokis.se~

2010-01-27 @ 10:35:03
Jag har följt Fokis blogg flera gånger om dagen sedan jag "upptäckte" den.

Foki ordnar en bloggtävling just nu, man kan vinna ett så vackert namnsmycke med ens eget och/eller ens älskade namn ♥ 

Det ser väldigt vackert ut. här kan ni hitta det blogginlägget ---> Foki♥bloggtävling

Om man inte är med i tävlingen eller har oturen att inte vinna så kan man köpa de smyckena hos Betties Galleria.

Om jag skulle vinna så skulle jag ha liknande design som Foki, ha mitt och Johans namn och ett hjärta: Jenny♥Johan, självklart i silver ♥ Jag och Johan har varit tillsammans i fem år och det känner jag skulle symbolisera vår kärlek!


~DesignXLaptop~

2010-01-26 @ 21:08:47
Jag har alltid ansett att Vaio är läckra datorer, Sony är duktiga på laptops... Men de har inte så kraftfulla datorer, hittade denna dator och den är jättefin i designen och lite mer kraftfull än en "billig" vaio, dock en skillnad är som ni förstår priset, denna är ca 3000 billigare än en vaio.




Jag är riktigt förvirrad med vad jag ska skaffa mig, tittar runt lite så jag har ett hum om vad jag är ute efter istället för att ta första bästa när det väl gäller.. har diskuterat lite om jag skulle skaffa en Mac.. dock har tittat en del och det minsta jag kan hitta med mac är 13 tum.. Detta bådar inte gott för mig som vill ha en lite mindre dator.. Dock verkar den snygg och det som är positivt med Mac är att den klarar photoshop och sådana program bättre, är inte alls lika "benägen" att skaffa virus och har en snygg design.. problemet är att alla jag sett väger över 2 kilo.. orsaken till att jag vill ha en mini-pc är för viktens skull.. vill inte gå omkring och dra på en väska med över 2 kilo, vill ju lätt kunna ha med den när jag reser.
och helst också eftersom vi har planer på resor utomlands så självklart så vill jag inte att det ska vara för obvious att jag har en dator med mig...

~Avkopplande~

2010-01-26 @ 20:18:29
Jag har nu ordnat disken och förberett bröd ^.^ Så imorgon så blir det nybakat bröd!!

Så underbart.. Och blåbär till.

Sitter nästan fast här vid datorn XD Sitter i köket och skriver vid datorn och Kaworu har precis börjat äta lite bättre.. Han äter ju så himla dåligt ibland, han har sina perioder.

Ska dammsuga lite nu på övervåningen och sen ska jag lägga mig i sängen och skriva lite på "nihon no gako" den japanska skolan vi har i föreningen, eftersom det var min ide har jag tagit mig uppgiften att planera lektionerna. Vi hade lektion sist så denna börjar med ett läxförhör.

Jag är inte så bra på japanska, kan en hel del fraser och en hel del hiragana men jag stavar ofta fel, fast inte jättefel, oftast är det en stavelse eller så som blir fel, det allra värsta är nog grammatiken T_T

Men genom att ha skola så lär jag mig också samtidigt som de lär sig, just nu går vi mest in på hiragana så än så länge gör jag inte bort mig :3

~Ett berg av disk~

2010-01-26 @ 18:17:28
Jag har hunnit duscha, laga mat och ätit sen jag kom hem, till mat blev det köttfärssås och spaghetti med kantareller i ^.^ Älskar kantareller ♥

Har sett lite anime under tiden och nu ska jag gå ut med Kaworu så han får göra sitt ute ^.^ Lite längre promenad blir det så blir han lycklig.
Efter det måste jag nog ta itu med det berg av disk som jag byggt upp sen igår, mådde för dåligt i magen igår så det blev aldrig av..

Ah har satt igång en maskin tvätt också ^.^ Det behövdes verkligen.

Får se hur "schemat" blir senare idag, har en väldigt bråkig mage idag..

~Dålig morgon leder till underbar kväll~

2010-01-26 @ 12:00:22
Hoppas verkligen det mottot jag alltid kört med stämmer idag.

Allt har gått fel idag >.<

Jag missade bussen jag tänkte ta, gick för att hinna med en annan busslinje i närheten, men jag tänkte fel dag, så den tiden gick inte, gick ner och fick stå i frysande kyla i 10 minuter för att vänta på nästa buss.
När jag väl kommer till stationen så är tåget 15 minuter för sent. Det är frysande kallt inne på stationen och det var bara att vänta...

När jag kom fram till Malmö var mina fötter fortfarande stelfrusna T_T Så när jag väl kommit till jobbet var jag så stel och frusen jag visste inte vad jag skulle ta mig till.

Jag vet många har det värre men jag och kyla kommer inte överens.. jag är hemskt frusen av mig och klarar inte av att frysa en längre stund.

Dock nu ska jag snart äta lunch. Våfflor ^.^

Hoppas verkligen resten av dagen blir bättre. Fick precis reda på att det finns ett extra element i rummet jag är i, jag som frusit i tre veckor.....helt i onödan *gråter en skvätt*

~Godmorgon~

2010-01-26 @ 07:58:10
Eftersom jag inte hade mjöl igår så kunde jag inte baka bröd så idag blir frukosten blåbär och juice ^^

Läste Fokis blogg nu på morgonen, Hon sa att hon fixar håret sist, jag fixar håret först eftersom jag mår väldigt dåligt när jag inte är fin i håret. Behöver det tvättas så är jag helt döende och deprimerad eller väldigt lättretad, så håret går först.

Har tagit en timmas sovmorgon idag för min mage gjorde väldigt ont nu på morgonen >.< älsklingen skulle upp och äta frukost med mig, men ligger fortfarande i sängen..

Aah förresten, jag överreagerade, he, typiskt mig XD, älsklingen blev inte alls irriterad, han sa att det var lungt ^.^ Snacka om att förbereda sig för det värsta...

~Walk mate~

2010-01-25 @ 20:23:39
Det heter ett program i min mobil, Jag har velat testa den, det är en application som är en stegräknare ^.^
Jag har haft igång den hela dagen, vissa tider har jag glömt ha telefonen med mig. men sammanlagt så har jag gått 7011 steg idag. Då är inte promenader med Kaworu inräknade utan bara till, på och från jobbet.

Ganska intressant hur mycket man rör på sig ändå för att vara kontorsarbetare.

~Våfflor~

2010-01-25 @ 18:34:06
Jag bestämde mig för våfflor då jag kan sitta samtidigt som jag lagar mat och det är varmt när man äter.

Ser på sista avsnittet av Maria-sama ga miteru, mysig serie, men jag är inte helt överförtjust i den tyvärr.

Efter det avsnittet kommer ett special-avsnitt..

Ah, förresten, var hemskt klantig när jag lagade mat T_T Jag skulle göra smeten för våfflor, bestämde göra dubbelsats så jag kan göra till oss båda imorgon...
Upptäckte när jag skulle hälla i mjölet (som var sista ingrediensen) att jag inte hade något mer mjöl... och jag måste baka bröd ikväll, stressar jättemycket, jag vet att göra mer våfflor till oss båda är en bra och snäll tanke men älsklingen kommer inte uppskatta våfflorna eftersom brödet är viktigare... synd... men samtidigt kan jag förstå honom även om jag säkert kommer att försvara mig XD

~Oh dear~

2010-01-25 @ 17:04:37
I think I found something amazing!!

För er som älskar söta merchandice.. se in på denna sidan http://www.kawaiifactory.com jag är helt fast!!!!

~Kawaii Brosch~

2010-01-25 @ 16:57:23
Hittade dessa på en butik som hette laninja, det är broscher som är söta (eller hur ♥) Dock så var det i princip det enda jag gillade i den butiken *pout*



~Gomenasai~

2010-01-25 @ 16:54:18
Ursäkta den dåliga uppdateringen, jag var helt uppslukad av jobb, förutom under en tid då jag ringde och pratade med Rosa XD

Jag har tänkt göra pannkakor idag, eller våfflor?! Jag var och handlade och fick jätteont i magen T_T så pappa skjutsade hem mig.. *gråter en skvätt* Jättesnällt av honom!!

Jag orkar inte stå och göra pannkakor, kanske skulle testa göra ugnspannkaka?! har jag aldrig gjort innan, har ätit men inte gjort själv, om jag inte gör det så kommer jag nog vara lat och göra wok.. men det orkar jag inte heller.. hmmm doshio?!? Helt förvirrad..

Fast kanske ändå pannkakor?! det var länge sen... men det är ju jobbigt att stå upp hela tiden och så blir det en massa disk... och man äter aldrig maten varm.... det tål att tänkas på lite till.

~AKB48~

2010-01-25 @ 15:23:16
Hittade en låt som släpptes förra året med AKB48 som jag missat O.O



~Mumsar på blåbär~

2010-01-25 @ 06:56:24
Sitter och mumsar på blåbär nu på morgonkvisten, älsklingen sover otroligt fortfarande med tanke på hur mycket Kaworu har skällt XD

eek nu har jag dragit ut på ätandet, måste skynda på lite..

Min frukost består av en stor tallrik med blåbär och scones.. hur är er?

~Charma med loli på badstrand?~

2010-01-24 @ 22:20:56
Alla har väl sett någon gång i animeer, oftast haremserier, man är på stranden, tre eller fler tjejer kommer i snygga bikinis och så är det en som kommer i sin skolbaddräkt... Det verkar vara väldigt populärt i Japan att tjusa killar i sån.. skulle det fungera i Sverige?? Jag behöver visserligen inte tjusa några killar, jag har ju min älskling så min fråga till honom är nog om det skulle tjusa honom XD men jag tror han föredrar bikini, men någon gång hade det kanske varit skoj.. men ni andra? vad tror ni?


~Helt förälskad~

2010-01-24 @ 22:13:09
Hittade denna på en av mina favorit cosplay-nätbutiker!!! Blev helt förälskad. Kostar 450 kr och jag ska definitivt köpa den när jag får pengar för det uppdraget jag gör, det är så givet ♥


~Ensam och uttråkad~

2010-01-24 @ 21:03:02
Märks det att jag är ensam och uttråkad?? Jag har suttit i över en timma och tänkt jag måste börja namnge anime... men jag har inte börjat ännu >.<

Ska göra det efter detta inlägget..

Jag hade ett samtal med en som arbetar med programmering, han kunde datorer, jag var helt chockad, han tittade lite på olika datorer och gav mig tips.

Han sa att egentligen är Mac väldigt välutvecklade men om man vill ha en pc så rekommenderade han inte den vaio jag hittade XD den är egentligen bra sa han men man skulle tydligen vara uppmärksam på processorhastigheten.
Frågan är då, ska man köpa en mac eller en pc?? pc är ju klart lättast att hitta...

Dock en sak som är intressant är ju att Mac bara kom ett år efter pc.

Vad tycker ni??

~Pac Safe~

2010-01-24 @ 20:46:56
Jag fick en väska av mamma och pappa i födelsedagspresent för några år sedan, det är en mindre väska som man kan spänna runt magen, men som ser rätt så bra ut om man jämför med vanliga magväskor. Påminner mer om en kameraväska.
Den har stålnät i sig och andra grejer gjort i stål för att förbättra säkerheten, detta för att ingen skall kunna skära sönder väskan eller knäppa loss den runt midjan, man kan till och med "låsa" den så det inte går att öppna väskan. Jag älskar den eftersom den får mig att känna mig säker.

Tänkte på när vi åker till Thailand, läste att brottsligheten är rätt hög där, iaf på naiva turister och jag är definitivt ett riktigt kap vad det gäller att vara naiv XD
I Japan behövde jag inte bekymra mig men blir lite nervös, jag och min familj har blivit rånade ett par gånger så jag är jätteparanoid vad det gäller sånt.

Hittade denna väska från Pac safe ^.^


Denna är också fylld med Säkerhetsanordningar, se bild:



Jag kommer definitivt tänka på att köpa denna väska då den faktiskt verkar riktigt fin ^.^

~Matsumoto~

2010-01-24 @ 20:04:41
Hittade på Alafista, de berättade om slottet Matsumoto


Vi var på denna underbara plats, det är vackrare än vad det syns på bilden, De berättade lite om historian och jag ville också dela med mig av den så här kommer den:

"Matsumoto Castle [松本城], Japan’s oldest wooden castle tower constructed more than 400 years ago,  is one of four castles designated as a national treasure, the others being Himeji Castle, Inuyama  Castle and Hikone Castle.

Shimadachi Sadanaga of the Ogasawara clan built Fukashi Castle on this site between 1504 and 1508, during the late Sengoku or “Warring States” period. The original fortress was taken by the Takeda clan in 1550, and then by Tokugawa Ieyasu (the founder of the Tokugawa shogunate).

It is rather unique because it was built on flat land beside a swamp, rather than being on a mountain or between rivers. The lack of natural defenses meant that this castle had to be extremely well-constructed in order to protect the people living inside.

Inside the castle are step stairs and low ceilings leading past displays of armor and weapons from the Sengoku period (“Warring-States”) when the castle was build. The narrow wooden windows, once used by archers and gunmen, provide amazing views of the Japanese Alps, Matsumoto City and the koi and swans circling in the moat below."




~Evangelion Cyklar~

2010-01-24 @ 19:57:13
För er som sett och älskar Neon Genesis Evangelion så har jag hittat något för er ♥

Det är samma person som skapat karaktärerna i Serien som har designat dessa:

Sadamoto Yoshiyuki


~Heja blåbär och stackars råttor~

2010-01-24 @ 19:46:37
Jag hittade denna text genom aftonbladet..

