Så har vår kväll varit, vi har ätit på res...

2010-05-31 @ 21:02:16

dsc00669 (MMS)

Så har vår kväll varit, vi har ätit på restaurang vid hamnen med utsikt mot öresundsbron


den nya söta rosetten passar honom massor,...

2010-05-30 @ 19:14:30

dsc00662 (MMS)

den nya söta rosetten passar honom massor, han är så söt


mina fynd på marknaden, det är påse med br...

2010-05-30 @ 16:10:34

dsc00661 (MMS)

mina fynd på marknaden, det är påse med brända mandlar, 2 söta hårrosetter till Kaworu, en liten klisterbild med en yorkie som vi kan sätta på dörren, värmeljus i blomform, söta klistermärken med björnar, blommor och frukt. Sen väskan jag köpte igår och 2 grattiskort till bröllopena vi ska till. Sen köpte jag en godis till Kaworu han tuggar på. Har haft en underbar dag med mamma och min kompis och hennes mamma.


~Typiskt~

2010-05-30 @ 08:40:21
Jag fick med mig fel sladd så jag kan inte lägga upp när jag sjöng, fast jag känner mig lite motvillig. Men sen samtidigt.. tänk er detta:

Jag fick otroligt mycket med beröm, publiken var helt tagna av min röst. Jag hade ont i halsen, var supernervös och sjöng en låt för att utmana mig själv, tonläget var alldeles för låg för mig. Så egentligen gjorde jag ett bra jobb (förutom en ton som gör att hela min kropp värker så fort jag hör den biten)

Jag tänker sjunga in låten här hemma åt er så ni får höra hur den "ska" låta så kan ni jämföra ♥
Egentligen skulle jag inte ha lagt upp låten då jag inte är nöjd (trots att alla andra är det) men min vän Chaya-chan ville höra så jag tänker inte göra henne besviken bara för jag inte är nöjd med min prestation.

En notering, Jag sjunger INTE med halsen, men jag tar tonerna underifrån. Jag har svårt för låtar i min skarv, sjunger alltid toner underifrån på konserter, förstår inte varför. Jag har så mycket lättare för ljusare toner ♥ Ex. Jag kommer lägga upp när vi sjöng La voix (fast pappa var dum, spelade inte in hela) och jag är en av de få som kommer upp på de tonerna enkelt.

Jag kommer lägga upp låtarna så fort jag fått rätt sladd (vilket kommer bli senare idag) Men först får ni njuta av den speciella frukosten jag ordnade till mig och älsklingen igår.

Under tiden som jag fixade fruksoten drack jag Oboy med grädde i ♥

Ugnspannkaka med jordgubbssylt, fruktsallad med honungsmelon, jordgubbar, äpple, apelsin, min hade mandarin också, älsklingen hade banan.

 

Upptäckte precis att brödet vi hade hemma inte var fräscht så jag håller på och gör våffelsmet och ska testa att göra pannkakor av det ♥ Får se hur det blir.


~Dagens roliga händelser~

2010-05-29 @ 22:30:51
Jag har haft en riktigt fartfylld dag idag, jag gick med älsklingen till jobbet, kom till mamma och pappa, strax därefter gick vi runt på marknaden som vi har i Eslöv.
Sen tog jag mig till konserten, min hals gjorde fortfarande ont, jag hostade mycket under konserten och alla låtarna utom La Voix var i min skarv :( så jag ansträngde mig för mycket. Jag brukar annars kunna sjunga även med ont i halsen utan att det påverkar men eftersom halsen är svullen så tar den stryk hur försiktig jag än är.

Jag har inspelat när jag sjöng, kommer visa imorgon.
Jag köpte en väska på marknaden men det kommer också upp imorgon.
Är så sinnessjukt trött, men måste berätta en sak ♥
De sålde jordgubbar billigt så jag har njutit av jordgubbar och ben&jerry - sorbetglass ♥

~Stackars mig~

2010-05-28 @ 21:58:03
Jag var ute innan i kylan, det var värt det för jag kunde ta ut Kaworu på promenad, jag var motvillig först eftersom det regnade ute. Det slutade under promenaden som tur var, men nu är min hosta värre...


...och jag ska sjunga solo imorgon...

Får kanske ordna lite gollum-juice till mig. *skratt*

(de som sett extramaterialet på lord of the ring förstår vad jag menar)

~sex and the city~

2010-05-28 @ 19:34:15
Jag lyssnade på radio idag på jobbet som de andra dagarna, först en sak som chockerade mig, de sa på trafiknyheterna att en buss kolliderat med en lastbil, jättehemskt, men jag hittade inget om det i nyheterna, det jag hittade var att på just den vägen kring den tiden kolliderade en personbil och lastbil. fortfarande hemskt men lite "bättre" att det inte var en buss. Så många fler som blir drabbade, personen som var i personbilen hamnade på sjukhus så det är bra det i alla fall, då vet man de överlevde. Men ändå lite klantigt att säga buss istället för personbil.

Det andra var att de har haft från klockan 14.00 sex and the city-tema eftersom film nummer 2 kommer. så jag har sett halva första säsongen här hemma, gjort saker samtidigt för att vara nyttig självklart.
Men så trevligt, önskar jag hade några tjejkompisar som kunde träffas när helst vi vill och diskutera. Spelar ingen roll vad man diskuterar, oavsett har man trevligt tillsammans.

~Mamma-mat~

2010-05-28 @ 17:37:35
Jag vaknade imorse och såg strålande solsken, jag blev på plötsligt bakhumör så jag gjorde snabbhavrekakor och tog med mig till jobbet, det var lite stressigt men hann med det mesta jag skulle på morgonen trots det.
Det var stressigt på grund av bokslut. Men det var uppskattat med lite fika till jobbet.

Jag satt vid skrivbordet och åt lunch så jag kunde sluta 30 minuter tidigare. Jag mötte min mamma på stationen, hon fick 4 kakor och jag fick lite korvstroganoff med ris av mamma ♥
Så idag har jag ätit mamma-mat ♥
Kaworu var jättelycklig när jag kom hem, har fått miljoner av pussar.

Älsklingen slutar jobbet tidigare idag så jag ska ta Kaworu på en promenad så ska vi möta honom på vägen hem ♥

~Tacos~

2010-05-27 @ 18:02:11
Jag och älsklingen ska äta tacos idag, har nyligen kommit hem och lagat klart tacos, älsklingen kommer snart, han är och handlar lite och hämtar ut ett paket.
ska se lite på Big Bang Theory nu ♥ Vi har de 2 första säsongerna på dvdbox, riktigt nice att se det på vår projektor, får ju över 100 tumsskärm ♥ Det mest sjuka vi haft på den skärmen är Super Mario Bro's från Nintendo 8Bit.

Vad ska ni göra ikväll? Jag känner mig lite sliten, fick mjölk i magen igår så är inte helt lycklig över min mage just nu :( Magen sväller upp när jag får i mig mjölk och gör ont, oavsett hur lite det än är så reagerar den så så man känner sig ju inte jättenöjd med sig själv, samt mina utslag på armen, men de har tonat ner sig i alla fall.

Jag ska till en allergispecialist på onsdag och ska få reda på alla mina allergier, ska bli intressant.

min outfit idag! svart klänning med en vit...

2010-05-27 @ 10:34:52

dsc00659 (MMS)

min outfit idag! svart klänning med en vit bolero Det går bra på jobbet men jag har fått en massa utslag på min ena arm, allergiutslag och det kliar.


~Kladdkaka till min älskling~

2010-05-27 @ 06:38:03
Jag bakade kladdkaka till jobbet häromdagen och gjorde en liten speciell till älsklingen.

Kakan är hjärtformad.

Färska jordgubbar är smaskens.


~Nyinköpt från Melba~

2010-05-27 @ 06:10:30
Mina kläder från Melba har kommit ♥

Lite snabbt tagna bilder.


Jag och mamma var på lindex en sväng och j...

2010-05-26 @ 18:40:14

dsc00654 (MMS)

Jag och mamma var på lindex en sväng och jag hittade detta söta halsband. På lunchen idag blev vi bjudna på lunch av Manpower, det blev tyvärr fel i maten så jag har ont i magen, fick skjuts hem när jag slutade idag så jag ska kunna koppla av innan kören, åt med mamma och sen tog vi en halvtimma på lindex som ligger 3 min promenad bort och nu ligger jag och gosar med Kaworu. Ska snart gå


~Var nära förlora honom~

2010-05-25 @ 19:29:13
Jag fick precis reda på att min kära kusin legat på intensiven i 2 nätter.
På Lundafestivalen gav de honom fel mat, det var nötter i, inte alls mycket, jättelite. Han kände av det direkt och gick till universitetssjukhuset och 7 stycken arbetade hela natten för att han skulle överleva.

