Shopping!!

2012-01-31 @ 23:29:53
Jag träffade min kollega från mitt förra jobb idag! Riktigt trevligt!
Vi gick runt på stan och jag la största tiden till att leta efter något till min vän Tokiko i Tokyo. hon blev mamma för första gången i december och hon tycker om sverige och vår kultur och språk. Hon talar väldigt bra svenska trots att hon inte varit här på över 10 år.

Älsklingen kom på den briljanta iden att köpa Ronja rövardotter till henne så hon kan både läsa/översätta till sin dotter framöver och själv öva sin svenska genom att läsa. Det är många fina bilder i den också.
Nu tog jag fotografierna lite slarvigt och snabbt så jag kunde lägga upp dem så de är inte så bra som de egentligen kan vara.

Här är grejerna jag köpte till Tokiko och hennes dotter.. vi ska köpa något mer sen till både henne och hennes man Noriaki ♥







Jag köpte också små plastburkar för hygienprodukter; schampo, tvål osv



och en mini-hårspray just in case...



Sen köpte jag en resedagbok.. men egentligen två.. jag kan inte bestämma mig vilken av dem jag ska ha som resedagbok.. den ena är söt men det är linjerade blad inuti..
Den andra är vacker och romantisk och har bara vita blad så lättare och roligare att skriva i...
Vilken skulle ni välja?



Sen köpte jag lite annat till mig ♥



Halsband



Nu måste jag verkligen sova!!!

Natti natti!

Bed time story

2012-01-30 @ 22:36:28
Jag har haft jättetrevligt idag!!!
På jobb var jag... hemskt trött och hade inte det tempot jag helst skulle vilja ha.
men gick ju och la mig sent så inte konstigt!!

Efter jobb och jag kommit hem så kom en av mina kära vänner här i skåne hit och vi åt tacos, pratade både om glädje och djupa saker! Framtidsplaner och lite annat.

min vän gick efter nio då var jag redan hemskt trött... diskade lite.. tyvärr inte allt.. tömde inte stället ens.. jag vet att jag inte har gjort bra ifrån mig hemma.. men jag behövde en lugn kväll..
ska försöka fixa lite imorgon innan jag går till jobbet om jag sover ordentligt inatt.

Imorgon så ska jag fika med min kollega från mitt förra jobb, det ska bli riktigt trevligt. har lite ärenden jag ska göra också så det ska bli trevligt samtidigt som det blir lite effektivt!

Nu ska jag försöka få en god natts sömn så jag kan gå upp tidigt.

Natti natt!

omegowd!!

2012-01-29 @ 23:57:32
Jag och älsklingen har suttit i datarummet, spelat Heroes of might and magic III och ätit lite kakor och godis och druckit te och kaffe.
Haft mysigt, lyssnat på musik och så tittade jag ner på klockan!!!!

Den är ju snart 12!!! och jag ska jobba imorgon.. jisses...
Det var överraskande...

så jag ska lägga mig...

.....typ nu!

Natti natt!

Saknad

2012-01-29 @ 16:05:40
Jag, älsklingen och pokemon har pratat en hel del om den kommande japanresan och jag längtar verkligen!!!!!!
Det ska bli otroligt fantastiskt att åka dit igen!

Tänkte bjuda på lite bilder från vår senaste resa.. dock hade vi inte min canon 500d utan en liten sony kompaktkamera.
Men denna gången kommer jag ha med mig både stativ och min canon 500d.. kommer bli fantastiskt!!!

Trött oborstad, osminkad Ariena-chan

Nyaa ♥

Undrar vad jag sa när älsklingen tog kortet?


Cookies♥

2012-01-29 @ 12:45:38

Jag Bakade kakor imorse..

Hallongrottor och en ny grej som jag fick tips från Fokis blogg "Tepåse-kakor" jag blev sugen på att testa..

Har inte smakat dem ännu men vi ska fika nu!