Den säger att blåbär är nyttigt om man vill gå ner i vikt, jag blir glad om detta stämmer eftersom jag har MAAAASSOR av blåbär i frysen ♥

Men jag tycker det är hemskt att de har gjort undersökningen på råttor, fast om de bara äter blåbär tillsammans med sitt foder så gör det ju inte så mycket, då plågas de ju inte... om de inte blir dåliga i magen av det.. förhoppningsvis inte.

"Vill du minska ditt midjemått? Öka intaget av blåbär!

En färsk amerikansk undersökning, som utfördes på råttor, visar att blåbär har en sådan effekt. Råttor som fick så mycket blåbär per dag att det utgjorde två procent av deras kost, hade efter 90 dagar mindre av det farliga magfettet runt midjan än råttor som inte hade fått blåbär. Dessutom hade de blåbärssmaskande råttorna hälsosammare kolesterolvärden."

Kanske ska äta lite blåbär till frukost var dag XD

~Telefonförsäljare~

2010-01-24 @ 19:32:45
Nu vill jag först berätta, jag har en vän som arbetat som telefonförsäljare, MEN det var annorlunda, det var inte som de som ringer och förpestar en utan att man själv får ringa upp. Jag lägger definitivt inte in henne bland dessa.. bara så du vet gumman ♥ Vill inte göra någon ledsen.. så om någon annan arbetar med detta så är jag inte någon som ser ner på yrket, dock stör jag mig när de ringer. Jag själv är med i Nix så jag får väldigt sällan dessa samtal men försöker lösa det på snyggt sätt, ex. Tyvärr är jag inte intresserad, dessutom är vi med i nix. Då brukar de be om ursäkt för de störde och då svarar jag nästan alltid, nä det är lungt, bättre lycka nästa samtal.
När vi inte var med i Nix försökte jag lägga över samtalen på min sambo XD han gillade det definitivt inte men han har lite lättare att inte vara naiv och tänka på den andra personens känslor, han är absolut inte dum, men lite mer rak på sak *rodnar lite*

Jag hittade denna också på www.lista.se

"Tillhör du de 10% av svenskarna som inte nixat sig än, och därmed får telefonförsäljningen att fortsätta finnas? Då är du faktiskt skyldig att göra tillvaron svårare för de jävlarna genom att sätta dem i retoriska återvändsgränder. Använd med fördel nedanstående tips. Saxat från boken Telefonförsvararen av Robert Aschberg.
  1. 10

    Kategori: Vetgiriga kunden

    Du ÄLSKAR ju telefonförsäljare, gu vad kul! Men du har många frågor. "Alltså, om du skulle jämföra den här produkten med era, säg, fem värsta konkurrenter? Om vi tänker i slitstyrka, pris/performance, servicevillkor och sådär. Hur skulle det se ut då? Och förresten, uppfyller den alla EU-krav?"

  2. 9

    Kategori: Relationstrassel

    "Jag misstänker... (sänk rösten)... att min partner har sex med djur. Vår hund. Vet du om en veterinärer kan kolla sånt?"

  3. 8

    Kategori: Kan vi inte bara prata en stund?

    "Du har ju jobb och så... Vad är det som får dig att vilja leva i 40 år till? Gå till jobbet varenda dag, jävla skit. Jag menar, vad är det som egentligen är kul, om man tänker på saken? Sex är kul tills man är 40-50 år, då är alla tjocka ändå. Vad är det för mening egentligen? Med allt? Va?"

  4. 7

    Kategori: Fan vad bra att du ringde

    "Visst, jag är intresserad, men hjälp till först här: Sitter du framför en dator? Bra! Kan du kolla någon som är jouröppen och säljer fiolsträngar nånstans i närheten av Rådmansgatan? Jag har en konsert om 45 minuter, men nån jävel har knipsat av dem allihopa! Just det, det måste vara sensträngar förresten!"

  5. 6

    Kategori: Vänta, jag ska bara

    "Vänta, jag sitter här på Fredsgatan 12 med några kunder, jag ska bara äta klart avsmakningsmenyn." (Sedan säjer du högt och tydligt "Det är en förtjusande liten säljarmänniska här på tråden, är det någon som vill köpa något?". Smattra med plastkorten i bakgrunden.)

  6. 5

    Kategori: Förstör försäljarens fokus

    "Nej, vi kan inte prata just nu, vi tittar på nyheterna. Har du inte hört? Tre bussar i Göteborg blev precis bombade, och de misstänker terrorister. Dödssiffran är oklar, men de befarar hundratals."

  7. 4

    Kategori: Skuldbeläggning

    Snyfta ibland. "Du ringer faktiskt lite olämpligt, jo. Vårt sommarhus har precis blivit utsatt för ett inbrott och mordbrand. Jag väntar på samtal om huruvida något av familjens samling av foton har överlevt. Annars har jag inga minnen kvar av mina barn..."

  8. 3

    Kategori: Du är galen

    Skratta åt allt som telefonförsäljaren säger. Börja med små fniss, när du svarar och när försäljaren säger sitt namn, och stegra det gradvis till långa asgarv som avbryter försäljaren ibland. Se hur lång tid han/hon håller ut, och försök slå ditt personliga rekord. Bra om du ska göra det här är att ha toleranta grannar.

  9. 2

    Kategori: Du har redan något mycket bättre

    Telefonabonnemang: "Tja, vad kan du erbjuda? Jag testar redan Telia Sextiogruppen. Det är en hemlig testprodukt som inkluderar fasttelefoni, mobiltelefoni, mobilt bredband, 3G, TV och inbjudan till branschfester. 150 spänn i månaden. I två års tid. Just det, allt gäller till samma pris utomlands också. Hur står sig ert erbjudande mot det?"

  10. 1

    Kategori: Anfall är bästa försvar

    Försök värva telefonförsäljaren till din egen telefonförsäljningsfirma. "Naturligtvis måste vi prata mer om era fantastiska telefonierbjudanden, men hörrödu. Alltså jag driver faktiskt "Scandinavian Teleperformers" - har du hört talas om oss? Vi är nordens mest snabbväxande callcenter! Vi har branschens högsta löner och ett utmärkt bonusprogram. Är du intresserad av att höja din lön, måhända?""





Enligt min syn så tror jag att nummer "1" skulle gå lite fel, om personen säger ja ingår man i ett muntligt avtal om anställning, detta kan gå hemskt fel.. jag tror mer på att lämna över telefonen till barn eller typ farmor/mormor. Min sambos pappa lämnade över telefonen till deras lilla flicka, älsklingens söta lillasyster Lovis, hon började prata med dem och fråga en massa saker, så sött ♥ Dock så kan de ju inte ingå i avtal med barn då man inte får lov att ingå i avtal förrän man är 18 så det är helt okej och till slut lägger man ju på XD

~Någon som känner igen sig?~

2010-01-24 @ 19:20:01
Hittade denna genom www.lista.se
Jag har nog aldrig kommit själv med dem "skämten", MEN, jag är uppvuxen med en far som har den....humorn...
Så jag kan tänka mig hur det kan kännas, Min sambo arbetar på mcdonalds och jag har själv fått höra när han berättar om olika kunder som försöker vara roliga, nervärderande eller till och med klantar till sig och säger "jag vill ha en whooper tack" ja visst jättefint sagt, men whooper säljs på burger king, inte mcdonalds XD


~Äntligen~

2010-01-24 @ 17:52:39
Jag har spenderat lång tid på att organisera i bloggen.. nu har alla inläggen hamnat i den kategori de passar i ^.^

Har sett nästan tre avsnitt under tiden med Maria-sama ga miteru.

Ska se om jag kan förbereda mat till mig själv.. min mage kurrar... onaka ga peko♥peko

~Veckans japansk vishet~

2010-01-24 @ 16:55:04
♥Himmel och jord vet av oron och upproret från storm och åska; men naturen känner också till harmonin och stillheten. När olycka och sjukdom härskar bland människor, så är också dessa underkastade förändring och leder åter tillbaka till lycka och trygghet.♥

~En smärtans misstag~

2010-01-24 @ 12:14:12
Jag hade väldigt ont i magen igårkväll och det orsakade att jag glömde förbereda bröd...så vi hade inget bröd idag.. så jag fick vara händig och göra scones idag igen ^.^

Det är gott med nybakat bröd på morgonen.

Jag och älsklingen har suttit och tittat på "Inside the Actors studio", Tom Cruise, Natalie Portman och just nu ser vi på Angelina Jolie... Väldigt intressant... XD

~Nysande panda~

2010-01-23 @ 21:22:38
Hittade denna igen, hade nästan glömt bort den *fniss*

En jättesöt pandaunge som nyser ^.^


enjoy ♥


~Liten återblick~

2010-01-23 @ 21:13:14
Blev lite sugen att visa lite bilder ifrån mina resor till underbara Tokyo


Vi har haft lite som tradition att besöka detta templet ^.^

Jag vet egentligen vad det heter men har fått tillfällig minnesförlust, älsklingen har bättre minne med sådana saker.. Men jag vet det ligger i närheten av Ueno ^.^

 

Lite halvtaskig bild men mitt älskade Akihabara ♥

 

Tora no Ana, till vänster är "killavdelningen" kan man säga *fniss* och till höger är ett maid café som heter "café with cat" och ovanför är "tjejavdelningen". Om ni ser på animen Doujin work så förstår ni er på serien ^.^

 

Hittade denna platsen precis utanför "K-Books" det är precis utanför en av utgångarna från Akihabara stationen.

 

En väldigt vacker gång som ledde till Ueno Koen ^.^ dvs Ueno-parken.

 

Vi hittade ett litet tempel där de hade denna lilla memoir uppe, det är ett oljeljus som är tänt inuti duvan, det är ett monument för att hedra de som dog i Hiroshima.

 

Vårt absoluta favorit maid-cafe ^.^ Ligger något kvarter ovanför hjärtat av Akihabara, underbart ^.^

 

Den kända korsningen i Shibuya ^.^ Vi tog en hyffsad bild härifrån, det är i en rull-trappa.

 

En jättehäftig glass min sambo åt i en restaurang, tror den hette "Dennis" Vi trodde det var hamburgerestaurang.. Jag själv kunde inte äta något som efterrätt så njöt av att se deras konstverk-glassar.

 

En fantastisk bild på solnedgången, vi är i det lilla planet på väg till Kastrup i Danmark från London.. Tyvärr hemresa.. det är alltis så sorgligt på vägen hem, men ganska trevligt att veta att man upplevt något fantastiskt och att man kommer uppleva det igen.

 

Det var lite bilder ^.^ Jag tror de flesta dock var från första resan, jag har inte de bilder vi tog på senaste resan tyvärr men ändå underbart att se tillbaka oavsett ^.^

Kan bjuda på fler bilder om så önskas.

 

Nu ska jag lägga mig och vila i sängen... jag har fortfarande väldigt ont i magen och tidigare har största problemet varit att stå upp men nu börjar sitta vara jobbigt.. lägger mig i sängen och ser vidare på min nya serie - Maria sama ga miteru.. kan dock hända jag lägger mig utan att titta på anime, dock finns det en chans att jag sover istället, men det hoppas jag inte för då förstörs min natt-sömn..


~Trevlig middag~

2010-01-23 @ 18:40:17
Jag och älsklingen var bjudna till mamma och pappa på middag, det var jättegott!!! Kokt potatis, gott kött jag inte kommer på vad det heter, en jättegod sås till också!!

Vi testade ett sött spel som hette Dewy's adventure, hade lite problem att få det att fungera så visade super mario bro's wii för mamma och pappa och efter älsklingen tagit sig till jobbet (självklart) så fick jag det att fungera.



Man är en liten vattendroppe som är jättesöt, man rör wii-kontrollen så "glider" han längs med marken, man måste slå till svarta droppar som försöker smutsa ner en och då kan man antingen bli is genom att dra ner temperaturen eller bli dimma genom att öka temperaturen, när man är is kan man snurra emot de svarta dropparna och är man dimma ger man dem en chock genom blixtrar. så sött ^.^

Jag ville egentligen vara kvar och kanske spela kort, se en film eller så men har ont i magen och kände det var bäst att ta det lugnt här hemma... kunna lägga sig och vila, sen dessutom så vill jag inte oroa mamma eller pappa.

~Ljusning?~

2010-01-23 @ 08:48:41
Vaknade idag med världens värk i ryggen och väldigt illamående, älsklingen ligger bredvid mig i sängen, har datorn hos mig så jag kan försöka surfa runt och glömma att jag inte mår så bra idag.. Har varit ute med lilla lurven redan, han skrek så dant så tog ut han så han fick kissa ^-^

Min mage har svullnat upp XD inte skoj..

Får hoppas jag mår bättre snart.. vi ska till mamma och pappa idag på middag innan johan ska jobba.. så måste må bättre.

~Myskväll med älsklingen~

2010-01-22 @ 22:25:46
Vi har haft en trevlig kväll ^.^ Lagade mat tillsammans för en gångs skull, gjorde Taco-paj!! Jättegott!!
Dock har jag ju en mjölk och laktosfri variant så min kanske inte smakar exakt likadant som den riktiga eftersom den är gjord på creme fraiche och ost....