Kände mig helt tom och tårögd när min mamma berättade detta, Jag har god kontakt med min kusin men han går Musikhögskolan så han har sällan tid att prata då det är ett väldigt intensivt program han går.
Men när det är lite mer ledigt pratar vi och träffas, dock pratar mer än träffas. Vi båda har inte haft pengar att åka och hälsa på varandra.

Men är glad att min kusin mår bättre, men jag är jättearg på csn, han får inte lov att vara hemma fler dagar då förlorar han sitt csn.. Jag menar, han var nära att dö och är fortfarande hemskt svag och de kräver av honom att han ska till skolan och anstränga sig.
Kom igen, är systemet så f**ked up?!

~Lite extra tid~

2010-05-25 @ 06:40:26
Idag var jag klar snabbt, så jag har lite extratid att skriva ett snabbt inlägg.

Men riktigt snabbt för kom på jag glömt förbereda kaffe till älsklingen, han gillar när jag gör kaffe, tycker det blir godare ♥
Jag ska till jobbet nu och det kommer bli en lång dag idag.

kram

~Obento~

2010-05-24 @ 22:21:27

Ugnspannkaka med baconstrimlor i, äpple, körsbärstomater och morötter.


~Shoppingspree~

2010-05-24 @ 22:16:28
Jag gjorde en liten storhandling idag och hittade lite annat fint jag inte kunde låta bli men även något jag längtat efter i månader.

Ja jag vet, det är bindor, men jag kunde ju inte låta bli ♥

Söta muffinsformar som jag kommer använda i obento

Håraccessoar


~As far as I know~

2010-05-24 @ 20:12:35
Jag har varit igång med full rulle idag, är väldigt trött nu.
Åkte till jobbet tidigare och åt frukost vid skrivbordet, för att kunna sluta lite tidigare.
Sen på vägen hem så stannade jag förbi och handlade, har lite på bild som jag kommer lägga upp om en liten stund.
Fick mat hos mamma, sen åkte vi hem till mig och älsklingen, älsklingen jobbade tyvärr, men jag visade stolt upp vårt trädgårdsarbete och allt som blommar.
Sen fikade vi (Kaworu var överlycklig för jag var äntligen hemma, han hade dock fått gå ut emellan) åt av mina kakor jag bakade häromdagen.

Nu försöker jag plocka men är väldigt stirrig i huvudet då jag har mycket att stå i för tillfället, har lite viktiga saker jag verkligen måste ta tag i men det kan skjutas upp till imorgon, men endast till imorgon. Nu ska jag göra ugnspannkaka till morgondagens obento som kommer få in en bild senare idag också.

~Cute Obento~

2010-05-23 @ 20:30:00

Kawaii Obento, Det är cupcake-tacopaj XD, sen har jag skurit upp lite gurka och till efterrätt lite sockerkaka.


~Ta-Ta-Taco-Taco-Paj~

2010-05-23 @ 20:28:13
Konstigt nog så slutade dagen med att jag bakade ännu en gång. Denna gången tömde jag vetemjölpåsen så jag måste handla imorgon.

Min paj, den är inte lika fin i färgen som de som har ost i sig. men den var jättegod.

 

Under tiden jag bakade hittade jag älsklingen och Kaworu på trädäcket, de var fruktansvärt söta ♥

De är så vackra båda två, tror dock Kaworu har dragit lite i älsklingens mössa.

Mössan är för vi arbetade massor i trädgården och det blåste jättemycket innan idag, då är det jobbigt om man får in håret rakt in i ansiktet hela tiden så det var bara smart att ha mössa. Det var inte så varmt hos oss inatt. Det var rätt kyligt. Jag hade min fleecejacka på mig.


~Bakarglädje~

2010-05-23 @ 20:21:54
Jag bakade bröd imorse, hade glömt fixa igårkväll. så jag bakade något som kallas "Rosenbröd"

De var jättegoda, men jag råkade misslyckas lite med jästen så den jäste inte fullt som den skulle

 

Dock gjorde detta mig riktigt baksugen, så jag bakade vetekrans.

Den var jättegod.

 

Men jag mitt baksug var tyvärr inte slut ännu...

Jupp, sockerkaka med chokladdekoration, men tyvärr, jag är van vid choklad som har 70-80% kakao, men denna har inte alls den procenten, den har 50% om jag minns rätt, det gjorde att den var mer "lös" än vanligt så därför är det tjockare linjer och mer rinnigt.

Men det var gott i alla fall, smakade inte lika mycket kakao.


~Voffe på vift~

2010-05-23 @ 13:31:59
Innan jag släppte lös Kaworu på trädgården så säkrade jag det ställe han brukar smita in på.. tror ni det stoppade honom från att springa ut??


Nej... jag gick in, hämtade godis till honom och när jag kom ut var han på fullt ös och lekte med grannhunden Ludde, Ludde är 3 månader yngre än Kaworu men de är lika stora.
De sprang omkring och lekte tills båda låg ner och flämtade, Kaworu hade inte ens ork att rymma från mig när jag skulle plocka upp honom och ta hem honom.
Tur egentligen att grannen har en hund så han tycker det är mer intressant än vägen.

Vi arbetar i trädgården och jag har inte tid att skriva för tillfället.
Men.. Jag har lite bilder så kommer lägga upp mer senare idag.

~Fruktsallad~

2010-05-22 @ 21:13:11
Jag bestämde mig för att jag och älsklingen skulle njuta av något som är så mycket godare än godis.
Jag gjorde fruktsallad till oss ♥ Ananas, vindruvor och äpple.

Ananasen är fylld med frukt också.


~Grillkväll med älsklingen~

2010-05-22 @ 21:08:35
Det har varit strålande solsken, vi fixade inte i trädgården som jag ville få gjort men sen har det varit så vackert väder att det gjorde inte så mycket, jag och älsklingen fick lite quality-time tillsammans.

Vi grillade idag, det var jätteskoj, känns verkligen kul och man är lite nervös för vi är båda rätt nya på det så vet inte hur lång tid det tar och när det är dags att lägga på. Men idag blev det perfekt ♥

Mums mums


~Ny nageldesign~

2010-05-22 @ 21:01:17
Jag satt imorse och gjorde ny nageldesign, dock tack vare all städning så har en av dem förlorat en av pärlorna, inte skoj, satt hur länge som helst med den nya designen, men är ju fortfarande lite nybörjare.


~♥Supersöta smycken♥~

2010-05-22 @ 08:21:15
Jag blev tipsad om en sida där de säljer massvis med söta och vissa alternativa och unika smycken, det är verkligen en fantastisk butik, så fort jag känner jag har råd så ska jag definitivt handla där, denna månaden så har vi tyvärr lite större projekt att koncentrera oss på så jag får se om jag har råd ♥
Lägger upp samma banner som jag har nere i min länkrad så ni lättare kan känna er sugna att kliva in på den underbara sidan. lägger upp lite andra bildtips på smycken jag gillade eller bara är superhäftiga.
Det är billiga priser också ♥


Berlock till smycken och halsband

 



Jordgubbstårta - halsband


Tärningshalsband

De flesta armband och halsband går att få i fulla set.

Strasshalsband som rosett

Det finns mycket mycket mer kika gärna in i länken nedan ♥
Trendiga smycken och accessoarer

Trendiga smycken och accessoarer - beccadesign.se

 

 

 

 

 


~Oops I did it again~

2010-05-22 @ 00:19:47
Ojojdå..

Jag hade huvudvärk och ont i magen så jag tänkte vila i soffan..... >.> My bad, jag somnade runt 9 och vaknade för 20 minuter sedan. så nu är det bara att sätta igång och diska upp efter sig.
Får dammsuga och moppa imorgon.

Älsklingen kommer hem snart.. funderar på om jag ska baka något litet till honom, men vi har inget socker alls hemma så det blir ju inte så gott då ju.

Just nu känner jag mig matt, väldigt matt, men det är ju för jag i princip är yrvaken ♥

~När unnade du dig senast?~

2010-05-21 @ 18:47:09
Det var länge sen jag verkligen unnade mig något.
Idag unnade jag mig lite ♥

Köpt från Lindex.

Ursäkta kvaliten på bilderna, vi har väldigt dåligt lyse här hemma.

Söta rosett-örhången.

Silvriga nageldekorationer, så gissa vad jag kommer göra imorgon ♥


~Obento~

2010-05-20 @ 23:14:51

Min



Älsklingens

 

Båda har samma innehåll.

Gurka på tandpetare, äppleklyftor, bläckfiskkorvar - dvs prinskorvar man delar upp så de får "ben".

Sen något nytt för mig. i boken säger de "baked sweet potato" Men man gör en variant av potatismos och kör i ugnen på hög värme. de skall vara i små muffinsformar. Poängen är att de skall få färg.

 

"Något grönt, något mättande (pasta, ris, potatis), något sött (frukt eller annat gott) och något kött"

Det är filosofin i en perfekt obento.