Vi tittar vidare på animen vi började på igår... den är helt knasig.. och verkar inte ha en direkt "story" att bygga sig på....




ny form av djävul

2012-01-28 @ 23:31:39
Vi har sett klart animen Mahou shoujo Madoka magica och där är det en liten "filur" som övertalar tjejerna att själva göra valet att bli mahou shoujo "magical girls" genom att de får en önskan uppfylld.. men samtidigt som de får en önskan uppfylld så skapas en förbannelse..

så det är lite som ifrån Jigoku shoujo där man lägger en önskan om att någon de hatar skall dö och får en liten strådocka med ett snöre om magen och när man väljer att den personen man önskat dö skall hamna i helvetet så drar man loss snöret och då skapas två gravar i helvetet, dvs den personen som ber om en annans död kommer få en förbannelse på sig och det är att man skriver in en plats i helvetet automatiskt.

Jag kände obehag av denna "filur" vad han sa, hur han sa... kändes som brainwash men jag kunde inte placera vad jag kände det påminde mig om, sen sa älsklingen "han är satan" då plötsligt kom jag på vad det var det påminde om.. och då kom analysen om liknelsen med Jigoku Shoujo..

(älsklingen sa lite mer också men jag minns inte exakt vad han sa men han gav en annan analys.. de byter nämligen ut sin själ mot önskan så de blir tomma skal typ.. älsklingen var bättre på att uttrycka det än vad jag är...)

Dock kan jag säga.. det är nog den sötaste satan jag nånsin sett *fniss*
Vi ser på mer anime nu.. men jag grät i slutet på denna.... isch.. jag är så känslig..



Nu ser vi på black rock shooter och sen ska vi se på Makademi Wasshoi!! jag är riktigt nöjd med vårt anime-maraton. vi har haft 2 pauser.. 1 - imorse och diskutera japanresan och 2 - innan idag då vi spelade lite tvspel istället.

Jag var inne och köpte 2 nya spel på Game i fredags, älsklingen och Pokemon testade ett av dem - Afro Samurai. Sen den andra hette N3 har jag för mig.. den ska vi testa antingen senare idag eller imorgon.
Jag är svintrött så det kan hända vi ger upp anime-maraton för denna kvällen så jag sover och älsklingen och pokemon spelar spelet...

... vi får se vad som händer!!

Dagens

2012-01-28 @ 17:45:41

Vi spenderade morgonen till att diskutera japanresan..

Det är hemskt på sett och viss... ni som varit där och längtar tillbaka och saknar det vet vad jag talar om.. Det är nästan tortyr att diskutera det då man börjar sakna det ännu mer...

Så just nu känns det som om jag har ett hål i hjärtat... men om 54 dagar så åker vi.
Det kommer bli en fantastisk upplevelse och jag längtar offantligt!

Dock så har jag problem fortfarande med att lägga upp bilder på bloggen genom min surfplatta.. inge skoj..

Måste ju kunna det innan vi åker.. annars blir min blogguppdatering mycket sämre än tänkt när vi åker till japan.
Kommer ha med mig surfplattan i väskan varje dag ♥ så där det finns wiifi så kommer jag lägga in ett inlägg och en bild om möjligt!


Yesterday´s blues!

2012-01-28 @ 09:39:35
Gud vad konstig blogg.se är.. jag fick inte upp den på mobilen och inatt tänkte jag till och med om det kommer vara så illa jag slutar med blogg.se

imorse var det annorlunda, jag fick inspiration att ta upp en ny kategori! "Ariena Kawaii fashion"
jag kommer ta foto på när jag klär mig i min personliga stil som är mer "kawaii-stilen" och kommer lägga upp kläder jag hittar som är i den stilen ^.^

Igår kom pokemon ^.^ vår kompis som ska följa med till japan!
det är mindre än 2 månader kvar nu *lycka*
orsaken till att jag kallar honom pokemon är för den första tiden han kom till oss och skulle sova över så hade han envist med sig en liten kudde han haft sen småbarnsben.. det var en kudde full med bilder från pokemon..
haha pikachuu som frontfigur.. så efter det... "Pokemon"

Igår så lagade vi sukiyaki.. jag bad älsklingen hämta kameran och fota men han hade inte möjlighet just då och vi glömde bort det totalt.. lite synd..