... men iaf ♥



Jag är jättetrött, spenderade över en timma på att sova när jag kom hem, sen så har jag fortfarande huvudvärk >.< Den vill verkligen inte släppa.. sitter inne med morgonrock på mina kläder jag hade på jobbet och tofflor så är lite frusen av mig XD

Nu ska jag tvinga älsklingen att spela lite med mig utan något ljud och till det skall jag dippa morotsstavar och gurkstavar ♥ Planerade det för länge sen då den "krämen" som används istället för creme fraiche är stor förpackning och jag definitivt inte skulle behöva använda hela så tänkte jag göra dip på resten.

~Trött~

2010-01-22 @ 14:10:02
Sitter och fryser och gäspar, har en halsduk om axlarna och lyssnar på musik från youtube. Arbetar med rätt så bra tempo, dock blev det lite långsamt nu när lite problem uppkom.

Längtar efter ett fast jobb, vill jobba, vill tjäna pengar!!!

~Elektra assasin~

2010-01-22 @ 10:53:36
Ett tips jag fick från en som arbetar i samma byggnad här ^.^



Känslosamt ritat


~Katastrof~

2010-01-22 @ 06:48:39
Visserligen nog i bara mina ögon XD

Jag har tränat zumba och tyckte jag för första gången skulle se hur resultatet blivit.. jag har gått upp till 53 kilo *ångest*
Men jag försöker att inte bryta ihop här, för mina byxor sitter lösare vid rumpan och min midja är lite mer timglasformad så jag försöker inbilla mig att viktuppgången bara är muskler än så länge....ska kämpa vidare.. dock en annan faktor... ni minns jag berättade om min onda mage, fortfarande inte helt ok så den är lite uppblåst så förhoppningsvis så bidrog den till lite av viktuppgången..

Måste se framåt, Gambatte!! fortsätter jag dessa fyra veckorna så får jag säkert ett resultat!!!


sitter och äter frukost, blev bara en macka eftersom jag blev så ledsen över min viktuppgång... dock tror jag att de senaste cup-cakes'n bidrog en del XD men det är bara att kämpa på!! Eftersom kroppen ser bättre ut så borde jag inte tänka så mycket på vikten, det är ju faktiskt inte den som räknas........egentligen, men visst kan man inte sluta bry sig på det ♥

~överraskning~

2010-01-21 @ 22:50:58
Jag gjorde en liten tårta till älsklingen, vi hade inte så mycket att dekorera med och självklart skulle grädden inte räcka till >,<

Men så här blev resultatet ^.^ Lite iaf.. men den är säkert god.. trots att den inte har massa jordgubbar och sånt..
Använde mig av en hjärteform så den är formad som ett hjärta, kanske inte syns på bilden...

Grädden som sagt tog slut, skall göra en bättre någon gång, denna visar verkligen inte min baka-förmåga.. Texten är "for U" varav u:et har ett hjärta i sig.. det är svårt att skriva skrivstil i glasyr...

Grädden ville redan falla av, den är så elak.. men som sagt, dekorationen gör inte smaken som Tonagura bevisar mycket ypperligt.

 

 

Jag vet subben är fel, men det är ett klipp som är efter 4½ minuter.. se den scenen tills de äter kakan.


~Persikodoft~

2010-01-21 @ 20:36:10
Nu doftar mitt hår Persika ^.^
Har tränat zumba, en halvtimma, min mage klarade inte längre tyvärr.. Sen har jag druckit uppfräschande och nu har jag precis klivit ur duschen, skall ställa mig i köket och göra en liten tårta till älsklingen, känner för att skämma bort honom idag ^.^

När skämde ni bort er käresta senast?

~Mobildekoration~

2010-01-21 @ 19:09:58
Jag har nyligen blivit intresserad av mobildekoration, egentligen startade intresset under första resan till Japan, jag trodde det var omöjligt att hitta sådant i Sverige, sedan hittade jag lite mobildekoration i Danmark, vi var i en liten butik i Bornholm och jag hittade sådana små "diamanter" som man sätter på mobilen.
Jag försökte dekorera min mobil nu för ett tag sen, sedan såg vi att Foki hade dekorerat sin mobil i Thailand, jag blev lite glad då den telefonen hon köpte har samma "funktion" som min mobil, dvs att den har ett lock.
Jag började fundera på om jag skall dekorera min mobil när vi åker till Thailand, eftersom vi nu har planer på att åka.

Tittade på lite olika designer genom en sökning på google och hittade dessa:


~Animetime~

2010-01-21 @ 17:48:53
Sitter och äter wok - Bacon, nudlar och en asiatisk blandning med wokgrönsaker, har bland annat lotusrot i sig ♥

Tittar på fortsättningen, en ova, på mamotte shugogetten.
Den är mer om kärlek än serien enligt mig.

~Bra träning~

2010-01-21 @ 15:11:52
Allt spring mellan datorn och skrivaren...




borde ha en sån uppe *tänker*


~Tidigare låt~

2010-01-21 @ 14:08:44

La in en video med dance shot version från en undergrupp från AKB48, Lovade att leta efter en ordentlig pv istället för dance shot.

Varsågod ^.^



~Buono~

2010-01-21 @ 13:21:16

Fick tips om detta band av Foki, En av de som sjunger är med i C-ute så egentligen hade jag nog hittat denna förr eller senare då vi följer C-ute en del.

Tänkte visa ett inlägg från båda banden. Buono har funnits sedan 2009 men redan släppt en hel del. C-ute har funnits sedan 2005.

Min favoritlåt med C-ute:






Min favoritlåt med Buono än så länge vilket råkar vara samma som Foki tydligen:


~Godmorgon~

2010-01-21 @ 08:51:41
Jag ska iväg och jobba idag ^.^ Äntligen, skall dock in om ett tag så har haft tid att gå ut en promenad med voffsingen och husse, sedan ha en mysig frukost ♥
Äntligen har vi juice hemma också!!!

Skall iväg snart och när jag kommer hem igen så är det dags att namnge anime och zumba ^.^

~Tillbaka från kören~

2010-01-20 @ 22:00:11
...med en HEMSK magvärk, vill skrika rakt ut!!!!

Ska försöka namnge anime men blir det värre vet jag inte var jag tar vägen.. försöker äta för att se om det är det men snart klarar jag inte mer, känns som varje tugga gör det värre... :(

ska ha igång en anime så jag har mer att koncentrera mig på.

~31 januari~

2010-01-20 @ 18:13:45
Jag kommer definitivt sitta och klicka på uppdatera den dagen ^.^ http://kawaiikitchen.com/

Hitta dessa bilder från en annan sida:
Allt är mat man har "lekt" med.

Är det det de menar med mat som talar för sig själv??

Jag skulle iaf känna mig iakttagen XD


~Kawaii Design~

2010-01-20 @ 17:42:39
Hittade denna sidan och blev totalt förälskad i några av sakerna, tänkte visa lite bilder.. skall definitivt köpa något av det!!!

 

 

Nu ska jag träna zumba!! sen skall jag till första körkvällen denna terminen, skall bli skoj att sjunga igen ^.^


~Gammal inspelning~

2010-01-20 @ 17:38:49
Städade vid skrivbordet häromdagen och hittade en ca 4 år gammal inspelning från när jag sjunger i kyrkan.
Det är inte kanske den bästa sångrösten men jag är nöjd med den här inspelningen, blundar ibland då jag var väldigt nervös, hela kyrkan var fullpackad och det var länge sedan jag sjungit solo och två gånger före dess så hade jag sjungit inför skolan och ingen hade lyssnat (förutom mina kära vänner) och hånade mig, gången därefter försökte jag "knäcka" dem som var dumma och sjöng I love rock n roll och då lyssnade alla, det kändes bra.
Men detta kändes av någon anledning som väldigt annorlunda. Tycker det är bra resultat om man tänker på att jag var supernervös!!! XD

Får ursäkta kvaliten men det var vob-fil och jag ville bara klippa ut sången eftersom det var annars för stor fil, var tvungen att ändra till annat format eftersom den som skulle klippa inte klarar vobfiler var det lite tvunget.

Bara en liten not, jag är bättre på att sjunga nu än då ^.^ Så döm inte så hårt XD

 

En liten not, jag sjunger med magen, inte med halsen, jag har känsla när jag sjöng men var nervös, dock tar jag tonen underifrån vilket gör att det kan låta ansträngt i vissa öron.


~Photoshop~

2010-01-20 @ 14:52:08
Håller på lite i photoshop, försöker lära mig, bara lite sugen att visa hur långt jag kommit än så länge ^.^


~Doften av nybakat bröd på morgonen är underbart~

2010-01-20 @ 09:07:44
Vi har en bakmaskin som man sätter igång på kvällen så ställer man in tiden så är den klar när man kommer upp på morgonen, hela nedanvåningen fylls av doften av nybakat bröd, så underbart!!!

Har varit ute på en morgonpromenad med Kaworu och sitter nu vid datorn, en kompis tipsade mig om ett gratis onlinespel med Hello Kitty!!! ♥
Bara första sidan gjorde mig förälskad!!
Men det är konstigt, har registrerat mig, emailen stämmer men har inte fått något registreringsmail och det tar en himla lång tid att ladda hem det men det är nog mer för vårt internet är kasst för tillfället.

Nu är det dags för frukost!!!

~Action~

2010-01-19 @ 21:54:48
Jag följde älsklingen på vägen till jobbet.. vi slängde lite skräp på vägens gång.
Jag handlade en hel del på coop bland annat så vi kan göra taco-paj ♥
Blev bjuden på pannkakor hos mamma och pappa, det var jättegott!!!
Sen tränade jag och mamma zumba i en hel timma ^.^ Känner mig så duktig!!! Det var jättetrevligt och känns verkligen i kroppen, när jag kom hem snöade det och då var det dags att sopa gången för om jag bara hade gått på den så hade älsklingen inte blivit så glad eftersom han kämpade med att få bort all snö imorse.
Har fixat lite med dukar och hängt in min tvätt så nu ska jag äntligen ta en välförtjänt dusch.. pratade i telefon när jag fixade och hamnade i ett väldigt djupt samtal så blev lite försenad.

Får se om jag hinner skriva mer idag, men förmodligen blir den inte mer händelserik ^.^

~Nybakat bröd~

2010-01-19 @ 13:08:00
Vi hade inget bröd hemma imorse så gjorde scones ^.^
Har haft mycket att göra nu på morgonen så jag har inte hunnit uppdatera.

Håller på och ser på anime.. väntar på att jag skall få reda på om kontoutdraget har kommit så jag kan jobba.. men det är nog lite för sent för det nu dock.


~Coola möbler~

2010-01-18 @ 22:34:45
Gick in för att hitta en bild på en Totorofåtölj som jag egentligen vill ha men som är jättedyr, tänkte då, undrar om det inte finns fler möbler inspirerade av animeer?!
Så sökte på det, men hittade dessa istället.. Man måste erkänna de har fantasi XD

Totoro ♥

Fasen vad behändigt ^.^

Denna passar nog inte i ett enda hem men den var så cool enligt mig ^.^

Tänk er, vad bra gamerhörna

Så mysig denna verkar, tänk er under vintern så kan man ju lägga ett ljusnät över, åh vad det hade varit mysigt.

Woah, sådan möbel skulle man nästan kunna se dem skapa i typ "hawaii rum" i Extreme makeover home edition.

Denna hade varit något för mig ♥ Tycker så mycket om yin och yang tecknet. Fast gillar inte vad den står/stod för. Visserligen kanske jag lärt mig fel, men denna är iaf åt "rätt" håll entligt den filosofin.

Så mysigt format egentligen ^,^

Så häftigt egentligen men hade nog inte passat in på så många ställen. De har använt äggförpackningar och skapat monument och till och med sått blommor i dem O.O

Var bara tvungen att visa denna också ♥

Antingen är det cosplay eller så har någon faktiskt skapat likadan motorcykel som från animen Akira


~Zumba och promenad~

2010-01-18 @ 20:32:03
Tränade Zumba och gick ut med Kaworu, min skada i foten blev värre haha, har bandage runt fotleden igen XD
Kaworu gnällde på nedanvåningen så gick ner till honom och då var det promenad som gällde. Gick ut i hyffsat kalla kläder för skulle inte ut så lång sväng, dock träffade jag på en granne och vi pratade i kanske en halvtimma så när jag kom hem var jag helt stelfrusen.
Har precis tränat igenom en hel 20 minuters runda till med zumba, känns skönt. Nu ska jag fixa lite vid datorn sen blir det dags att ta älsklingens disk.. han hann inte göra den före jobbet.. Men det betyder han får ta den i ett par dagar fram XD

Ska också kanske äta lite mat....Kanske är en bra ide XD Tur man tränat lite dock ^.^
Skall definitivt inte glömma imorgon.

~Ben&Jerrys~

2010-01-18 @ 16:20:12
Har upptäckt två sorbet-glassar hos Ben&Jerrys är mjölkfria ♥

Sitter och njuter av denna sort (se bild nedan) medan jag fixar vid datorn och spelar sims 2 ^.^ Det är ändå lite beroende-framkallande spel XD

Ska bli skönt med en rätt så lugn dag.

Supergott ♥


~Kunde haft bättre för mig~

2010-01-18 @ 12:43:55

Jag vet många inlägg kommer och det kanske verkar som jag inte jobbar som jag skall, men grejen är att jag gjort allt jag kan göra och behöver veta om posten med förhoppningsvis kontoutdraget, men ser inte ut som det, är det inte kommen ännu så måste jag gå hem igen förmodligen.