~Bästa sättet att bränna kalorier~

2010-05-20 @ 22:03:37
Jag har slitit i 2 timmar för att klippa våran skog på baksidan av trädgården.

Det var kämpigt och jobbigt då gräset var hemskt högt. Fick springa flera varv för var "rad" och det tog ut mig totalt, jag behöver verkligen få bättre motion.

Men jag märkte en väldigt trevlig sak ♥

jaa, våra rhododendro blommar ♥

 

Jag har precis duschat och ska göra matlådor till mig och älsklingen till imorgon, har egentligen inte någon muskel kvar i kroppen som orkar detta, men måste ju ha mat imorgon.


~Finally~

2010-05-20 @ 18:52:22
Jag har fått det mesta av mina pengar från a-kassan idag ♥
Njöt av Kebabtallrik nu precis. Kom hem för 20 minuter sedan och har bara slängt i mig maten för jag var så hungrig.
Kaworu är superlycklig att jag äntligen kommit hem.
Jag var hemma innan men jag sprang bara in och ut för att kunna gå till banken och skicka över mina pengar ♥
Ska bli jätteskoj nu när jag äntligen fått mina pengar, nu kan jag ju unna mig lite ♥
Och spara, det är jätteviktigt att spara pengar!!!

Men ska leka nu lite med voffsingen och sen ska jag ner till affären.

Bloggar lite senare idag ♥

dagens outfit :) känner mig fabulous idag,...

2010-05-19 @ 08:54:50

dsc00650 (MMS)

dagens outfit :) känner mig fabulous idag, solen skiner och så, men har glömt mina glasögon


my kawaii obentobox :) det är onigiri (ris...

2010-05-19 @ 07:18:04

dsc00644 (MMS)

my kawaii obentobox :) det är onigiri (risbollar typ) baconrullar med tandpetare för enklare hantering. Sen sallad och vindruvor. Har haft en lugn fridfull morgon, hann med massor. :) nu är jag på väg till jobbet. Det blir låg uppdatering idag för när jag kommer hem så ska jag slunga i mig mat och sen till kören, efter det så ska jag sova strax därefter, så full rulle idag. Får se om jag klarar det XD


~Bekymmer eller ingen oro alls?

2010-05-18 @ 21:08:36
Jag skulle logga in idag på Melba och se om min order blivit skickad..

fick upp detta meddelandet:

  • E_NOLOGIN_ACCESS
  • E_NOLOGIN_ACCESS

Detta har kommit upp sen de ändrade utseende och om jag minns rätt plattform där, men jag beställde 2 tröjor därifrån som skall skickas eller ha skickats de närmsta dagarna, detta gjorde mig orolig.
Det betyder antingen att man måste bara återaktivera sitt användarnamn eller så har alla gamla ordrar försvunnit sen de bytte utseende på hemsidan.

lite nervös är jag, får förhoppningsvis svar snart.

aston martin db9 convertible en så vacker ...

2010-05-18 @ 19:31:02

dsc00643 (MMS)

aston martin db9 convertible en så vacker och underbar bil! Nu är jag äntligen på väg hem, har varit i malmö och fixat och donat. Nu äntligen snart hemma, är på trött jag inte vet vad jag ska göra med mig själv :s


orättvist eller roligt att vara en del av ...

2010-05-18 @ 08:10:36

dsc00618 (MMS)

orättvist eller roligt att vara en del av det? Jag läste häromdagen att kungen och riksdagen betalar hälften var av viktoria och daniels bröllop, men, alla dem pengarna är ju skattepengar, dvs tekniskt sett våra pengar, är det så generöst av dem att betala, är det inte bättre de säger 'vi skänker folkets skatteinbetalningar för att kunna finansiera vår kronprinsessas bröllop' jag bryr mig inte mycket på vad som händer i kungafamiljen, gör inte mig något att de vill ge dem pengar, men tänk efter, om de skänker 50 miljoner, då har de mindre i kassan, då höjs skatten så de kan höja sina löner. Är det så rättvist? Jag vet att många dyrkar vår prinsessa och ja hon är en väldigt god person, men jag anser att om man skall skänka de pengar vi betalar in så bör de ju faktiskt se om vad vi, folket, tycker om det. Jag menar vi betalar ju tusentals med pengar varje månad. Eller? Tycker ni jag är helt ute och cyklar? Gå en trevlig dag. Jag är på väg till jobbet


~Nageldekorationer~

2010-05-17 @ 19:36:13
Jag hittade dessa hos Melba.. Tips ♥




~At last~

2010-05-17 @ 18:17:44
Jag är äntligen hemma igen efter en ganska tuff arbetsdag. Det var mycket att koncentrera sig på och efter halva dagen fick jag en huvudvärk som försökte spränga sönder mitt huvud. Inte skoj.
Har precis lagat klart lite mat - Spaghetti och köttfärssås.
Så gott, men nästan lite obehagligt varmt.

Hur har ni haft det idag??

Tittar som vanligt på mitt favoritprogram Top Gear.
tittar på en av deras "cheap car challanges" det är att de får en låg summa med pengar och ska köpa en begagnad bil som får gå igenom massvis med olika test, som att maxa hastigheten på en bana, det är väldigt roligt dem bitarna, rekommenderar det verkligen, jag var inte superförtjust i bilprogram tidigare men denna är jättebra!!!

Rätt härlig idé, om jag förstår det rätt s...

2010-05-17 @ 07:43:10

dsc00642 (MMS)

Rätt härlig idé, om jag förstår det rätt så är det ett tåg med sjukvård ombord detta gör det möjligt att de som är sjuka och vill till sjukhuset i sin stad har möjlighet till det. Alternativt så kanske de som är sjuka och vet de inte har långt kvar kan åka genom sverige och njuta av landskapet. Fin idé! Jag hade kanske behövt prata med dem, tog mina mer vattentäta skor som har klack, halkade två trappsteg på raken samma fot >.< så har ont i min fot


~Godnatt kära bloggen~

2010-05-16 @ 21:14:51
Nu ska jag ordna med det sista här hemma så jag kan gå och lägga mig. Ska värma sötnosen lite mer också.

Han har ju så lång päls så det tar ju längre tid att torka.
Imorgon börjar en ny arbetsdag. Hoppas denna kommer gå lika bra som förra veckan, men en sak bättre - Att alla programmen äntligen finns på min arbetsdator så jag kan jobba vid min dator. Annars kommer jag komma efter, men det är som tur var inte mitt "fel". Även om det inte är något jag tänker på så känns det i alla fall skönt.

~Golftur~

2010-05-16 @ 20:56:11
Pappa ringde innan och frågade om jag ville med ut på en längre promenad när han spelar golf. Sist så fick Kaworu fästingar men nu tänkte jag, Kaworu har inte fått en längre promenad på hela veckan, han har fått promenader, men inte tillräckligt långa.
Det var blött i gräset så jag visste att fästingarna inte är lika mycket på hugget då. Men jag sprayade Kaworu med balsamspray före, då luktar han "illa" enligt fästingarna. När vi kom hem var han superblöt och superkall och skakade, stackarn. Jag skakade av köld jag med. Så alla kläderna åkte i tvätt och på med nya torra.

Badade och borstade Kaworu. Av någon anledning så skakade Kaworu mycket efter han blivit tvättad så jag tog fram hårtorken, för första gången var han inte rädd för den, han la sig ner och vilade när jag blåste honom och sen bäddade jag i honom under täcket så nu ligger han nästan torr och sover inne i täcket i soffan.

När pappa spelade fick jag testa att slå, den gick jättesnett och ca 200 meter kortare än pappa.
Jag sitter nu och äter, har förberett bröd inför imorgon. Satt igång tvättmaskinen och nu när jag ätit har jag tänkt gå och lägga mig och sova.

Är jätteglad för systers skull. hon har tänkt starta eget företag.
Jag har tänkt annordna en länk till hennes företag så ni kan få se hennes kläder ♥

~Mys i soffan~

2010-05-16 @ 16:59:11
Jag sitter i soffan och surfar runt lite på nätet, tittar på top gear.
Men snart måste jag nog gå iväg så jag kan diska.

Kaworu har precis vaknat och är leksugen som nästan alltid ♥

~Vill du chansa lite~

2010-05-16 @ 16:47:46
Jag surfade runt lite på nätet och hittade denna sida.
Det är en spelsida som kallas spelbingo.

Angående om man spelar på nätet, jag tycker att det är en rolig ide, vad är inte livet utan lite risktagningar, men.. Man bör ju självklart göra det med sunt förnuft, om man köper en tialott eller kör bingo nån gång för man känner det skulle vara skoj och man har råd med det utan att det påverkar ens ekonomi.
Det är om det blir ett beroende och man gör av med mer än vad man har råd med. En familj på Lyxfällan hade bekymmer med spelande, mannen spelade bort 17000 kr i månaden. Det är inte så hälsosamt.