Sen såg vi på en anime, vi har 3 avsnitt kvar innan vi sett klart den. Jag minns inte hela namnet men "förkortningen" är Milky Holmes! söt serie som handlar om 4 tjejer som är duktiga detektiver och format gruppen "Milky Holmes" i den animen så har många i den "världen" egna extraordinära krafter som de kallar "Toys" och det innebär att vissa är extra starka när de aktiverar sina Toys, andra har att de kan kontrollera maskiner, andra har telepati eller kraften att få saker att röra sig typ som yoda och the force tihi.

Jag åt chokladpudding under tiden och älsklingen åt kakor!

Pokemon är riktigt duktig med datorer och hjälpte älsklingen att formatera hans igår så nu kan man använda den igen ♥

Idag ska vi fortsätta vårt "anime-maraton" undrar vad vi ska se efter Milky Holmes?

Ha en underbar dag!!
jag ska återkomma med lite bilder från frukosten idag! Jag håller på och bakar bröd! gottigott!!
snart kommer hela huset lukta underbart av nybakat bröd.

Hejsan

2012-01-26 @ 21:44:51

Idag så har jag haft en rätt trevlig dag på jobbet. Jag och älsklingen tittar på Ao no Exorcist.. en intressant serie. vi får se hur den utvecklas.. Det som är märkligt är att lite då och då så dyker en liten söt reklam upp, det är inte vanligt i animeer.. men den är ändå lite söt.. kolla här:


Konstigt...

2012-01-24 @ 22:27:46
Jag loggade in på blogg.se men det ser himla lustigt ut.. hoppas inlägget kommer in på bloggen.. Jag är jättetrött idag, har haft huvudvärk sen 2-3 tiden... Älsklingen och jag har mestadels tittat på anime ikväll och nu ser vi en annan. men jag kommer snart lägga mig.. är alldeles för trött...

blue monday

2012-01-23 @ 22:02:01
hej hej <3 jag är megatrött just nu.. jag trivs jättebra på mitt nya jobb, har varit på några kundbesök men har inte så mycket att göra men hjälper de andra och håller mig sysselsatt har haft en trevlig kväll med min älskling men ska snart sova

60 dagar kvar

2012-01-22 @ 20:38:16
Idag är det 60 dagar kvar tills japanresan!! Fantastiskt skönt!

Sen verkligen fram emot det, längtar som sjutton.

Denna helgen har jag tagit det lugnt. Igår sov jag en stund efter älsklingen gått till jobbet, satt vid datorn ett tag och sen handlade jag lite och fixade lite hemma och sen kom mamma över och fikade, älsklingen kom hem och la sig en stund och sov (två timmar) medan jag lagade mat, revben, barbequsås (hemmagjord) och vi hade dåligt med potatis hemma så stekte potatistärnor, vitlökskroketter och champinjoner.

Det blev rätt så gott.. men jag måste lära mig göra revben bättre.. det är ändå första gången jag gör revben och jag äter nästa aldrig revben.. typ...

Men Jag var supertrött efter att ha lagat mat i 2 timmar och jag hade lite feber och kraftigt ont i magen. så jag däckade redan vid elva på kvällen.


Idag har jag också sovit en del idag och haft jätteont i magen, mådde bättre mitt under dagen, fick lite god mat hos mamma och pappa och sen hjälpte jag en vän att flytta och när jag kom hem hade jag fått ont i magen igen och lagade mat, satte igång en tvätt, duscha och nu tittar jag och älsklingen på anime.

Grattis Kusse!!!

2012-01-20 @ 22:17:31
Min kusin tog examen ikväll på Musikhögskolan i Malmö och är nu musiklärare!! och fri från skolan! nu är det dags att hitta jobb som musiklärare :) om han vill det förstås.

Kaworu har varit hos mamma och pappa idag och har haft det bra, nu ligger han och sover vid min sida av sängen. Jag är jättetrött och kommer nog sova ganska snart.. om jag får haha.

har haft lite tid till att sticka och har gjort klart ena vanten till chaya-chan.. ett litet hjärta instickat :) hoppas hon gillar den, jag håller på med andra vanten.. hoppas jag kan sticka klart dem i helgen så jag inte drar ut för långt på det.