Har suttit och surfat lite nu när jag väntade på att han skulle sluta prata i telefon så jag kunde fråga..
Sen surfade jag också när jag åt ^.^ Matsalen var upptagen.

Tittade sedan på minipc.. har tänkt spara ihop och köpa en när jag kan.

Blev väldigt sugen på denna ^.^

Kostar visserligen 5999 men jag har inte direkt tänkt handla den för att den ska fungera i ett år, jag har tänkt ha denna länge!!! Väger 638 gram, har inbyggd webbkamera, har inbyggt 3G så man kan hitta internet var än man än är. 2GB Ram och 80GB i hårddisken. Detta kommer bli perfekt!!!!
Man måste ändå betala typ 4000 om man vill ha en minipc som är bra, varför inte betala "bara" 2000 kr mer och få något som är både fantastiskt snyggt och jättebra!? Jag har bestämt mig.

Fler som är nyfikna kika in här


~Thailandresa~

2010-01-18 @ 12:22:03
I framtiden har vi flertalet resor inplannerade, så fort jag får ett fast jobb och kan spara pengar har vi redan planer på att åka till Japan igen.
Men jag har talat med lite vänner (Älsklingen vill inte) och vi pratar om att åka till Thailand.
Någon som har några bra tips om hotell och städer?? Områden att besöka? Vi vill gärna inte spendera för mycket på hotell men vill vara på ett riktigt fint hotell ändå ^.^ Fint men inte 1000 kr per natt liksom.
Jag vill åka till bangkok men fick höra idag att en vän till mig ville hem samma dag för det var så hemskt med avgaser och så. De bodde på en liten ö och spenderade 2 nätter i Bangkok.

Vill ha så många tips som möjligt!! Vi är flera stycken som åker (förmodligen, sådana här roliga händelser brukar sprida sig och många vill men kanske inte alla kan) och man måste ju ha lite variation eftersom alla vill olika saker! Ös på med ideer..


... Jag är idel öra ^.^

~Harry Potters magiska värld~

2010-01-18 @ 12:15:17
Universal i Orlando skall öppna Harry Potters värld!!
I vår öppnas en temapark i Orlando där man kan njuta av den magiska världen närmare än en bioduk.

Hur kul hade det inte varit att vara 10 igen och kunna gå på det ^.^ dock hade jag nog haft lika kul som 23åring också.


Gå in på www.universalorlandoresort.com och titta i galleri, det är inga fotografier men illustrationer om hur det är tänkt.


Bilden är hittad genom googlesökning.


~obehagligt eller häftigt~

2010-01-18 @ 11:34:14
Läste om en bar på karibiska ön Saint Martin där baren ligger mitt vid landningsfältet för flygplan. Man har 60 flygplan om dagen som glider ovanför huvudet på deras gäster. Ganska häftigt men tänk vad obehagligt om den flyger bara några meter för lågt O.O



Sunset beach heter baren.


~Jobb~

2010-01-18 @ 09:40:15

När jag skyndade mig till bussen så upptäckte jag att hade en sten i skon >.< följde med nästan hela vägen till busshållplatsen, självklart tappade jag skon upp och ner i snön XD men den blev som tur var inte särskilt snöig.

Det snöar idag, vi hade ca 4 cm extra på vår brevlåda imorse och det snöar fortfarande.

Har kommit igång bra på jobbet ^.^ Börjar komma igång ordentligt, var rädd jag skulle ha slöat till mig efter helgen :P men som tur var har jag inte det.

Pappa ska äta med chefen idag så jag får äta ensam *gråter en skvätt*


~4 veckor med zumba~

2010-01-18 @ 07:08:22
Jag har bestämt att från och med idag så ska jag träna zumba i 4 veckor, 20 minuter passet varje dag och kanske två gånger ibland om inte till och med tre ^.^ Tycker bäst om det eftersom man är igång lite mer än de andra.

Får se hur det går, häromdagen var jag på 52.5 kilo O.O  Så får se om det lönar sig med zumba

Shake da booty

~Skandaler och mode mer intressant?~

2010-01-18 @ 06:55:26
De flesta bloggar som syns mest och är mer i fokus är de som handlar om skandal och mode, är det verkligen så intressant? Att man tar bilder från nätet på kläder som kommer och säger man gillar dem eller att skriva allt som blaskor skriver om kändisar??
Är det så vi kommunicerar med varandra? är det det som är det viktigaste att läsa om på internet?!
Dock kan man ju förstå "dagens outfit" eftersom man bloggar om sig själv som individ också och att bara berätta vart man köpt det är ju mer tips. Men att lägga ut 40 bilder per sida på bara olika kläder som kommer ut, sen dessutom så är det ju inte bara en person som lägger ut de 40 bilderna utan många fler.

Tyck till själv

~Bilduppdatering~

2010-01-17 @ 21:50:55
Här kommer lite bilder från dagens gång, har en del att stå i innan jag lägger mig så blir mest bilder, hoppas det är okej ^.^

enjoy♥


Födelsedagsgrisen med sitt nya tuggben och nya rosett, fast han tuggar inte så mycket på benet men är helt galen i den när man håller i den, då springer han och hämtar den men den ligger orörd.. tror han tycker den är för hård.. så synd...


Uppdukningen inför fikan ^.^


Vår enormt försenade amaryllis XD


Currykyckling, har format riset i ett hjärta ♥ Det blev jättegott!!


Jag var riktigt flitig och gjorde obento ^.^ Det här är älsklingens, jag glömde att ta foto på min även om jag sa jag skulle göra det, men den ser nästan lika dan ut förutom att den är mindre.

Nu ska jag uppdatera föreningens hemsida

Natti natti.

~Mysig fika~

2010-01-17 @ 18:51:24
Mina föräldrar kom över idag på fika ^.^
Vi åt på några av de cupcakes vi gjorde igår ♥
Det var jättemysigt, jag visade lite grejer vi har införskaffat eller ordnat sen nyår eftersom mamma inte varit här sedan dess.
Jag har fått rätt på det mesta nu vid det andra skrivbordet, där jag kommer att jobba vid och naturligtvis blogga ^.~
Köpte en skrivare igår och riggade upp den nu men märkte vi gett bort den gamla skrivarens sladd mellan datorn och skrivaren så då får ju skrivaren vänta innan jag kan använda den XD
Lite typiskt.

Nu ska jag gå ner och göra currykyckling för allra första gången ♥
Ska bli intressant att smaka ^.^

Lägger upp lite bilder senare idag på Kaworu, fikan och maten!!

~Kaworu~

2010-01-17 @ 14:27:08

~Trevlig morgon~

2010-01-17 @ 11:10:42
Vaknade före alla andra, tydligen gick de och la sig efter 5 och jag väckte dem 10 XD
Gick ut med Kaworu 9 och sen så gjorde jag iordning frukost, dukade och ordnade te/kaffe.

Nu sitter vi och tittar på Shuffle!!

Vi har precis sett klart Tonagura, det är en serie som handlar om en tjej och hennes syster vars gamla grannar/barndomsvänner som flyttade tio år tidigare kom tillbaka nu.
Hon hade höga förväntningar men det visade sig att han har blivit ett gigantiskt pervo och hon blir jättebesviken.
De är båda kära i varandra men är superduktiga på att missuppfatta situationer.
Man får följa den utvecklingen ^.^
Jag gillade den skarpt för att den fick mig att skratta väldigt ofta.

~Cup cakes~

2010-01-17 @ 02:13:18
Vi har föreningsmöte nu i helgen och precis före tolv blev vi klara med våra cupcales, det tog enormt lång tid att göra men gud vad roligt vi hade ^.^

Det är första gången vi gör cupcakes, vi vet inte riktigt hur de egentligen ska se ut men tycker vi gjorde ett bra jobb ändå, de var väldigt söta.

 







































Vi hade underbart skoj ^.^ Det var jag, Lisa, Daniella och Frida.
Gör detta gärna igen ♥

~Veckans japansk vishet~

2010-01-16 @ 15:48:08
♥Om blomsterskimret över kullarnas körsbärsträd varade längre än några dagar, så skulle vi inte älska det så innerligt♥

~Japansk vishet~

2010-01-16 @ 15:45:02
Hittade en liten bok med flertalet olika fina meningar eller fina ordspråk eller dikter som man har hämtat från japanska böcker. Tänkte ha en veckans japansk vishet ^.^

~Nya inköp~

2010-01-16 @ 15:07:41
Är tillbaka från NetoNet och har inhandlat en skrivare, laserskrivare men tyvärr inte färg. Men det går ju att komplettera senare ^.^

Handlade en disney-mobilväska som hade tillhörande klistermärke och mobilsmycke som lyser när det ringer, fast någon hade stulit klistermärkena så jag fick betala 38 istället för 78 ^.^

Tiggerific ♥

 

Kawaii ♥

 

Fick också en bluetooth-handsfree av min pappa, han använde den ej nu när han har en iphone istället.


~Hotellfrukost~

2010-01-16 @ 11:29:47
Jag och älsklingen försov oss lite för jag ställde klockan fel XD
Vi gick hastigt iväg när vi var klara till stan för att träffa Madde och Daniel, vi skulle till ett best western hotell och äta deras frukostbuffé ^.^

De hade glutenfritt bröd som var mjölkfritt så det fick duga ♥ Åt kokt ägg och mackor, en apelsin och gott te, det var verkligen en fantastisk upplevelse, rekommenderar det starkt.
Dock glömde jag kameran och typiskt nog glömde jag att jag hade kamera på mobilen T_T så typiskt.
Nu ska vi till NetoNet och handla lite ^.^

Hörs senare ^.^

~Trevligt sällskap~

2010-01-15 @ 23:41:13
När jag varit hos pappa och mamma så skulle jag träffa min och älsklingens vän Lisa, vi skulle umgås idag före mötet ^.^ Jag älskar att ha vänner över och brukar bli glad av att kunna umgås och ha trevligt.
Vi bestämde oss för att ta med hem från pizzeria ^.^
Fick skjuts av pappa och mötte Lisa utanför Bobbys restaurang, Fick reda på att deras kock var sjuk och de hade kalabilik, man kunde bara beställa antingen pizza eller planka.. Vi är båda mjölkallergiker så vi valde att gå till en annan pizzeria istället, det var jättegott ♥

Suttit och pratat massor, Har satt upp en hylla i vardagsrummet åt älsklingen och har dammsugat, duschat och tvättat håret så nu luktar mitt hår smultron ♥

Just nu fyller hon sin madrass med luft ^.^ Kaworu skäller på den uppblåsande madrassen som låter som en dammsugare och lyfter sig samtidigt *fniss* Ah, nu gick han tjurigt iväg.

Testade en "ny" bluetoothhandsfree min pappa hade till övers men har inte koden så kan inte testa den *tjurar* Men ska be om koden imorgon istället. Känns skönt att äntligen ha en ledig helg imorgon ^.^ Så glad.
SKA INTE GÖRA ETT UNS AV ARBETE IMORGON!!!!!  förmodligen blir det det ändå XD

~Jäktad dag~

2010-01-15 @ 14:47:58
Saknade underlag så jag kunde inte jobba idag så fick åka hem.
Hade med två mocca latte till mig och älsklingen ^.^ De kan ordna med sojamjölk så jag tål, men jag råkade mixa vilken som var vilken så vi fick gissa oss till det för ingen av oss var säker.
Har än så länge inte ont i magen iaf :P Eller ja, inte mer än vanligt iaf.

Vi städade lite här hemma och sorterade, sen var det dags att göra korvstroganoff till lunch.
Ska snart gå till mamma och pappa, mamma kommer tillbaka till Eslöv idag så ska bli skoj att träffa henne igen, Hon har bilen full med grejer så ska ta med Kaworu på promenad och hjälpa till att bära.

Lisa kommer sen så vi ska ta sällskap om vi inte får skjuts ^.^ Men vill inte besvära mamma nu när hon åkt så långt så förmodligen går vi, men då blir Kaworu bara glad.

Ska försöka mixtra lite med designen sen och se om jag kan göra något vettigt med den ♥

~Godmorgon~

2010-01-15 @ 08:55:47
Åt frukost tillsammans med älsklingen, blev sen igen XD
Sprang halvvägs till bussen men fick stå och vänta i kylan T_T Det är lite minusgrader idag, var plusgrader igår.

Är på jobbet nu och ska sätta igång och jobba på. Tycker det är skoj nu när det värsta är undanröjt och nu är det dags att börja bokföra!! Men jag har lärt mig massor av det här jobbet, känner mig stolt över min insats so far.

I helgen kommer föreningen hem till oss ^.^ Sweden Otaku society kallar vi oss ^.^
Vi är inte registrerade ännu, dock har vi lämnat in papper men måste komplettera lite.
Vi ser mycket på anime, spelar olika sorters spel, har lite japanska skola (nystartat) och har väldigt trevligt tillsammans. Vi gör detta varannan helg och oftast kommer man på fredagen eller lördagen och sover över till söndagen.

~Dagen lider mot sitt slut~

2010-01-14 @ 21:53:59
Nu börjar listan tagga neråt, jag hade tänkt hinna fixa i garaget med pappa, bära undan brädorna, bära undan färghinken, duscha, leka med Kaworu, bada Kaworu och fixa min sida av sängen och självklart blogga.

Har hunnit allt förutom att bada Kaworu, känns skönt, hoppas älsklingen blir glad också..