Men om man använder lite sunt förnuft i sitt spelande så tycker jag inte det är något fel med det.
Oh, detta var skoj, jag har velat göra en liten debatt om spelande.
Dock, tycker inte ni logo'n de har är rätt så söt?!

~Ensam igen~

2010-05-16 @ 15:55:38
Jag har mailat rätt mycket med systeryster angående om hon skall starta sitt företag. Detta tycker jag är superkul då hon fått tillbaka sin entusiasm ♥ Jag tror det kommer gå bra för henne och ska försöka hjälpa att komma med olika ideer och förslag så hon kommer igång.

Blir helt peppad själv också. Önskar jag var duktig på något sånt, men först och främst så ska jag få in mina pengar från a-kassan så jag kan unna mig lite för en gångs skull, men skall spara så mycket som det går.

Jag och älsklingen har tittat mestadels på Anime idag, vi följer en serie vi bara älskar ♥

Hittade denna på youtube, det är kanske en tredjedel av första avsnittet men den förklarar det mesta viktiga.



~Strawberry teaparty~

2010-05-16 @ 11:53:02
Jag är superglad, jag talade idag med ett företag som säljer kläder, de håller på och utvecklar sitt företag lite så jag gav förslag på att de kanske vill sälja min systers märke eftersom det är eftertraktad klädstil.
Gav dem min systers hemsida och de var intresserade.
Så hon skall kontakta dem och de skall eventuellt sälja hennes kläder.

Jag spricker av lycka och nyfikenhet, är så glad för min systers skull, de har det ganska kämpigt pga att det är så svårt på arbetsmarknaden så är glad för hennes skull om det blir något.

~Godmorgon bloggen~

2010-05-16 @ 08:20:54
Kaworu drog upp mig vid 8 idag, jag har fortfarande ont i magen och ont i ryggen sen igår. Snarare ryggvärken fick jag inatt, jag gick upp i alla fall och fikade med älsklingen.
Vi myste i soffan och innan jag somnade där så drog jag upp mig och la mig i sängen.

Nu ska jag äntligen sätta mig och skriva på historien som jag drömde om.

~Nageldesign~

2010-05-15 @ 21:07:48
Jag är färdig med min lilla spakväll. Gjorde bara dekoration på tummen och lillfingret.

Tummen - En stor röd stjärna, två små silvriga på var sida så det ser nästan ut som en ring, sen 3 små gula stjärnor 2 ovanför och en under, de ligger mellan gliporna.

Lillfingret, tänk er ena är en blå liten blomma med 4 rosa droppar som ligger runt den, andra fingret har tvärtom i färgerna, en rosa blomma och 4 blå droppar.

Jag har försökt och försökt att ta kort på dessa men inte lyckats, det blir antingen suddigt eller bara glittrigt.. Så ska be älsklingen ta kort senare.. får se om jag kan ta lite roligt kort.

När jag plockat undan allt efter mig så har jag tänkt lägga mig i soffan och titta på top gear tills älsklingen kommer hem, vi ska fika lite när han kommer hem, fast jag vet inte hur jag ska göra, för nu när jag varit ledig så har jag sovit mellan nio och 12-halv ett, fikat, tittat kanske på lite anime eller top gear, somnat i soffan och sen gått och lagt mig.
Men detta är inte särskilt hälsosamt. Och om jag vill vara redo för min kommande nya arbetsvecka så bör jag få in bättre rutiner. Ska vara uppe lite till, gå ut med Kaworu så han får gå sista rundan ute och sen lägga mig i sängen och om jag inte lyckats somna så skall jag gå upp och fika med älsklingen, men jag är på väg att få en förkylning så jag känner jag borde försöka prioritera och ta hand om mig själv.
Jag älskar ju honom så mycket att jag gärna går upp och fikar men om det tär på kroppen (Speciellt nu när jag jobbar) så kommer det tära på min prestanda och jag söker ju efter att kunna hitta inom snar framtid ett fast jobb. Att jobba på manpower är bra men jag behöver hitta något som inte är ambullerande - dvs någon som flyttar från plats till plats.

~Hemmaspa~

2010-05-15 @ 18:29:59
Jag har ordnat alla ärenden i hemmet idag så jag är "klar" inför dagen, så nu bestämde jag mig för att ta hand om mig själv lite ♥ Har tagit en härlig dusch och tvättat håret.

Har tagit på mig en ansiktskräm - köpt på åhlens men finns numera på nästan alla ställen, till och med coop extra. Tillagar lite mat, så efter jag ätit så har jag tänkt göra en fruktsallad och ha lite egen nagelmanikyr.
Ska ta bort ansiktsmasken innan jag äter dock..

Hur har ni tänkt tillbringa kvällen?

~Fuwa fuwa~

2010-05-15 @ 15:39:05
Jag och älsklingen har städat en massa idag, det är lite kvar som måste fixas men det ordnas ganska snabbt.
Gjorde pannkakor till lunch.
Gjorde även en söt obento till älsklingen, hjärtformade pannkakor, köttbullar, körsbärstomater och apelsinbitar.

Det har regnat klippt hela dagen idag, har superont i halsen, den är helt uppsvullen och bränner, tappar rösten lite då och då, inte så skoj. Är lite hängig pga förkylningen, så ska lägga mig och vila lite ♥

~Godmorgon~

2010-05-15 @ 09:04:41
Vaknade nyss, hade en hemsk dröm som konstigt nog gav mig en inspiration till en bok.
Så jag ska sätta mig och skriva snart tills älsklingen kommer upp.


Men först så ska jag gå ut med Kaworu, i ösregnet *gråter en skvätt*

~Kanelbullar~

2010-05-14 @ 23:18:42
Jag gjorde kanelbullar innan idag ♥


~Sushilove~

2010-05-14 @ 23:16:28
Gjorde sushi igår ♥


~Tsuji-chan har inte försvunnit~

2010-05-14 @ 21:47:12
Som de som inte vet vem Nozomi Tsuji är så ska jag förklara lite:

Nozomi Tsuji är en japansk popartist. Hon har bland annat varit med i Morning Musume, Mini Moni, W (Double you) och även gjort lite solo själv.
Hon sjöng med W när hennes partner Ai Kago var med i en otrolig skandal - rökte som minderårig. Detta är inte så stor grej i Sverige men det är otroligt stort i Japan, speciellt då man kan köpa cigaretter i vending machines, dvs det är ganska svårt att registrera din ålder. Det var ju ännu värre då hon var en stor ikon. Tack vare detta slutade bandet och Nozomi Tsuji fortsatte tappert som solosångare.

2007 så gifte sig Tsuji-chan med en japansk skådespelare och fick en liten dotter tillsammans. Sedan dess har man nästan inte hört av henne. Men nu sökte jag runt lite på youtube och hittade lite klipp som är från detta året och någon av dem är säkert från förra.
Men först några bilder för er som inte känner till henne.





 

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jF0xic5N2es&hl=sv_SE&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jF0xic5N2es&hl=sv_SE&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

 



~Ponytail to Shushu~

2010-05-14 @ 21:26:43
Nu har hela videon med nya singeln från AKB48 kommit upp på youtube.
AKB48 har ofta rätt långa intron så man får se en liten "film" innan själva låten kommer upp.

enjoy ♥


~Bilder från bröllopet~

2010-05-14 @ 17:05:41

Denna blomsterdekoration har älsklingens mor gjort, 4 stycken är gjorda, mer bilder kommer senare.

Bröllopsbågen, den är inför tillbyggnad.

Jag kommer lägga upp lite bilder på de som var med på bröllopet men på de flesta ska jag försöka lägga upp bilder då man inte riktigt kan identifiera dem. Man har ju inte rätten att lägga upp andras ansikten utan tillstånd, men vissa har jag haft tidigare på bloggen så de kommer komma upp.

Honnörsbordet, denna bilden tog faktiskt älsklingen.

Där vigseln skulle hållas, det regnade massor utomhus så vi var tvugna att hålla oss inomhus.

Så ser bollarna ut när de hänger.

In the process

Murgröna och vita band.

Vet att den är suddig, men jag hade så konstiga miner på de andra. Så denna var lite bättre minspel på.

Sjunger "älska mig" tillsammans med älsklingens andra syster.

Ringen sätts på

Älsklingens ängel till lillasyster ♥

Älsklingens systers vackra klänning och bukett.

Brudgummens blomsterdekoration.

Den värmande brasan som tacksamt brann när den kylande vinden ven in genom de öppna dörrarna ut.

Söta syskonskaran.

Älsklingen och hans ängel

Presentbordet

Honnörsbordet, mer dekorerat med bollarna och bröllopsbågen

Tyckte det var väldigt gulligt med äpplena och namnen.

Visst blev det fint när de ligger på borden, för att hålla dem på "plats" har man ett litet plastglas i mitten på var bricka och man la ner en ros i glaset.