Ska ta ett litet extra tag vid sängen och sen är det klart och då ska jag lägga mig och sova ^.^
Imorgon lär bli en tung dag tyvärr.. men skall göra det bästa av den ^.^

Ska förhoppningsvis hinna i säng före 10 idag XD Yeah right ^.^

Vill dela med ett klipp jag hittade, förra våren (har jag för mig) så var Morning musume med i en uppspelning av Cinderella i Japan, här är ett klipp från den teatern.


Någon annan som känner igen låten från Brandy's Cinderella XD Då måste de vara de elaka systrarna
Jämför?!

Den låten jag syftar på börjar 5:35 ^.^


~Inköp~

2010-01-14 @ 19:53:46
Var på coop idag och köpte lite tillbehör till när jag och Daniella ska göra cupcakes på lördag ^.^


Soy Whip - Mjölk och laktosfri spraygrädde som man kan dekorera med ^.^
Det närmsta riktig grädde jag har hittat, tyvärr kan inte Lisa äta det eftersom det är soja i.


Detta är en rund strösselburk, tårtbitar med olika strössel
Sida 1


Sida 2

Tycker det är sött ^.^ Var nära på att köpa dekorationer att ha på, som är gjorda helt i socker men det var lite väl dyrt, 32 spänn för bara 12 bitar, det är det inte värt det.


Ska duscha nu.. Sen ska jag städa min sida av sängen, jag är sån drelle-pelle där *rodnar* fullt med böcker, kläder och papper XD


Oh förresten, en tråkig sak har hänt, Kaworu har bitit sönder mitt fina hårband jag köpte på mellandagsrean, ska försöka laga den men ser blekt ut... T_T

Jag är inte sur längre förresten ^.^ Har skrivit upp en liten lista på vad som gjorde mig sur så blev jag lugn igen!!

Pappa sa jag kunde vänta med arbetet som jag skulle göra till på lördag, var egentligen inte så bråttom, samt att han tyckte synd om mig att det krockade med det jag gör nu om dagarna. Yay, mer tid att koncentrera mig på att göra saker i lugn takt så jag inte blir för stressad.

kram kram.

~Mat-dags~

2010-01-14 @ 18:03:52
Lagar mat ^.^ Steker kyckling, kokar ris och har tänkt göra en kantarellstuvning eller sås till *mums*

Är arg som ett bi just nu hemma för mycket har gått fel, höll på och fixade i sovrummet och vid datorn samtidigt och Kaworu hoppade upp och någon hade varit klumpig och lagt en nåldyna i sängen, När jag kom in låg Kaworu och drog ur nålarna.. hade två i pälsen och resten låg i sängen, blev jättearg men egentligen inte på Kaworu!!
Såg inte att nåldynan var där så kunde inte hjälpa det men fy vad sur jag blev!!
Men denna bloggen är inte till för att man ska prata tråkigheter utan bara roliga saker så nu glömmer vi det ^.^
Ringde pappa, han hade inte ätit så han kommer hit på mat istället, ska bli skoj!

Här kommer bilden på Norimakin jag gjorde imorse ♥

Riset är inte helt rätt rätt så de blev lite fula, men det var gott iaf.


~yay~

2010-01-14 @ 14:24:25

Känns som mitt illamående försvunnit ^.^

Har mått dåligt de senaste dagarna med illamående, yrsel och har känt det som om jag var nära att svimma men det känns bättre nu ^.^ Och nej det kan inte vara glasögonen för idag och igår (då det var värst) så har jag haft mina extra-ögon på mig!!


Hittade en söt butik som finns tydligen i Göteborg!!
http://www.kawaiidesign.se/

De har mestadels accessoarer och kläder, tror det mestadels är för tjejer också *fniss*

Hittade denna också, när jag har fast jobb kommer jag definitivt kika mer på den sidan:
http://www.antidote-clothing.com/index.php?cPath=45

För dem som inte känner till de olika stilarna som vi i Sverige har fått en förkärlek för:
http://www.harajukustyle.net

Hittade denna, lite annorlunda men så sött ^.^
http://www.cafepress.com/animallows/?CMP=CJ-CLICK-10463747

Någon som gillar lolita?? Kika in här:
http://www.vivcore.com/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=VC&Category_Code=1CV

Om någon undrar så väntar jag att få lite svar på några frågor.. ♥

 

Cupcake paradice ^.^
http://www.cupcakekawaii.com/
Skulle tipsa om att gå in på "handmade goods" för trycker man på den andra så är det bara tröjor med olika motiv.

Här var en hel del sött också
http://www.vivcore.com/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=VC&Category_Code=CS

Bästa stället att leta roliga hattar på?!
http://www.genkigang.com/genkigang.html


~Utelåst från dator~

2010-01-14 @ 10:28:45
Jag kom till jobbet och det datorn hade startat om sig under natten och var låst, jag kan inte lösenordet så fick sitta snällt att vänta.

Fick hjälp efter ett tag och har kommit igång nu, blev superglad nu för nu är allt grävande NÄSTAN slut, de två viktigaste posterna är ordnade ^.^

~Frukost med Norimaki~

2010-01-14 @ 07:12:36
Gjorde norimaki med bara gurka till frukost och mackor så klart.
Det blev faktiskt gott.

Är stressad, lägger upp bild senare idag.

kram

~Cup Cakes~

2010-01-13 @ 22:37:33
Jag har fått en himla lust att testa göra cupcakes!! Eftersom min sambo avskyr när det är för sött så ska jag försöka använda mjölkfri spraygrädde och smörkräm istället för glasyr eftersom det är bara socker.

Ska förbi ICA imorgon och köpa dekorationer ^.^

Det är inte skoj just nu, mår illa väldigt mycket!! Vet inte varför, tror jag stressar konstant.. mår inte bra hemma, har knappt fått något kaos borttaget, men ordnade en del i garderoben men måste få ta saker i lugn och ro annars kommer jag att braka ihop >.<

Därför tror jag att ett projekt som cupcake-bak på lördag gör det bättre ^.^

~Tips på dekoration av cupcakes~

2010-01-13 @ 21:18:18
Hittade denna underbara bloggen genom tips jag hittade på bröllopstorget genom google:

http://www.holysweet.blogspot.com/

Ville dela med mig av denna!!! De har jättefina bilder på olika dekorationer på bland annat cupcakes.

~Hemma igen~

2010-01-13 @ 20:30:28
Äntligen hemma, fast har varit hemma ett tag.
Har handlat, lagat mat, gått ut med Kaworu och tagit lite kort på lite saker jag köpte.

Har precis ätit klart, tittar på Mamotte Shugogetten

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=922

Namnger anime samtidigt, Johan har förberett nästan alla filerna så jag kan göra arbetet lättare ^.^ *glad*

Hehe huvudkaraktären är så klumpig.

 

Här kommer lite bilder på vad jag köpte idag ^.^ och bentolådorna jag glömde lägga in (gomen!!) Samt på mitt nya mobilsmycke jag gjort själv av ett gammalt halsband.

Första bento-lådan jag gjorde till Johan.. SKA vara Totoro (inge bra T_T) och ett försök till de äggen som jag har på bild lite längre ner. och sen köttbullar, gurka, morot och broccoli.

Vi hade väldigt lite grejer till att göra maten.. vår kyl är ofattbart tom >.<

Så här ser lådan ut, tyvärr lite kalkfläckar som syns, gomenasai.

Köpte den i Japan för 525 yen ^.^, finns en underbar butik precis vid minami-senju där nästan allting bara kostar 100 yen ♥ Det är flertalet butiker, men bara en av dem är hundrayensbutiken.

 

Här är min låda, lite mindre.

Så här fin blir den när den är packad och klar!!

Köpt med en annan "riktig" bento-box i butiken Sunai i Stockholm.

 

Hello Kitty-plåster ^.^

Öronmuffar ^.^ bara 10 kronor på Coop Extra här i Eslöv ♥

De är underbart mysiga faktiskt ^.^

Hittade denna på 10-kronorsavdelningen också, det är en magnet-whiteboard.. tyckte texten var så söt på den ^.^ Rätt så söt faktiskt!!

 

Mobilsmycket jag gjorde själv av ett gammalt halsband. Egentligen ska det vara en drake som slingrar sig runt en glaskula men den har försvunnit så är bara draken kvar ^.^

 

Nu ska jag duscha ^.^ Tog tid att skriva inlägget. Mycket att fixa samtidigt.


~Sakura~

2010-01-13 @ 14:08:31
Lyssnar på denna när jag jobbar, myyyys ^.^


Det är AKB48 som sjunger, det var egentligen deras första singel de släppte men det var inte så många som var med i gruppen då så de gjorde en remake med bättre video samt att alla deltagarna var med i denna.


~nya tag~

2010-01-13 @ 13:42:42

Har ätit lunch och tagit en promenad nu ^.^

Känner mig lite piggare, men märker av att jag inte är van vid att jobba ordentliga dagar... bra erfarenhet dock. Men känner av att jag är trött >.< Idag är jag trött för att det är tråkigt väder, Kaworu väckte mig imorse och att det är så kallt ute, i övrigt fick jag sova som jag ville inatt, nästan.. somnade vid elva och vaknade tre gånger under natten.

Längtar tills jag kommer hem!!! Ska sortera lite papper men mestadels slappa och se på anime!! Det är min plan! Kanske ta hand om min stora klädhög men jag tycker jag förtjänar en vilodag åtminstone!! Speciellt eftersom det första jag måste ta itu med när jag kommer hem så är det att laga mat T_T och självklart gå ut med Kaworu ^.^


~Glasögon~

2010-01-13 @ 11:06:42
Jag kom ihåg dem idag ^.^

Det går jättebra på jobbet, är riktigt stolt över mig själv!!!
Det flyter på bra!!

~YES I'm the man.... or woman XD~

2010-01-13 @ 09:23:55
Äntligen faller poletten på plats!!! Jag lyckades få det att gå ihop och jag kom på problemet själv!!!
är så stolt över mig själv ^.^

~Ohayou~

2010-01-13 @ 07:04:49
Godmorgon alla glada ^.^

Jag sitter och äter frukost nu *fniss*!!
Älsklingen ligger fortfarande och sover i sängen, väckte honom inte, han lägger sig sent eftersom han kommer hem halv tolv-tolv varje dag (nästan). Han behöver få sova ut ibland.

Jag skulle upp sex hade jag tänkt mig men Kaworu fick för sig han var diplomat och bestämde jag skulle vakna tio i fem *tjurar* Han började pipa och hade sig, jag har nyligen fått lära mig att han bara piper för uppmärksamhet för han vaknar före, visst lite kissnödig lär han nog vara, men inte så pass att han egentligen behöver pipa, så jag ignorerade honom, fem minuter senare tröttnade han och la sig för att sova.... jag hade svårt att somna om, men när jag väl somnade om vaknade jag inte direkt av väckarklockan. Gick upp samma tid som igår men idag är jag inte alls stressad.... skumt.

Hur var er frukost?? Min var ganska tråkig, ett glas vatten och två mackor utan pålägg.. vi har inget pålägg hemma förutom kaviar och jag äter aldrig kaviar på mackan om inte ägg är emellan. När jag var liten och på dagis så fick jag alltid en knäckemacka med kaviar på för jag inte tålde smör eller det andra... så enformigt och tjatigt att jag inte vill äta mackor med bara kaviar.

När jag och Johan var i Japan brukade vår frukost bli köpt på 7eleven, en varsin onigiri eller sallad eller (tills jag upptäckte de innehöll mjölk) Melon-pan, ååååh så gott.
Ah för er som är nyfikna, fick reda på genom min kompis från Japan (hon har studerat i Sverige) att i Stockholm så har någon öppnat ett litet konditori där de säljer pan ^.^ Japanska bröd!! jag vet inte vad den heter tyvärr men jag har frågat Tokiko.

~Oyasumi~

2010-01-12 @ 22:45:09
Vill önska alla en god natt ^.^

Har legat i sängen och namngett anime, Hörde Kaworu snarka till ett ögonblick innan, han ligger på mattan bredvid sängen, han får inte lov att sova i sängen för husse, synd men samtidigt så är det ju en poäng i det, kan inte argumentera emot, kan bara säga jag jätte-jätte-gärna har voffsingen i sängen. är själv uppväxt med det.

Oyasumi-nasai

~Myskväll~

2010-01-12 @ 21:16:07
Hej igen ^.^
Jag har haft en rätt så händelsefull kväll, jag har arbetat i photoshop med en hemlig bild jag kommer lägga upp på söndag, den 17:e januari, det är en väldigt speciell dag!!!

Jag och pappa har varit uppe på vinden och lagt upp alla mina jul-lådor, sen också de kartonger vi fyllt med papper och pärmar som vi inte använder och inte heller använt på jättelänge, så skönt att rensa och faktiskt bli av med en hel del, tyvärr slängdes inte så mycket.

Vi skruvade ihop en bänk jag ska arbeta vid, bokföring. Det är lite stadigare och större än det jag byggde XD
Ska namnge anime nu ett tag och sen lägga mig.. tänkte bada men orkar inte fixa iordning det... Kanske en annan gång ^.^

Idag ska jag tusan nog komma i säng i tid, stör mig så på att jag aldrig lägger mig när jag behöver det, Alltid något som behövs göras eller att jag blir ombedd att göra det.. så störigt. Jag behöver sova ordentligt annars är jag inte människa!!! Sitter bara och gäspar hela dagen lång.
Har inte förberett mat till imorgon, får se om jag gör onigiri imorgon, det är enkelt, bara ris, majonnäs och tonfisk, har allt hemma, har min älskade onigiri-press också ^.^ Köpt på Sunai i Stockholm. Får se vad det blir av med det.

~Onaka ga peko♥peko~

2010-01-12 @ 17:49:14
Har precis kommit innanför dörren, ska ta det sista rycket och ta ner de sista julsakerna.. längtar så, älskar att sätta upp det men fy vad tråkigt det är att lägga ner det igen T_T

Håller på och lagar gourmetmat, snabbmakaroner med köttbullar XD
orkar inte göra bättre, är så himla trött..

Pappa ska komma hit idag med ett skrivbord så jag lättare kan arbeta, men jag tror inte älsklingen kommer gilla det, men jag behöver mer uttrymme ibland.
Det skrivbordet är till när jag ska jobba, inte när jag ska blogga eller skriva, men kan vara lättare när jag arbetar i photoshop också..

Blev jätteglad när jag kom hem, Kaworu var alldeles överlycklig när han hörde mig komma i närheten av dörren, jag talade med en kompis i telefonen så han hörde mig på håll ^.^

Är verkligen jättetrött, men ska skriva lite mer senare idag när jag fått mer gjort.

~Nya tag~

2010-01-12 @ 13:12:43
Nya tag nu efter lunchen och självklart dyker det största problemet upp XD
Undrar egentligen hur jag skall lösa detta. Det är inte att jag inte kan det utan att personen som tidigare gjort detta har gjort det på ett annat sätt som kanske inte hade varit den bästa lösningen. Men jag har ju den bästa konsulten på andra sidan korridoren, Min pappa, han är ekonomichef för ett annat företag i samma byggnad.

Väntar på att pappa ska komma hit så vi kan gå igenom detta.

Lovar jag ska skriva mer intressant när jag kommer hem, jobbar ju faktiskt ^.^

~Sen uppdatering idag~

2010-01-12 @ 11:39:14
Blev stressigt imorse så hann inte uppdatera, gomen♥

Jag har suttit och jämfört konton idag, gjort avstämningskontroll på bokföringen jag fått i uppdrag att göra.
Suck... så mycket som har blivit fel och det är alldeles för krångligt för att börja om från början T_T
Så måste gå igenom, reparera och ändra och dona och fixa, inte skoj. men jag får lön för det iaf ^.^

Har ont i ögonen, glömde glasögonen igen mitt knas XD

Ska snart äta lunch, tog med en o-bento idag, den blev jätteful men tog bild på den iaf, lägger in den senare idag.

Vad ska ni äta??

♥Fem Underbara År♥

2010-01-11 @ 22:20:42

~Trött~

2010-01-11 @ 21:44:35
Jag är jättetrött nu, när jag kom hem hade jag blåsor på fötterna och ont men skulle ändå laga mat, älsklingen var söt och förberedde matlagningen även om jag själv gärna tagit det lungt när jag kom hem, men det är bara jag som är lat.

Har fortfarande lite ont i fötterna, men fryser som en tok!! Men har på mig en filt och min mysiga stickade kaninklänning.

Åt carbonara idag, vi har lite speciell mat idag ^.^ Det är vår femårsdag. Jag ska rita en tribute-bild för vår femårsdag i photoshop, kommer lägga in bilden sen idag när jag är klar med den..

Ska också försöka ha ork till att göra en varsin o-bento, hoppas verkligen det, annars blir jag ledsen på mig själv.

~Till andra likasinnade själar~

2010-01-11 @ 14:48:51

Eftersom jag är arbetslös och pengarna tryter så har jag försökt hitta små extrajobb som ger en lite extra kosing, såg genom en annan blogg om något som kallas "mailpengar".
Man läser tydligen mail från dem och får instruktioner som ger en lite extra pengar, inte mycket i taget men alltid något.

Frågade dem om chans för virus och de är tydligen väl etablerat företag och garanti för att man inte skall drabbas av virus.

Läs mer här


~Arbetsdag~

2010-01-11 @ 14:15:47
Känns härligt, detta är nästan som en riktig arbetsdag och jag känner jag verkligen kommit in i det.
Har sorterat kvitton hela förmiddagen (dock fick jag reda på sen det inte behövdes *pout*)
Tycker det är kul även om det är enkelt och långtråkigt egentligen så var det kul, I promise!!!
Skriver nu när jag väntar på att pappa ska avsluta ett samtal, behöver fråga en grej.

Hur har ni det idag? Väntar ni på något gott? Får ni ut något produktivt av er vardag eller känner ni att dagen bara försvinner??

Skriver mer senare idag, nu är det jobb och koncentration som gäller även om jag glömt glasögonen hemma.

~Till mina kära vänner~

2010-01-11 @ 14:12:54
Tack så mycket Ninis och Chaya för era söta kommentarer om mina bilder och min header, blir jätteglad!!

Vi får ta och ses i sommar och ha en otrolig photosession med en bra kamera och bra lyse ^.^

Längtar tills vi kan ses igen, hade jättetrevligt sist och väldigt mysigt före nyår och på mellandagsrean.

Jag vill lära mig mer om photoshop!!! (hint hint - chaya-chan)

~Brrrr och gäsp~

2010-01-11 @ 06:38:02
Brrr det är så himla kallt ute, det blåser storm...

Jag lyckades nästan gå upp klockan sex, snoozade lite, kommer ju inte ihåg hur lång tid det tar att fixa iordning sig, men hade nog kunnat sova lite till ^.^

Är hemskt trött men ska ändå bli kul idag, hoppas jag.. är ju inte alls van att gå upp vid denna tiden XD

Någon annan som är morgonpigg?? jag är egentligen morgonpigg, det tar inte lång tid efter jag gått upp som jag är tillräckligt pigg för att arbeta, men tröttheten kommer snabbt inpå.

~Onyuu~

2010-01-10 @ 21:48:28
Jag blir jätteglad om jag kan få lite feedback på min header, jag är inte så duktig i photoshop så blir glad för råd och tips men även feedback om utseendet.

Jag har en vän som kallas för chaya, hon är jätteduktig i photoshop, titta gärna på hennes blogg så förstår ni vad jag menar. Hon har lärt mig en hel del av vad jag kan men har även lärt mig genom tutorials genom youtube. Finns de som har riktigt bra förklarande så man verkligen hänger med ^.^

Nu så ska jag duscha och sen gå och lägga mig, ska förbereda mig inför imorgon då jag ska till min pappas jobb och extra-jobba lite grann, samt träffa en man som vill ha hjälp med sin bokföring, jag arbetar då genom min fars egna firma, ska bli intressant men jag är så nervös!!! Men tydligen är han kass på bokföring så jag behöver inte vara rädd för att han använder termer jag inte förstår mig på.

Nighty Night~

~Photoshoot~

2010-01-10 @ 20:30:37

Har inte ändrat någon bild förutom att jag lagt in en ram och att jag har tagit bort röda ögon.

Vi höll oss i vardagsrummet mot en vit vägg, hade en kraftig lampa som riktades mot mig.
Vi har en äldre Olympus kamera som är på väg att förfalla så det är inte den bästa kvaliten man kunde önska men hoppas bilderna inte är så illa XD


En av de första bilderna vi tog.


Hehe lite suddigt kanske men jag tycker ändå den är värd att komma med.


För de som är nyfikna:
"Kjolen" : Faktiskt ett par skjorts och ett bälte som har en kappa, köpte i en butik i Harajuku.
Tröjan : Köpt på New Yorker
Toffsar : Köpta på H&M
Mitt hår : Ja, det är mitt äkta hår, fast färgat, är egentligen ljusbrun/blond.
Och håret är hyffsat nyklippt.


Jag och vår söta Yorkie ^.^
Kom på efter kortet blev taget att vi inte satt om hans hår, man behöver sätta upp det så han ser ordentligt.


För nyfikna själar:
Skoluniformen är köpt på cosmates och det är meningen att skjortan ska se stor ut ^.^
De långa strumporna är 90 cm långa och köpte på cosmates.
Skulle rekommendera att köpa strump-lim när ni ändå är i farten, det är för att hålla strumporna på plats.





Nya~♥


Kiss~su



~Efter photoshoot kommer middag~

2010-01-10 @ 13:26:12
Jag har nu blivit fotad av min sambo, tror det blev bra bilder ♥
Har inte sett alla än.
Kommer lägga upp några av dem men jag ber er komma ihåg att jag inte är van vid att bli fotograferad så vet inte hur man ska posa XD men jag gillar att bli fotograferad men drar mig för att vara med på bild för jag inte har haft självkänsla men om bilderna blir bra så blir jag glad och får bättre känsla ^.^

Nu ska vi ta en promenad till min sambos mor och äta mat eller fika, har inte fått grepp om vilket XD

Ska bli skönt med en promenad, det enda som tar emot är att det är minusgrader och blåser rätt så kraftigt.

Skriver senare idag ^.^

~Genki desu-ka~

2010-01-10 @ 12:26:02
Hittade denna låten när jag letade efter att jag lyssna på AKB48, Det är en sub-grupp och den är så glad att man sitter och nynnar bredvid. Som min vän Ninis sa så är videon inte den bästa, men det är dance-shot, ska se om jag hittar en version av låten som inte är danceshot.



Nu så ska jag fixa iordning och ha litet eget photoshoot i vardagsrummet med min sambo ^.^
Ska bli kul men tyvärr har vi inte den bästa kameran men förhoppningsvis så blir det bra.

~Natti natt~

2010-01-09 @ 22:54:18
Har precis varit ute i kylan med Kaworu på en liten promenad, den blev lite kortare, vi båda tyckte det var för kallt att vara ute vid denna tiden.
Om en timma slutar älsklingen sitt jobb, längtar tills han kommer hem.

Har spelat lite sims 2 nu ikväll, haha så lättroad man är ibland, men det är skoj att designa hem och karaktärer. Man skapar en tjej och en kille som i ens egna ögon passar perfekt tillsammans men så fort de snackar dyker en massa minustecken upp, vilken besvikelse.

Jag ska snart bege mig till sängen, ligga och läsa lite och sen sova lite innan min sambo kommer hem.
Kaworu kommer säkert börja gnälla på mig för jag inte ger honom uppmärksamhet men det är ju inte så konstigt när han annars nästan alltid får den ♥

~Zumba Fitness~

2010-01-09 @ 21:54:10
Har suttit mest vid datorn nu under kvällen men jag blev för ett ögonblick bättre i magen och bestämde mig för att träna lite på zumba fitness, vet att magen kommer sota för det men vill ju inte gå upp när mitt mål är att gå ner XD

Tycker det är riktigt skoj träning, man blir på gott humör ^.^

Min älskade är och jobbar och sötnosen (vovven) ligger ihopkurad på en filt och sover.

~AKB48 ny singel~

2010-01-09 @ 16:42:05
AKB48 är en japansk popgrupp som har sina konserter nästan dagligen i Akihabara.
De är 42 stycken medlemmar som är uppdelade i tre grupper A,K och B.
De har varit som max 52 medlemmar men som man kan förstå så lämnar en del gruppen eftersom de måste koncentrera sig på skolan.
De består av många olika smågrupper också men vi brukar mer koncentrera oss på deras huvudgrupp.

Deras nya låt heter "Sakura no Shiori" och går också att hitta på youtube, det är verkligen inte likt något de brukar göra men det är verkligen vackert att lyssna på.

De har nyligen fått tre guldpris för tre av deras senaste singlar om man bortser från singeln "river" som bland annat fick två versioner av amerikanska regissörer.


Detta är den del av gruppen som oftast syns på deras "huvudsinglar"

~Morning musumes 42'a singel~

2010-01-09 @ 16:35:09
Jag lyssnar troget till Morning musume, jag själv äger inte men min sambo äger nästan alla deras singlar, vi lyssnar båda och när vi var i Japan köpte han massvis av deras singlar och jag själv hade tyvärr inte råd.
Köpte dock deras senaste singel "Kimagure princess".

7 December gick en medlem ur, Koharu Kusumi, jag personligen var aldrig riktigt för henne men hon var trots det ändå duktig med tanke på hur mycket hon hann göra under sin tid i Morning musume.
Hon har slutat i Morning Musume för att arbeta som model istället för sångerska.

10:e februari så skall Morning musume släppa en ny singel som heter "Onna ga Medatte Naze Ikenai". Det går att lyssna på radiorips på youtube. I jämförelse med de andra singlarna de har gjort senaste tiden så kan jag säga denna var inte i min smak, lite skum om man jämför med de hits de har gjort.
De har dock något slags tema med alla deras skivor, oftast lite i symbolik med vad de heter. Exempelvis Sexy 8 Beat, lite sexigare låtar, låtar som handlar om kärlek. Happy 9 Smile har vi också, vilket har mer med känslor att göra än kärlek, iaf vad jag har fått fram av låtarna.

Om någon är intresserad kan jag lägga in ett inlägg mer ingående om Morning Musume.


Tjejen som är i den oranga kimonon är Koharu Kusumi som då har slutat i gruppen.

~Kawaii japansk mat~

2010-01-09 @ 13:09:08
Tittade runt lite på Alafista och hittade en sektion jag verkligen gillade där de har lagt upp lite bilder på mat de har gjort så det blivit sött ^.^ Tänkte dela med mig av några av de bilderna de hade med.