En kudde som tydligen skall ligga på sängen så brudgummen aldrig glömmer bröllopsdagen

Påsarna med "riset" vi skulle slänga

Detta är en massa stenar, alla fick en varsin sten innan vigseln, man skulle sitta och krama om stenen under vigseln och tänka på paret, efter vigseln och festen började så skulle man lägga tillbaka stenen, detta skulle vara en riktigt bra lyckoönskning på deras fortsatta liv tillsammans.

Minnesbordet.. Det är vad jag kallar den. De la upp sin dator så gästerna kunde koppla in sin digitalkamera så man delade med sig av sina bilder på plats.

Silvrigfärgad Ormhasselbuske....

....Där man skulle skriva vad de skrivit i tavlan, man skriver det på....

...Dessa lappar med silvertrådar

Närbild

Närbild

Jag

Bröllopstårtan, jag vet tyvärr inte om den är god för jag kunde inte äta den, men många sa den var god men lite för söt.


~Robin Hood~

2010-05-14 @ 09:22:38
Robin Hood är svaret, vi var på bio och såg den nya filmen Robin Hood med Russel Crowe.



Jag gillade filmen, det var lite jag reagerade på men eftersom många inte sett filmen än så vill jag ju självklart inte förstöra något, men skulle faktiskt rekommendera att se den. Den är inte som de andra i mängden.

Så nu ska jag lösa gåtan åt er, det var dock lite tråkigt att jag inte fick in några gissningar, men ni kanske tänker hemma istället ♥

1. Vatten, Dansa, Cup
Svar: Kevin Costner
2. Romarriket, Mattegeni
Svar: Russel Crowe

Kevin Costner var aktuell på 90-talet för Robin Hood Prince of thieves och nu är Russel Crowe aktuell i Robin Hood. Där var gåtan. Jag tyckte det var en rolig och klurig gåta men var sur på älsklingen för jag tyckte den var hemskt svår.. dock nummer 2 greppade jag egentligen ganska snabbt.. Men eftersom vi har väldigt kort om pengar så trodde jag inte vi skulle dit, men älsklingen hade speciallösningar ♥

Kommer göra nytt försök idag med att lägga upp bilder från de senaste dagarna ♥

är gåtan löst ännu? Ger er en ny ledtråd! ...

2010-05-13 @ 17:48:20

dsc00638 (MMS)

är gåtan löst ännu? Ger er en ny ledtråd! Jag och älsklingen befinner oss på biosalongen i lund! Kram


~Kan ni lösa gåtan~

2010-05-13 @ 15:17:42
Jag är jättesur på bloggen just nu, Jag hade massvis med bilder jag hade tänkt lägga upp och inte en enda fick jag lägga upp.

Stod bara "fel på sidhämtningen"


Ibland avskyr jag internet *skratt*

Jag och älsklingen har mestadels myst och tittat på anime hela morgonen, älsklingen somnade i soffan inatt till anime och vaknade inte förrän jag kom nerför trappan halv tio imorse, Jag sov som en stock ♥ Så för en gångs skull så har jag sovit ut *njuter*

Vi har ätit hemmalagad sushi, har flertalet bilder att visa ♥

Inatt fick jag min present av älsklingen, det var en cdskiva med Sarah Brightman där hon sjunger låtar från mina Andrew Lloyd Webber favoriter ♥
Håller på och fixa iordning mig, Jag och älsklingen ska iväg idag.

Igår gav han mig en gåta om vart vi ska... Se om ni kan lösa den ♥

1. Vatten, Dansa, Cup
2. Romarriket, mattegeni


Alla i 1:an har en gemensam nämnare och alla i 2:an har en gemensam nämnare, får se om ni kommer på det. Jag kom på en del av det vid 9 och sen resten inatt.

~Allt ni ville veta om mig~

2010-05-12 @ 18:50:53
Nu har jag äntligen tid att svara på alla frågorna ♥

Fick många frågor men från få personer *skratt* Men det är ju min första frågestund.

Ninis
1. Var ser du dig själv om fem år?
Oh, det var faktiskt en ganska rolig fråga, Jag ska ha hunnit åka till Japan en gång till, Fast jobb, Fått rätt på det som behövs ordnas i huset (inte renoveringar) samt förmodligen ha en liten tvåfotig sak springande omkring i hemmet.
2. Har du någon/några favoritfilm/er?
Oj oj det var svårt... Jag vet några jag gillar extremt mycket som Interview with the vampire, Planet Earth, Lion King, Princes and the frog gillade jag också massor och Avatar... Det var jättesvårt.
3. Favoritmusik?
Japansk popmusik, för ett tag sen skulle jag säga rock (jag kan inte genre så sammanfattar det *skratt*)
4. Favoritskådis?
Hmm det var lite enklare, Russel Crowe är en, Denzel Washington är en, Johnny Depp är en.... Kan inte komma på mer nu..
5. Favoritfärg?
Hmm Det var svårt, kanske rött eller blått?? Fast har skaffat en fascination av ljust rosa..
6. Absoluta favorit klädesplagg?
Min svarta lolitaklänning jag köpte i Japan
7. Favoritstund på dagen?
När jag lägger mig i sängen när jag är trött på kvällen, det är en sådan härlig känsla att lägga huvudet mot kudden och blunda när man är jättetrött.
8. Favoritdoft? (Behöver inte vara parfym jag menar nu...)
Nytvättade lakan (ni vet när man lägger sig i sängen och känner doften av rena och fräscha lakan.
9. Vad har du för livsmål?
Trygghet i min ekonomi, supersjälvförtroende och dela resten av mitt liv med min älskling.
10. Vad drömmer du om att kunna göra?
Förlova mig och gifta mig med älsklingen, nu ska jag bara få honom att gå med på det.

Chaya-chan
1. Har du någon som du ser väldigt mycket upp till? en förebild kanske?
Jag har alltid känt att den jag sett upp till mycket är min morfar. Han dog tyvärr 1991. Men han var en stor man.
2. hur var första dagen på det nya jobbet? händelserikt?
Mycket nya intryck, mycket nytt att lära sig och 60 nya namn och ansikten att få ihop.
3. Hur går det med joggingrundorna? Känner du att du fått bättre kondition redan?^^
Faktiskt, jag kände det gick bättre, men sen bröllopet och jobb så har jag inte joggat, men har tänkt jogga imorgon om vädret tillåter.
4. (VARFÖR har nina tagit alla lätta frågorXD)
För hon var snabbare att fråga frågor på frågestunden.
5. *från syrran; du som har pluggat ekonomi, tror du på en ny finanskris, hur tror du krisen i evroländerna kommer påverka sverige? *jättebra fråga tycker jag^^*
Jag tror vi kommer få en finanskris åt andra hållet under antingen året som kommer nu eller nästa. Men det beror ju på vad man tittar efter, jag går ju på egen "logik"
6. även den från både mig och syrran Skulle du, om du fick chansen våga vara med i melodifestivalen?
Haha Ja det hade faktiskt varit skoj, det hade varit en rolig utmaning.
7. ........eh.... erhm... *har du kidnappat min hjärna? för jag VET att den kom tillbaka från nordpolen efter skolan tog slut men jag lovar, det känns ganska tomt just nu....
Nej tyvärr jag har inte kidnappat den, kanske ninis gjorde det?

~Regnig onsdag~

2010-05-12 @ 09:43:50
Jag var så trött imorse när jag gick upp, phu, det var inte skoj. Jag drog mig bokstavligt talat upp, men efter att jag fixat håret till en inbakad fläta så började jag bli pigg.
Testar lite annorlunda klädstil, har på mig mina vanliga "kostymbyxor", svart tubtopp och en vit bolero till. Känns lite off men, bara att testa sig fram eller hur?!

Det regnar jättemycket här i Lund, inte skoj.

Men jag är i alla fall inomhus idag.

Hoppas ni har bättre väder hos er ♥

~Kakstämpel~

2010-05-11 @ 23:25:14
Hör du ofta frågor om du verkligen bakat din kaka själv?
Nu finns en stämpel som tar bort alla dessa frågor:

Home-made kakstämpel:

Källa


~Bakning~

2010-05-11 @ 23:17:47
Fick höra idag att på onsdagar fikar min arbetsgrupp och de hinner inte fixa iordning något speciellt för min allergi, så de undrade om jag kunde baka lite till mig till imorgon. Och bakgalen som jag är så självklart sa jag Ja ♥

Gör tigerkaka, hoppas den blir bra.

Jag har sovit någon timma i soffan, men är lite utvilad, sen så ska jag göra kaffe och te och jag och älsklingen ska fika lite och smaka kakan. Men sen ska jag lägga mig i sängen och sova ut tills imorgon när jag ska gå upp och haha nåde älsklingen om han väcker mig mitt i natten igen, jag kommer inte klara av att väckas mitt i natten vareviga natt och inte kunna somna om och sen må fysiskt dåligt och känna mig utmattad. Då kommer jag inte klara av mitt yrke och behöva arbeta med något annat och det vill jag inte göra.

Det är inte så att älsklingen direkt väcker mig med flit men han somnar i soffan och när han väl vaknar och går upp och lägger sig i sängen och då låter det rätt mycket i trappan, när han kommer in så slänger han kläderna på sängen och allt det tyvärr väcker mig.. sen kan inte jag somna om och om han själv inte kan somna om så har han ibland börjat prata med mig :/ Det går inte att hjälpas men hoppas det slutar snart så vi båda får bättre sömn. Min teori är att han somnar för länge i soffan.

Har av någon anledning ont i min hals, den är hemskt svullen och röd och bränner.. är jag på väg att bli förkyld?

~Sliten och trött~

2010-05-11 @ 19:29:07
Jag är extremt sliten idag, när jag kom hem var det först att börja plocka och städa, sen lagade jag mat till mig, gick ut med Kaworu på lite längre promenad och sen fick han i sig mat.
Han ville inte lämna min sida när jag kom hem, han var rädd att jag skulle försvinna som jag gjorde imorse. Så när jag satte på mig jackan började han yla och pipa, trodde jag skulle gå ut utan honom men han skulle ju följa med.

Nu är jag helt sliten och har tänkt ligga i soffan och titta på Top Gear. Sen diska upp efter mig, kan ju inte lämna disk till älsklingen som är min, det är ju inte sådär jättesnällt direkt ♥
Sen Ska jag sova om jag inte somnat i soffan före. Men ska försöka vakna till inatt så jag och älsklingen kan fika lite under natten.

Ursäkta om uppdatering kommer vara låg nu de närmsta dagarna men har ju precis börjat nytt jobb och sover hemskt hemskt dåligt om nätterna så jag känner mig så sliten och trött att jag hellre lägger mig ner och sover och struntar i allt, men jag måste ju äta och gå ut med voffsingen.

~Complicated~

2010-05-10 @ 22:04:53
Jag la in musik i min jobbmobil och la in låten Complicated med Avril Lavigne, den fick mig att tänka på en händelse idag på lunchen, jag gjorde iordning en obento imorse jag var stolt över, den var god, den var söt, den tog bara 20 minuter att göra (ungefär) och jag kände jag hade fått i mig exakt vad jag behövde. Varken för lite eller för mycket.

Men, trots att jag var så stolt över min obento när jag var hemma, när jag var på jobbet och de andra frågade om jag ville luncha med dem, då plötsligt blev jag hemskt nervös, jag är på jobbet med pannkakor i björnform, Omegowd, de kommer tro jag är 5 år eller nåt, jag menar, första intrycket är ju rätt viktigt och jag är rätt så ung jämfört med de andra, så jag stammade en massa konstiga förklaringar till att jag älskar den japanska kulturen och har gjort en japansk lunchlåda som är lite roligare än andra........och söt..

De tyckte jag lät helt snurrig och konstig som hade dekorerat och gjort en effort med min lunchlåda. Men när jag öppnade locket verkade de båda imponerade av att jag hade hemskt söta pannkakor.... Alla (förutom vi tre) var jättelånga inne i rummet, fattade inte hur de fick plats (oh, rummet = litet rum fullt med microvågsugnar och man värmde sin lunchlåda) och när jag stod där, med min lunchbox med pannkakor i björnform och alla andra runt som var långe så kände jag mig som en mellanstadie-prao-elev eller nåt sånt, men när vi satte oss så kom min stolthet av min underbara obento upp igen. Speciellt när de var imponerade av att jag hade gjort den imorse..

Men tillbaks till nuet, när jag lyssnade på låten så började jag tänka på att jag alltid är så nervös av vad andra tycker och tänker, det är inte så att jag försöker vara populär, men jag bryr mig mycket på vad andra tycker och tänker, känns lite som om jag skäms av vem jag är. Men jag gillar mina traits jag har, Jag är lite japansk av mig (enligt mig själv XD) jag är naturligt artig (enligt mig själv) jag har god humor (enligt mig själv) är lite väl lättlurad (enligt älsklingens far) och är extremt naiv. Men min sambo kan ibland sitta och skratta och bli helt rosa om kinderna och jag sitter där mittemot och fattar inte varför och får till svar att jag är söt. Det gillar jag också, tycker det är viktigt att vara söt också ^.^

Men känns som om vuxna svenska inte är redo för sådana som jag... usch gillar inte att vara nervös.


haha vad jag babblar *fniss*

Ni förstår vad jag försöker få fram:

Varför är det så svårt att vara stolt över den man är? Varför ska man försöka vara som alla andra när vara unik är så mycket bättre. Hur hade världen varit om alla hade samma smak och tycke, att jag går all out med min kärlek för den japanska kulturen är ju inget illa. Det är ju bara bra att jag erkänner vem jag är och vad jag gillar.

Nu har jag skrivit alldeles för mycket och är sen att sova.. Hoppas jag somnar snabbt.

~Första dagen på resten av mitt liv~

2010-05-10 @ 20:49:35
Jag var idag på mitt nya jobb ^.^ Första arbetsdagen.
Det har varit massvis med nya intryck och massor av nytt att lära mig.
Kaworu skällde massor när jag äntligen kom hem, och medan han pussade mig massor i ansiktet så pep han massor så han hade saknat mig jättemycket.

Jag är jättetrött i huvudet, ska snart duscha men först fixa disken och matlåda inför imorgon.

Fyller jobbmobilen med massvis med musik så att jag kan lyssna på musik imorgon på vägen till jobbet.

Sista chansen att ställa frågor i min frågestund.
Imorgon kommer jag publicera svaren.

Kom på imorse att jag inte hade någon lunc...

2010-05-10 @ 07:49:42

dsc00635 (MMS)

Kom på imorse att jag inte hade någon lunch till idag, så jag skyndade mig så jag hann med att göra en snabb rätt, pannkakor i björnform, korvar som ser ut som bläckfiskar, jordgubb och kiwii, två körsbärstomater också, dock var jag långsam med frukosten så det var att springa till bussen, men jag var lite tidig trots det.


~Sen-sen kvällsmat och nervspel i kroppen~

2010-05-09 @ 22:27:09
Jag har inte haft tillgång till bloggen särskilt mycket idag, när vi kom hem var självklart Kaworu alldeles till sig i trasorna, han har tydligen matvägrat när vi var borta och har sovit mest och inte velat vara ensam.

Vi har spelat Mario Kart och Monopol, jag ledde i början av monopol, älsklingen var lite butter (även om det inte är skoj under spelet så är han hemskt söt egentligen) så han "slog vad" om 50 kr att jag skulle vinna, Jag förlorade jättestort och älsklingen var på superhumör under sista perioden av spelet. Så enligt mig anser jag att jag borde få tröstgodis för 50 kr imorgon ♥

Hehe får se om jag får det, om det inte blir godis vill jag ha frukt för 50 kr, det är mycket godare.

Kaworu har sovit mycket sen vi kom hem men det är nog för han kopplar av ordentligt nu när vi är hemma och allt är åter till det normala.....


...eller är det det?? Jag börjar jobba imorgon så det kommer vara jätteovanligt för honom att matte inte är hemma så ofta ♥ Men jag kommer tänka på honom med hela mitt hjärta på jobbet.



p.s Jag är jättenervös inför mitt nya  jobb imorgon.
Skriv gärna något i min frågestund som avslutas imorgonkväll.

det var ett härligt bröllop, fylld med ...

2010-05-09 @ 08:39:27

det var ett härligt bröllop, fylld med vackra tal, fin sång och mycket skratt, nu har jag massor av tips till ninis, festen avslutades på dansgolvet, jag dansade faktiskt men var så trött. Nu efter en dålig natts sömn och kramp 2 ggr i vaden, men nu kan jag inte somna, så typiskt, alla andra sover... Men vet inte när vi blir hämtade för hemfärd, de har hotellrum så antingen 10 eller 12 kan man ju räkna med. Kram kram


dags för bröllop :) alla förbereder inför ...

2010-05-08 @ 14:16:32

dags för bröllop :) alla förbereder inför det, har ej tillgång till dator så idag blir uppdateringen låg. Kram kram


~Min Kawaii Obento box till imorgon~

2010-05-07 @ 20:40:44
Jag har kämpat i 2 timmar och gjort denna, har visserligen tagit en paus för att gå ut med hunden, en paus för att leta efter min älskade äppelklyftare (som jag tyvärr inte hittade) och självklart att ta kort. Plockade lite i hemmet också i början istället för att passa på att skära frukt och grönsaker så jag tror man kan banta ner tiden till ca 1 timma.

Här kommer bilder ♥ Detta är en väldigt ambitiös matlåda för 2, Dock så är jag faktiskt nöjd!!