Sjungande Shumai stod det, tycker de var söta
men enligt wikipedia så är det en traditionell kinesisk dumpling som inte såg särskilt aptitretande ut på bilden.


Pokemon bakverk, jag skulle gissa detta är mestadels gjort på mandelmassa så det är nog rätt så "lätt" att göra det hemma, tricket är väl att inte färga ner sig själv med karamelfärg.


Riktigt sött och häftigt, en panda tårta.
Först gör de en chokladkaka och spritsar på chokladkräm och sen använder grädde för att dekorera det vita.
Så sött och så gulligt och jag vill bara testa ♥


För er som älskar Tonari no Totoro så skulle jag rekommendera dessa starkt.
Detta är ägg som man har gjort små totoros med ♥
På Alafista så lämnade de denna länken Bentofactory för att kunna göra dessa små juveler själv.


Så otroligt söta pingviner, vad jag kan se har han använt sig av ris, nigriblad, körsbärstomater, tror näbben är ett slags oranget godis eller en bit väldigt ljus morot.
De gröna som sticker upp och ser ut som rör är grön pasta (ja det går att hitta i sverige), han har dekorerat även med broccoli, blomkål och tror det är risbollar fast av fullkornsvariant också.
Tomtemössan vet jag inte riktigt vad den är gjord av men vill man ha en sån skulle jag rekommendera att använda marsipan.


Hittade denna på en annan sida som jag tyvärr råkade stänga ner men har för mig det var samma länk som visade hur man skulle göra mini totoros.
Fantastiskt, katt-bussen eller som jag brukar kalla den - Neko bus-su ^.^
Vad jag ser så är det fullkornsris, noriblad, marsipan tror jag de använt, lite grön sparris, stekt bacon och köttbullar. Även lite broccoli verkar ha använts. undertill verkar de ha använd grön-sallad.

För att göra en riktigt söt bento så tipsade hon om att man skulle göra en skiss på vad man tänkt sig och utgå ifrån den vilka möjligheter man har.

~Ont i magen~

2010-01-09 @ 11:44:47
Fortfarande problem med magen T_T
Hade väldigt ont igårkväll och det är inte mycket bättre idag, tyvärr.

Idag så ska jag ta det lite lungt. Sitter i datarummet tillsammans med älsklingen ^.^ Känns jättebra att äntligen ha ett skrivbord att ha datorn på ^.^ Känns underbart att kunna sitta vid datorn i samma rum som älsklingen igen ^.^

Ska sätta igång min anime nu dock - Mamotte Shugogetten, rätt så bra serie men jag har definitivt inte fastnat för den, den är inte så pass bra, än...

för er som inte vet vilken anime jag talar om så ber jag er kika in på - http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=922

~Header~

2010-01-08 @ 21:20:48
Så nu har jag försökt designa min sida lite ^.^
Lagt in en bild på mig samt en header jag kämpat med i photoshop..
Jag är inte så duktig på photoshop men håller på och lär mig fortfarande!!
Om någon har något tips om hur man kan göra det bättre så säg bara till ^.^

Jag hade en jättebra bild i huvudet hur det skulle bli innan jag satte mig.. det var inte förrän när jag väl satt och skulle göra det som jag hade totalt hjärnstopp.
Men headern är ju inte det viktigaste i en blogg utan mer som en front av vem jag är ^.^

~Lugn kväll~

2010-01-08 @ 19:17:01
Yay, vi lyckades ordna älsklingens dator, den är formatterad och klar ^.^

Jag kände mig lite jäktad av ingen anledning alls, tror dock det har lite att göra med att Älsklingen ville få så mycket gjort på en gång, så började pynta skrivbordet jag byggde till mig själv igår och min mobiltelefon.


Kawaii-desu ^.^
Gillar att ha söta prydnadssaker som dekoration så blir man glad.



Hjärtana är köpta i japan ^.^ De satte jag dit för ett tag sen.
De andra pärlorna är köpta i en liten souvenirbutik på Bornholm.


Jag har suttit och sorterat lite i min dator, det är tänkt att vi ska formatera min dator också så den får ny energi, så mycket som jag använt den sen jag fick den så behöver den fräschas upp.

Ska sätta mig med photoshop och sen försöka ordna upp bloggdesignen så att den blir snygg ^.~


~En jäktad känsla~

2010-01-08 @ 11:45:37
Imorse gav vi oss ut i kylan på en liten promenad med Kaworu, vår älskade Yorkie, han älskar snö och blir alldeles vild och drar i kopplet som en galning. Han är 1 år nästa Söndag ^.^

Efter frukost begav vi oss för att ordna i datarummet och formatera älsklingens dator som har varit avstängd sen augusti på grund av virus, har bara inte tagit tag i det liksom.
Känner enorm stress och jag vet inte varför men lugnar ner mig lite genom att dekorera min mobiltelefon lite grann ^.^ och mitt nybyggda skrivbord.
Blir så glad när jag ser datorn stå där, känns som den har hittat hem igen.
Vi har egentligen inte mycket att göra idag så vet inte vad stressen beror på, men kommer kännas skönt när vi väl får rätt på livet, jag får jobb, Johans dator fungerar och vi kan dra internet till det.

So long.

~Lugnt och fridfullt~

2010-01-07 @ 23:21:43
Blev lite väl energikrävande med skrivbordet men blev nästan klar med det.. dock helt totalt utmattad och trött efteråt XD

Tog kort med mobilen men vet ej vart jag lagt sladden för att koppla den till datorn.. ska annars se om jag får igång kameran istället...
just nu håller jag på och viker..
Min vän Rosalind visade mig hur man kunde göra 3D origami figurer, så häftigt att jag bara måste testa.. så halvligger i sängen och viker och viker och viker

ska bli 484 st.. får se om jag hinner somna innan jag har 484 XD

~Byggmästare~

2010-01-07 @ 18:56:28
Jag leker byggmästare idag, bygger ihop ett väldigt enkelt men energikrävande skrivbord till mig.
Håller på för fullt men kaworu skäller på sågen lite då och då och det stör en hel del.. hittills har jag bara haft sönder en nagel och skadat min lilltå hyffsat allvarligt men det är iaf inte brutet. tänk positivt tänk positivt XD

Tar bilder med mobilen, lägger upp det senare ^.^

~Problem med uppdatering~

2010-01-07 @ 11:42:07
Mozilla firefox verkar inte uppdatera så bra, vill man se ordentlig uppdatering kika in på min blogg genom internet explorer.

~Mysig förmiddag~

2010-01-07 @ 11:09:34
Trots att Kaworu (vår hundvalp) väckte mig tjugo i fyra så har vi haft en riktigt mysig morgon, morgonpromenad i snön, myst lite och har precis ätit frukost till Jigoku Shoujo Futakomori.
Har också njutit av smultron-te ^.^
Ska fixa min garderob idag och sitta med photoshop ^.^

~Yasuragi♥Part 4~

2010-01-06 @ 22:47:44
Fortsätter berätta om vår underbara vistelse i Yasuragi.

Efter sushiskolan (direkt) så var det dags att äta igen XD vi gjorde inget annat än att äta där känns det som, vi åt nu middag på teppanyaki där de hade då lagade maten vid bordet, tyvärr på grund av min allergi så gjordes inte min maten vid bordet men det var coolt att uppleva det iaf. Älsklingens mat var gjord vid bordet.

Tog många randombilder när han lagade maten, så ursäkta om det blir lite mycket på samma saker typ.

aptitretare: Misosoppa, Nigri och maki

Han förbereder omeletten, min tallrik var mer for show.

Omelett och lätt gravad lax.

Han berättade att det är c:a 270 grader i mitten av plattan och c:a 90 grader längst ut där tallrikarna är.

Förrätt: Japansk omelett med stekt gravad lax med en sås på. Jag fick en variant med shitake istället

Här blandar han gul lök, röd lök och champinjoner, det som är till vänster om den är vitlök som är marinerade i en blandning som legat och dragit sig i tre år O.O var lite chockad men tror det fungerar lite som vin, man låter ju det ligga länge innan druvan gett tillräckligt med smak, det lärde jag mig i en vingruva i Frankrike.

Full fart med matlagandet, han har hand om många saker samtidigt, lammfilé, svärdfisk, musslor, fikon, lök och svampblandningen, vitlök och tofu. fantastiskt.

Jag märkte här att han var på väg att tända eld på något så försökte ändra till film men hade redan tryckt och på grund av ändringen så blev kameran försenad...

Här flamberar han lammfilén, han använder Brandy som bränsle.

Men otroligt nog lyckades jag få en bra bild på elden ändå, andra gången han flamberade så hann jag filma.

 

 

Varmrätt: Stekt Lammfile, stekt fikon, svamp och lökblandning, stekt lime och teriyakisås

Mellanrätt som vi specialbeställde:

Tempura

Det var verkligen jättemycket mat. Vi var så mätta att när efterrätten väl kom så vi glömde ta kort på det, det var fint dock så väldigt synd.

Efterrätt: ugnsbakad choklad med hallon och något annat jag glömt vad det var, vi har tyvärr ingen kopia på denna menyn. Jag fick cocos- citron- och mangosorbet.

 

Efter maten tog vi en lång promenad i hela Yasuragi och såg oss omkring, vi tog kort som vi missat att ta, upptäckte en sak jag så gärna ville testa men jag glömde det på nyårsafton, ångrar det verkligen!!

Man skulle knyta sina nyårsönskningar här..

 

Vi hade verkligen en underbar resa i Yasuragi och vill tipsa andra par om denna resa, man får behålla sin yukata som minne ^.^


~Yasuragi♥Part 3~

2010-01-05 @ 22:34:35
Jag har vaknat till romantiska mornar då man ser att snön kommit genom fönstret, när man sett solen försiktigt sneglar in genom molnen på morgonen. Men jag har absolut aldrig vaknat till något som var så romantiskt som detta;

Visst är det vackert♥

Vi gick upp för att äta frukost, frukostbuffén serverades i Restaurang Tokyo.

Frukostbuffé: Bröd, Kalkon, skinka, tomater, gurka, melon, ananas, kiwi, vindruver, ägg, miso-soppa, norimaki, vaniljyoghurt med torkade aprikoser, croissiant, kaffe, jag glömde ta grönt te.

Det fanns mer att välja på som bacon, kyckling, wienerbröd och korv men detta var vad vi valde.

Sådan stendekoration hade de nästan överallt längs med väggarna.

Oavsett hur jag än ändrade inställningar fick jag samma resultat med kameran. Men detta var en av de andra stendekorationerna som var.

En annan stendekoration som var i korridoren som var på vägen till vårt rum.

Mitt i korridoren på väg till vårt rum fanns detta "allrum" där man kan sitta och snacka eller bara njuta.

Vänder man sig om har man utsikt till detta

Vackert♥

En korridor som leder till Restaurang Teppanyaki och Badet.

Efter den goda frukosten gick vi till rummet för att vila lite till den avslappnande musiken, sedan så badade vi och sen var det dags att äta igen XD man skulle gå till Restaurang Teppanyaki där man lagar maten vid bordet, fast inte lunchen utan det är vid middagen.

 

Jag och älsklingen är på väg för att äta lunch, fast vi var inte så hungriga egentligen, tyvärr men det var väldigt god mat ändå ^.^

Aptitretare: Vårrullar och Misosoppa

Varmrätt:

Älsklingen - Sushi Moriawase (Kockens val)

Jag - Obento - Ångad Grillad Kyckling, Melon och grönsaker och rispapper

 

Efter maten gick vi upp till Baren/loungen och satt med datorn, vi skulle försöka se hur hemresan skulle bli men fastnade med att namnge bilderna vi taget, de är så mycket fler än vad som syns.

Jag hade lite problem att hitta internet och medan jag var i receptionen så passade Älsklingen på att ta kort från balkongen i Loungen.

Vår balkong ^.^, man såg det från loung'en.

Den mysiga baren, det som lyser blått skiftar i färg hela tiden.

Dojon där vi tränade Kendo, de hade blommor och ljus som dekoration när det inte var någon aktivitet, kunde inte ta bättre bilder eftersom några vistades i rummet för avkoppling, man hade de flesta aktiviteterna där, zenmeditation, qui gong, klangresa och andra slags meditationer eller olika kampsporter som man ibland har som lite övningar.

Vi var på väg nu till att få axel, nacke och ryggmassage på deras behandlingsavdelning, där har de ansiktsbehandling, olika massagebehandlingar och liknande behandlingar. De hade till och med man kunde bli nyårssminkad men jag var lite sen med att anmäla mig.

Loungen som var utanför behandlingsrummen, det var väldigt avkopplande där, de hade så man kunde dricka gratis grönt te och kaffe och hur mycket frukt man vill.

Foaljen utanför behandlingsrummen.

Vi hade bett Masae-san att ordna med frukt till oss och hon ordnade detta, var helt chockad, hon var så snäll mot oss och så underbar service ♥

Lättroad, doppar extremt goda jordgubbar i champanj.

 

Efter vi hade ätit den goda frukten och njutit av ett mysigt bad så var det dags att ta sig till sushiskolan. Man var tvungen att anmäla sig till detta.

De hade dukat upp fint för de som skulle ta del av sushiskolan.

De hade till och med sådana rullande band som man har i vissa restauranger i Japan, det var fantastiskt att se men tyvärr var de inte "igång".

Ingredienserna de förberett. Gräslök, gurka och svärdfisk.