Först en liten bild på sötnosen

Pannkakor, jag använde en halv sats pannkakssmet (1½ smet av 1-2 portioner)

Pancakes in the making

Ser ni vad jag valde för pepparkaksform?

4 ägg i omelett-smeten ♥

Hur man gör rullad omelett.

Del 1

(notering, detta är om man inte har ett ordentligt omelettjärn, jag har ett men den är så stor jag behöver ha dubbelsats för att det ska bli bra, så därför så använde jag en rund, man formar med stekspade)

Del 2

Jag använder 1 träsmörkniv och 1 stålsmörkniv för att snurra, ena trycker ner knytet försiktigt och den andra "välter" pannkakan så den snurrar. Den skall ha fått lite färg på undersidan men fortfarande vara kladdig och ofärdig uppepå.

Del 3

Del 4

Jag lyfter upp pannkaksknytet, häller ut smet och lägger den längst upp uppepå så den "kletas" fast

Del 5

Färdigsnurrat

Del 6

Här är omeletten skuren, pannkakorna är pusselbitar och socker i en liten bullform.

 

Dags för grönsakerna

Jag skar ut innehållet i gurkan

Sen så gjorde jag dem som små hjärtan

Vad skulle jag nu göra med ringarna som blev över *funderar*

JA, jag lägger coctailtomater i dem, sen så skar jag upp lite sallad och la i bullform.

Sen gjorde jag fruktsallad av äpple och apelsin

En varsin, de är i plastfolie med en söt rosett som håller ihop det som en liten påse

Frukt-obento, Kiwii, jordgubbar och vindruvor

Allt när det är färdigpackat, i den röda är fruktsalladen, nedersta frukterna, mellersta är grönsakerna och översta är omelett och pannkakor. I flaskorna skall jag hälla i äppeljuice.


~Tillagning sker~

2010-05-07 @ 18:20:24
Jag "slavar" i köket och gör Obento till mig och älsklingen imorgon, tar kort under "resans" gång och kommer lägga upp det senare..... om jag är nöjd med den XD men bilderna kommer nog ändå upp i alla fall >.> sån är jag.

Hoppas ni har haft en trevlig dag ♥
Jag har mest hållt mig inne för det har blåst något fruktansvärt hela dagen idag. Det är rena rama stormen ute.
Igår lovade klart.se att det skulle vara 12 meter per sekund men det är fasen värre än det ute >.< inte skoj alls...

~Yay~

2010-05-07 @ 15:59:59
Jag fick precis ett samtal från älsklingens mor, vi ska ha med oss matsäck imorgon för det tar lång tid innan det blir middag. Så jag ska ner till affären och handla lite så jag kan göra min första ordentliga obento box till mig och älsklingen ♥

Ska först ut med sötnosen, det var länge sen han var ute. Dock så är han ovanligt trött och tyst. Hoppas det inte har med fästingarna att göra som han hade igår >.< *blev plötsligt orolig*

Men lägger upp bilder senare idag på våra obento ♥

~Kawaii bento Boxes~

2010-05-07 @ 11:56:08
Jag var lite knas som trodde att de skulle vara här hela dagen idag men tydligen skulle de inte vara här hela dagen.
Jag och älsklingen har hunnit dammsuga och moppa och rengöra borden innan de kom, jag hann också rengöra toaletten på nedanvåningen. Det kändes skönt att få rätt på allt i hemmet.

Vi städar för vi vill ha fint här hemma när jag och älsklingen kommer hem efter bröllopet.

Har suttit mycket med min underbara Kawaii obento recept bok..

Schemat jag har ordnat genom att ta inspiration från boken och kylskåpet.

 

Bilder från boken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om ni vill kan jag lägga upp ett av recepten ♥


~Stackars mig och älsklingen~

2010-05-07 @ 07:24:25
Vi har sovit verkligen uruselt inatt, vi båda somnade hyffsat tidigt men vakande vid kanske 2-tiden och då var vi båda klarvakna, jag vaknade för älsklingen kom upp i sovrummet, han hade somnat till film i soffan. Sen låg vi och pratade om olika saker... Det var lite väl fel att ligga och prata och göra oss så pass vakna, vi låg och vred och vände på oss tills klockan var vid 4 sen gick älsklingen ner till soffan igen för att somna till film, jag låg och läste bra länge i min Kawaii Bento Box recept bok och till slut somnade vi båda fast tyvärr i olika platser, älsklingen låg i soffan, jag låg i sängen..

Nu är vi tvunget uppe tidigt *gråter en skvätt* så vi kan inte sova lite extra... Vi får hit folk från klockan 8 till halv 4 som skall rensa avloppen hos oss, så det kommer bli en lång dag som tyvärr betyder att Kaworu får sitta i koppel hela dagen.


Tyvärr märkte vi nu också att det kommer regna (19 mm) imorgon på Båstads golfklubb där bröllopet skall hållas, stackars älsklingens syster och hennes fästman.

~Magnolia~

2010-05-06 @ 21:05:09
Jag hade bekymmer med att lägga upp bilder igår på bloggen, av någon anledning så gick det bara inte...

Här kommer magnolia-bilderna

 

Jag är äntligen hemma nu, imorgon kommer jag lägga upp mer info om den nya receptboken jag köpt med recept på söta bento-boxar ^.^


efter att ha suttit med fakturor hela förm...

2010-05-06 @ 16:15:30

dsc00631 (MMS)

efter att ha suttit med fakturor hela förmiddagen så tar vi en paus och åker till golfbanan så Kaworu och mellie får sig en promenad, Kaworu har ju fått vara ensam ett tag och då förtjänar han en promenad min bentokokbok kom idag <3 men berättar mer om den sen


~Häktig dag~

2010-05-06 @ 08:03:06
Idag kommer bli lite häktig, jag ska hjälpa pappa med bokföring stor del av dagen idag. Pappa har massor att göra och är nästan sönderstressad, Jag ser detta som en möjlighet att öva upp mig lite inför måndag när jag börjar jobba så jag ska hjälpa pappa, men jag sa att ett villkor var att sockerfyllda saker var där så jag inte tappar fokus ♥ Lite godis eller energidryck eller nåt sånt.

Har inte berättat för älsklingen än och jag kommer ju ta med min dator så han kommer få en lite smärre chock stackar'n.

~Väntestund~

2010-05-05 @ 20:59:10
Jag försökte lägga upp fler bilder på bloggen men det går inte, så ni får vänta förväntansfullt till när det går istället ♥

Glöm inte frågestunden ♥ hihi påminner er lite så ni inte glömmer att fråga ^.^

~Mysig onsdagskväll~

2010-05-05 @ 20:33:00
Jag och mamma åkte en liten omväg idag på väg hem till mig, vi tog lite kort på Japanskt körsbärsträd och Magnolia.


jag är på väg till minikonserten nu och ko...

2010-05-05 @ 17:56:00

jag är på väg till minikonserten nu och kom på en liten miss i mitt rim >.< skrivit mac, men det ska vara apple, korrigerar ikväll när jag kommer hem.


~Tävling hos Kenza~

2010-05-05 @ 16:56:48
Här har man chansen att vinna en ipod på ett väldigt kreativt sätt.. Tävlingen är hos Kenza om Ipod touch 3G från Nordic Apple parts.
Man skall skriva ett rim ^.^


En galen fight vi ser här
Ipod och Mp3 kommer där
En har mp4 en annan avi
Hur knas kan detta bli
Vilket har vi som är bäst
När Apple sägs vara det i test.
Men Sony kämpar så det glöder
Tampas i reklamen både vänster och höger
Hur skall detta gå?
Vilken av dem skall vi få?
Lyssna och lär
Kenza har ordet här


Hoppas det rimmet var kreativt nog ^.^

Kram på er alla ♥

P.s glöm inte min frågestund

~Closer and closer everyday~

2010-05-05 @ 16:46:13
På måndag börjar jag jobba ♥ Sitter hemma just nu och förbereder mig för en minikonsert vi ska ha ikväll samt körövning.

Jag älskar verkligen att sjunga, har redan tjuvstartat lite eftersom jag hade solosång med Ann-magreth.
Det är verkligen en underbar känsla att höra ekot av ens röst i kyrkan...

En låt som passar in på hur det känns just nu (random search på youtube, äger inte rättigheterna)

Almost there - dvs snart börjar jag jobba och uppnår den lycka jag strävar efter.

 

Glöm inte frågestunden


~Kära bloggen~

2010-05-04 @ 20:15:42
Jag upptäckte precis att det är 4 månader sedan jag började blogga idag, eller är det fem *funderar* Jag började blogga 4:e januari 2010 och nu är vi redan inne i 4:e maj.

Så nu tänkte jag mina söta läsare kanske har några frågor de känner jag inte tagit upp!!

Så.