Jag filmade när de visade hur man skulle göra men det gick bara att filma 15 sekunder i taget och utan ljud så det är inte till så mycket till hjälp men kan förklara lite knep han berättade.

Man ska ha en skål med vatten där man doppar fingrarna i, riset är "marinerat" med risvinäger, salt och socker.

Man använder sig av en bambu matta för att kunna rulla ihop den sen.

Bambumattans plattare sida skall vara neråt, man skall placera noribladets mer blanka sida neråt och så nära den änden av bambu mattan som är närmast dig.

man skall fylla ungefär hälften av noribladet med ris (mot dig då) Tips, oftast fyller man på mer än vad man behöver så den blir överfull.

Sedan lägger man ett väldigt tunt lager med wasabi ca en centimeter från kanten närmast dig, på den raden lägger man på ingredienserna i en klump som i detta exemplet gräslök, gurka och svärdfisk.

Sedan rullar man ihop den med hjälp av bambu mattan, när man har ca 1-1½ cm kvar så fuktar man änden och rullar ihop det sista. Man kan använda mattan om man vill forma i trekanter eller fyranter istället för runda.

Han lät lite gräslök stick ut över kanten så att man kan använda ändarna på sushirullen som dekoration.

Man skulle inte nagga ner med kniven som om man tvingade ner den utan man skall vara mer besluten och vara "herre" över kniven och dra långa drag. Det var tips han berättade. När man skall använda kniven så skall man doppa toppen i skålen med vatten och hålla den lutad så att vattendroppar rinner längs med eggen.

Vi hade roligt att göra det men det var väldigt trångt.

Älsklingens resultat

Mitt resultat.

Forsättning uppdatera i part 4


~Yasuragi♥Part 2~

2010-01-05 @ 13:39:47
Jag visade bilder ifrån rummet och nu kommer till den härliga första dagen på Yasuragi, nyårsafton♥
Vi fick en rundvisning av hela stället när vi hade bytt till yukata.
Masae-san kommer ifrån Japan och tyckte det var både kul och intressant att vi varit i Japan två gånger så vi pratade lite japanska med henne ^.^ Kändes så roligt.
De hade en badintroduktion man kunde gå på där man får reda på om yukata och japanska baden men vi hann inte gå på den, men eftersom vi hade satt på oss yukatan rätt och visste om rutinerna före bad (ex. man skall alltid tvätta sig ren före man går i badet) man skall ha den vänstra fliken på yukatan överst för att den högra skall vara mot hjärtat, har man den tvärtom så betyder den högra döden så det vill man verkligen inte ha överst.
Före middagen som skulle äga rum i antingen Restaurang Tokyo eller Restaurangen som var bredvid (vi fick aldrig reda på namnet men det var fullt med trådar som var hängda som dekorerade cirklar runt vissa bord.) Vi hamnade i det andra rummet, Masae hade bett dem att reservera det finaste bordet så vi hamnade i en sån cirkel.
Vi missade champanjskålen som var före maten men fick den under tiden vi väntade på maten.

Detta var Ankleverterrine med Aprikoser & Ingefära. Halstrad pilgrimsmussla med Blomkål, Kapris och Bonitosoya
Jag är mjölk och laktosintollerant så min mat ser lite annorlunda ut därför får ni två bilder var gång vi har annorlunda.


Detta var Norimaki med friterad kycklinggyoza
Vi hade dock inte riktigt kommit på hur vi skulle ta kort i den belysningen som var. Vår kamera blev stulen för ett tag sen så vi har lånat mina föräldrars gamla digitalkamera.

Detta var Yuzu- och cocossorbet

Yuzu är tydligen blad av en citrusfrukt som kommer ifrån japan, Det var iaf jättegott.

Detta är Helstekt Marulk med shitake, Edamamebönor och tryffel

Kendounderhållning under middagen, fick ingen bättre bild tyvärr.

Lite lummig bild på oss men vi hade det verkligen underbart.

Detta var Soyabrässerad Kalvrygg, med rimmad Kalvbringa samt sky på japanskt plommonvin.

Risbollar älsklingen fick till sin kalvrätt. Tydligen är detta väldigt mättande :3

Detta stod inte med på menyn så snarare lite överraskning. Det var chokladdumpling, karamelsås och någon slags sushi-aktigt som också var dessert. Min dumpling var gjord på ätbart blad och var fylld med melonbitar.

Detta var Litchimousse med Mandel och Hallon, min var Melon och Jordgubb frukttallrik, Citron- och cocossorbet

Efter all denna maten var vi så mätta att vi retreatade till rummet och vilade lite före tolvslaget.
Kvart i tolv skulle alla träffas för att skåla in det nya året med ännu mer champanj. De skulle slå in det nya året på tolvslaget med den nya tibetanska gong-gongen som de hade i Loungen.

Akemashite omedeto gozaimasu


~Yasuragi♥Part 1~

2010-01-05 @ 12:36:05
Nu ska jag som lovat lägga upp bilder och berätta om min och min sambos underbara tre dagar i Yasuragi Hasseludden i Stockholm.

Mer information om priser och rum kan ni hitta på www.yasuragi.se

Vi sprang i princip (notera jag hade på mig högklackade stövlar för det var de enda fina vattentäta skorna jag hade, de andra gick sönder på julafton T_T) till buss-stationen och var minuter från att missa bussen @.@ var så stressad!! Jag har ingen tolerans mot stress när det gäller att man ska hinna med tåg/buss eller avtalade tider.

Vi fick tyvärr inte sitta bredvid varandra på bussen men som tur var var mitt batteri till min dator fullt så vi kunde sitta lite vid internet på bussen eftersom de har gratis tillgänglighet på WiFi på bussen.

I Stockholm så råkade min älsklings ena nagel sönder, det blödde hyffsat kraftigt så vi fick ett plåster av dem från pressbyrån, det var väldigt snällt. Vi fick stå i lång kö på T-Centralen för att kunna ordna med biljetter till buss och tunnelbanan. Vi var oense hur vi skulle ta oss dit då vi båda hade olika uppfattningar.

Vi hann med Tunnelbanan men missade bussen för vi gick vilse och en otrolig omväg. Tyvärr har jag inga bilder på detta då kameran inte fungerade just då, det var först på Spa't som vi fick fart på den.

Vi skulle åka med buss 444 och gå av i Orminge Centrum, där byter man till buss 417, Vi hade typ 10 minuter på oss så jag sprang in för att köpa batterier. De var jättesnälla, fast jag kände mig som en tjuv nästan XD, Jag fick gå in i butiken, hämta batterier och betala i förbutiken, efter kassorna. Jag var så stressad och försökte skynda efter hon som jag skulle betala hos så råkade ta AAA istället för AA. *sigh* Det var bara att springa in igen, be om ursäkt och be att få byta, trodde de skulle hämta nya batterierna men de tog kvittot och batterierna och sa jag skulle bara gå in i butiken och hämta dem och sen gå... Kände mig verkligen som en tjuv men jag hade ju betalat för dem.. Visst jag förstår de är så ärliga i Japan men kom igen, jag trodde aldrig att det skulle vara så i Stockholm, eller så har jag ett enormt ärligt ansikte...
...Yeah right XD


När vi gick av buss 417 så var det en liten promenad på ca 6-8 minuter uppför en backe, det var flera som var på väg till Yasuragi också så vi var flertalet som gick som en lång rad dit.
Foaljen var vacker och det stod en man som bugade sig och gav oss nyårsprogrammet, Han var vänlig, Jag fick två när jag bara sa min sambo glömde ta en XD det var snällt ändå ^.^
Vi stod i kö och när vi kom fram kom jag på att vi inte hade bokningsnumret på oss men det räckte med våra namn så ordnade de allt. Vi hade beställt Ryokan vilket var lite finare rum, det finns bara 3 av dem på hela stället, man har en egen värd som tar hand om allt så vistelsen blir den bästa.
De sa att de skulle ringa vår värd och vi fick sitta på bänken och vänta, jag kände hur paniken ökade jag är inte van vid att bli så uppassad, De kom fram och berättade hon var fast i trafiken och skulle tyvärr bli sen, de gjorde tyvärr inte min panik bättre genom att ta vårat bagage och erbjuda oss valfri drink i baren tills hon kom, Johan sa att han gärna ville ha kaffe och jag stammade ynkligt fram att jag gärna tog lite te.

Jag försökte få kameran att fungera och tog några fotografier;

En jättefin lounge ^.^ Har en bättre bild på gong-gongen men kan nämna den är Tibetansk.

Vi satt på en sån bänk, det var mysigt att se all snön på balkongen.

Masae-san kom strax därefter och hon plockade ihop våra jackor och så gick vi till vårt rum.

Vårt Rum hette Megumi - Tecknet de hade för Megumi betydde "God Bless"

Har lite bilder men vissa kanske har lite knasig kvalite eftersom ljuset inte är den bästa och kameran ville oss bara ont de två första dagarna XD Bråkade hela tiden.

Nyfikna på vad som är inuti?!?!?! Bredvid dörren står det Ryokan Megumi.

Tog detta kortet för att visa hur planlösningen var, till vänster är våra sängar och ett litet bord där man kan sitta och äta, där hade de förberett champanj och snax. Till höger är "vardagsrummet" Där fanns stereo med avslappnande musik och en tv som vi inte använde. En minibar, rött vin och ett kassaskåp man kunde ha värdesaker i, de hade verkligen tänkt på allt. Om man vänder sig ett kvarts varv kommer man till;

Hallen mot badrummet! De japan-inspirerade väggarna var skjutdörrar till garderob där de hade ett element man kunde ta fram om man frös, fast elementen fungerade så bra ju ^.^ Mittemot garderoben så var två toaletter med golvvärme som var jättemysigt!!

Lite småstökigt badrum XD "förrummet" i Badrummet, man kände sig verkligen som en royalty.

Går man in och genom ett typ valv (väggarna syns vid spegeln) på vänster sida så kommer man till badet;

Så ser det ut när man njuter i badet, det är vårt privata bad, vi badade aldrig i hotellgästernas gemensamma bad, men hur kan man när man har utsikt över vattnet från panorama fönstrena i vårt bad XD

Min älskling la sig och kopplade av innan middagen, det kommer märkas jag tar mest bilder men jag gillar att fotografera. Sängarna var jättemysiga. De små korgarna vid kanten är de man tar med sig till badet, handduk för håret, handduk för kroppen och handuk för att koppla av om det är varmt, dvs man fuktar den med svalt vatten och lägger den om nacken och axlarna för att bli lite svalare om man är i varma källan. Det var iaf så jag uppfattade att man skulle göra.

Japaninspirerade väggarna är också skjutbara så man kan se den vackra utsikten♥

Annan del av vardagsrummet

Sikt från vardagsrummet till andra rummet.

Champanj och tilltugg de hade förberett.

Fortsätter snart i Part 2!!


~Dagen före nyår~

2010-01-04 @ 14:19:31
Jag umgicks med Nina dagen före nyår eftersom jag och min älskling skulle till Yasuragi i Stockholm dagen efter, vi skulle möta honom på busstationen klockan fyra på morgonen nyårsafton.
Vi beslöt oss för att vara lite tjejiga och fixa naglarna, festade på champanj och morötter/gurka i dip samtidigt.
Jag tog lite fotografier på juldekorationerna i Norrköping och på hennes söta katter och en av sköldpaddorna!
Bjuder på lite bilder.

Dekoration under Kupolen som är ett café mellan Linden och Spiralen.

Visst är de fina?! det är utanför H&M, fyra stycken efter varandra.

Ett fint träd utanför Cubus där jag även köpte nageldekorationerna ♥

Det finns ett ännu större i Triangeln i Malmö där de även låter konstgjord snö falla ibland.

En jättesöt julgran inne på ICA där de hade ett paraply under och den sprayade ut konstgjord snö hela tiden,

Vill också ha ett sånt till min julgran.

Inte världens bästa kvalite på bilden men den här jätten var också mellan Sprialen och Linden.

Stort fint belyst träd utanför Louis de Geer som startar ljusspåret som alltid tänds på nyårsafton.

Den "berömda" Ljuskronan som belyser under bron utanför Louis de Geer.

Sedan så tog jag lite smygbilder på Ninas husdjur, Maya, Walle och jag tror det är Balder.

Maya

Walle

Balder tror jag.

De är ju så söta ♥

Sen var det ju nageldekorationen ^.^

Fjärilen är bara på tummarna, men blommorna är på var nagel ♥

Jag och Nina tränade Zumba och var så duktiga (tyckte vi) Sen var vi så trötta att vi bara hängde och sen vips var det nyårsafton.


~youkoso~

2010-01-04 @ 09:24:01
Jag är en glad tjej från Eslöv och jag är redo för att börja blogga på allvar, jag har varit en tid hos bloggsida.se men sen började det krångla med uppdateringar och sånt så man kunde gå dagar utan att kunna blogga men har märkt att blogg.se aldrig krånglar.
Jag har tidigare försökt hos blogg men glömde mitt användarnamn och lösenord men nu är jag tillbaka för att på allvar vara en intressant bloggare.
Jag kommer berätta lite mer om mig själv men just nu så ska jag till arbetsförnedringen och skriva in mig!! Jag kommer att börja blogga senare idag med massor av bilder från min och min sambos vistelse på Yasuragi i Stockholm, vi firade nyår där men även vår femårsdag i förskott!

Mina allra största intressen och passion är anime och japan så det kommer jag säkert plåga er med ~.^

RSS 2.0