Frågestunden pågår en vecka, vänligen fråga frågor, annars kommer jag att påminna er om det ♥


~Trevlig dag med mams~

2010-05-04 @ 17:52:42
Mamma kom hit idag, vi tittade på film och åt Köttfärssås och spaghetti, Pratade en del och det var riktigt mysigt, jag hade en hemsk huvudvärk och lite feber så har nästan inte gjort något idag, har mest spelat wow med systeryster.

Men snart är det ju dags för kvällsmat O.O

Tiden springer verkligen iväg, dock får jag se till att fixa till lite hemma efter gårdagens kvälls-stök.

~Mysmorgon~

2010-05-04 @ 10:26:41
När jag kom tillbaka från min joggingtur så började jag baka bröd, Gjorde hastbullar!! Det var roligt, älskar verkligen att baka! Det går så snabbt att göra dem bullarna, det är jättebra lösning när man glömt förbereda bröd på kvällen.

Älsklingen och jag såg på Spin City när vi åt frukost, Sen myste vi i soffan, älsklingen var frusen, så han låg med filtar i min famn för att gosa sig varm ♥

Tyvärr så skall älsklingen snart gå till jobbet, då blir jag ensam igen T_T

precis avslutat en mysig joggingrunda med ...

2010-05-04 @ 07:30:28

dsc00626 (MMS)

precis avslutat en mysig joggingrunda med Kaworu! Nu ska jag baka scones


Jag och älsklingen har plockat en hel del...

2010-05-03 @ 17:42:17

Jag och älsklingen har plockat en hel del hemma idag, jag ordnade mina 2 skrivbord ordentligt, de båda är extremt ofunktionella så därför har jag två, kan lägga upp bilder på det jag tänkt köpa under sommaren har svårt att skriva vid datorn just nu, ska göra grattiskort nu inför bröllopet


~Shoppingtur~

2010-05-03 @ 08:34:16
Jag och älsklingen skall till malmö idag och köpa bröllopspresent till hans syster.
Vaknade klockan 6 imorse, somnade om, vaknade halv 7, somnade om, vaknade 7 och sen gick jag upp.

Har spelat Wow nu på morgonen och ordnat frukttallrik till mig och älsklingen ♥
Mamma kommer snart hit och hämtar oss, så måste äta klart frukost och klä mig lite mer anständigt, har på mig kort-shorts och tröja.... >.>

~Make your own purikura~

2010-05-02 @ 19:08:13
Alla vet de kända photobooths där man tar kort och sen kan dekorera bilden med massor av stjärnor, hjärtan osv. Vi har ju bara tråkiga ickedekorerande photobooths här i sverige.

Men på Puricute är det skillnad!! Där lägger man in en egen bild och sen kan man dekorera den hur man vill. Om man vill ha massor av stjärnor, kanske några söta djur, varför inte en ram?! Allt (nästan) är möjligt.

Ett krux är att när man sen klickar för man vill spara bilden vill den man blir medlem, tryck då på "skip sign in" och gå lite längre ner på sidan, där någonstans ska du se en "save to JPG" då får du upp en ny sida med bilden ^.^

Chu♥ chu♥

 

Fick detta tipset av Chaya-chan


~Äntligen hemma~

2010-05-02 @ 13:28:51
Nu är jag äntligen hemma, fast det var en trevlig promenad så är det ändå skönt att komma hem, dock var det synd om Kaworu, det var så många svängar hem (pappa råkade åka fel) så Kaworu kräktes tre gånger i bilen, stackars lilla sötnosen ♥
När vi kom hem hjälpte pappa att hålla Kaworu så klippte jag klorna på honom, råkade tyvärr klippa för långt in på nån så pulpan gick sönder och han blödde, men vi fick i alla fall alla klorna klippta och han hatar mig inte.

Vi har ett specialpulver hemma som är till för sår på djur och människor, det gör att blodet stelnar så man slutar att blöda, det är jättebra vid sådana här tillfällen som när man kommer för långt in i klon..


Men jag tycker verkligen synd om honom.

promenad i paradiset! jag och Kaworu är på...

2010-05-02 @ 11:21:22

dsc00625 (MMS)

promenad i paradiset! jag och Kaworu är på promenad med mamma och pappa! Och det är ett paradis av vitsippor


nytt bakverk

2010-05-02 @ 10:05:12

dsc00623 (MMS)

nytt bakverk


Ny kreation i köket! Jag har ännu en gång ...

2010-05-02 @ 10:03:38

dsc00622 (MMS)

Ny kreation i köket! Jag har ännu en gång bakat och enligt mig, överträffat mig själv <3 ny bild läggs upp strax


~Morning musumes nya singel~

2010-05-01 @ 20:44:05
Släpps 9:e juni men jag har hittat ett litet försmak på youtube.

De senaste singlarna har varit lite mer "sexiga" och lite mer fart i dem på annat sätt, denna är mer romantisk och söt, så de kommer ändra stilen nu igen förmodligen. De brukar försöka komma in på den söta stilen, de hade först lite mer vuxna låtar i början när de började sjunga, (det är flera "generationer" sedan dess, inga av orginalsångarna är kvar i gruppen) Sen under en period så var det väldigt gulligt och sött.

Sen gick de in igen i spåret med lite mer sexigt och vuxet, ibland försökte de komma in med låtar som var lite mer söta men de blev aldrig några "hits" så de gick åter in i det sexiga, får se om denna fungerar. Jag är inte helt såld för den. Men får se, har bara lyssnat på den en gång.


~Korttidstävling~

2010-05-01 @ 20:17:58
Fattybom har en tävling just nu där man vinner 2 stycken Goodie bag's från Nelly!!!

Tips för de som är intresserade av mode alternativt att man är som en annan (pekar diskret på sig själv) har i princip slut på precis allting i sminkväg och har inga pengar att köpa smink för, dock så är jag jättenyfiken på vad som är inuti att jag knappt kan bärga mig, är intresserad av mode men inte på så djup nivå som vissa är.

Här är tävlingen

~Läskigt värre~

2010-05-01 @ 19:55:40
Jag hade precis varit ute på promenad med Kaworu, vi hade kommit in och han blev av med kopplet, då märker jag när han kommer in i ljuset att han har en ca 1 cm stor geting som var orange svart istället för gul svart (nej det var inte en humla, det var definitivt en geting) den klättrade omkring i Kaworus päls, jag tog tag i hans halsband och drog ut honom på gården och tog en liten pinne och petade under getingen i pälsen så den skulle flyga iväg, detta var för den försökte klättra in djupare.

Den flög iväg och det var bara allt för väl att Kaworu klarade sig utan att bli stungen, stackars lilla krake om det hänt, då hade jag inte skrivit här, då hade jag varit på djurakuten med stackar'n.

Här kommer en låt med fruktansvärt bra budskap, den är väldigt vacker.

Random sökning på youtube.


~Konstigt Hotell~

2010-05-01 @ 19:12:32

Inntel Hotel i Zaandam

Detta är ett jätteskumt hotell norr om Amsterdam Det är hus som staplats uppepå varandra, Det är 40 meter högt. Detta hotell är tydligen i skapandet på bilden, men den öppnades 18 mars.

Detta sättet att designa på kallas fusionarkitektur.

Källa

 

Lite fler bilder jag hittade på google:

 

 


~Planerar möhippa~

2010-05-01 @ 18:02:11
Jag och en god vän planerade lite inför Ninis möhippa som kommer upp framöver.
Det är jätteroligt att planera eftersom man kan både låta fantasin flöda men samtidigt så går man in på djupet och märker hur olika väl man känner sin gemensamma vän och vilka olika sidor man har fått se.

~Äntligen~

2010-05-01 @ 13:24:58
Jag har idag beställt en receptbok med massor av goda recept på söta bento boxar.

Ungefär som denna, fast sötare, men jag gillade denna bilden då den visar hur man fyller en bento.


~Gårdagens mys~

2010-05-01 @ 11:51:27
Jag vet jag inte var så aktiv på bloggen igår.. Jag och älsklingen spelade GTA: vice city igår, Jag tittade mest på, eftersom jag är så dålig på sådana spel.
Vi hade tänkt grilla eftersom jag anser att jag och älsklingen inte riktigt firat att jag fått jobb ordentligt, men eftersom det var så ruggigt väder så bestämde vi oss för att göra hemmalagad pizza ♥
Jag älskar att göra hemlagade pizzor, visst, nu har jag bara ätit pizza ute en gång och det är självklart utan ost.. Det var gott men inget slår känslan av att ha gjort den alldeles själv..

Mitt tips:
Låt degen vara precis från att vara kladdfri när du låter den jäsa och sen när den faller ur bunken så är det som om det är "trådar" som går av. Ta loss det som är kvar i bunken och lägg på degen, mjöla kaveln och kavla ut, då när den varit i ugnen så blir den extra fluffig och helt perfekt.

RSS 2.0