Vi myser i sovrummet och tittar på Top Gear.



vill sova....

Yuki

2012-01-19 @ 22:34:24

Det snöar i skåneland!!!

Härligt!! Äntligen!!! älsklingens söta ängel till lillasyster skickade ett sms "Det snöar, det är ett mirakel" gulligt va!!

Älsklingen fotade ifrån köket på trädgården som är helt snötäckt och när jag var ute med Kaworu så skuttade han av lycka!


Review

2012-01-19 @ 18:38:25

Mitt nya jobb!!! Jag stortrivs!! är väldigt nervös såklart.. och är ofta lite "förvirrad" när jag väl är hemma, tänker inte på allt som behövs göras.. Så jag har missat lite grejer dessa dagarna.. ex plocka undan småsaker som hamnar i vägen och läggs på hög..

men nu har jag dammsugat nedanvåningen och ska rengöra ena badrummet, älsklingen har hand om ovanvåningen och badrummet däruppe..


Gick på mitt första kundbesök idag.. fick lära mig en himla nyttig sak! som faktiskt är ett tips för de som söker jobb..

handskakningar, tydligen ska man ha ett fast och lite hårt grepp när man skakar hand för det ger ett starkare förtroende..

Ska fixa vidare och sen duscha ♥



 


förlåt!!

2012-01-18 @ 14:44:35
jag har missat att blogga ett par dagar... sist tror jag var i helgen :) vi storstädade i huset och jag bakade inför måndagen den 16e januari som var min sista dag på jobbet :) mina kakor (tigerkaka med kanel istället för kakao och muffins pudrade med kakao) var en hit! chefen fick anstränga sig hemskt fõr att vara trevlig och jag gick därifrån med ett leende på läpparna <3 igår var det två fantastiska händelser, jag började mitt nya jobb och vår lilla fluffhund fyllde 3 år. jag berättar mer om det nya jobbet senare men jag kan säga att jag stortrivs än så länge och är lycklig

Saturday

2012-01-14 @ 22:05:54
Älsklingen och jag har storstädat ovanvåningen idag och handlat, är helt slut..ser vidare på winterclassic med new york rangers och philladelphia flyers..spännande!! Dock vet vi redan att rangers vinner men jag har glömt vad resultatet blev. Vi har poppat popcorn och ligger i vårt nystädade sovrum och tittar... Ska färga håret inom snar framtid....vad tycker ni jag ska välja för färg? Älsklingen tycker svart....vad tycker ni?

två dagar kvar

2012-01-12 @ 22:18:01
Nu är det bara två arbetsdagar kvar på mitt nuvarande jobb och jag kommer på tisdag börja mitt nya jobb. Det kommer bli fantastiskt!!

Högre lön, pension, mindre restid, bättre arbetsvillkor och trevligare chef.

Jag längtar!!

Och vi ska snart åka till japan... 23 mars.. jag längtar så fantastiskt mycket det är helt ofattbart!!!

Happy Anniversary

2012-01-11 @ 22:38:53
Idag har min älskade älskling och jag varit tillsammans i 7 underbara, fantastiska år ♥
Känns fantastiskt!! vi har bott tillsammans i 6½ år och vi har varit ägare till vår söta voffsis i snart tre år ♥


1 dag kvar

2012-01-10 @ 21:29:05
Ikväll myser jag och älsklingen, imorgon är det den 11 januari och då firar vi 7 underbara år tillsammans ♥

Vi har inte så mycket tid tillsammans tyvärr då vi båda jobbar och vi jobbar i skift. Men det känns som om det här året kommer bli en fantastiskt händelserikt år. mycket som händer och speciella saker som händer.

Det kommer ni veta mer om senare i år ^,~
förmodligen.

Nu ska vi mysa i sängen och titta vidare på naruto Shippuuden.. filleravsnitt igen T_T denna serien är så tradig men har man väl sett över 300 avsnitt så känns det lite irriterande att sluta titta nu..

Hemma

2012-01-09 @ 20:05:45
Jag har precis ätit middag.. är fortfarande hungrig T_T har tänkt träna lite ikväll!! På tiden att vara lite mer aktiv, har dock gjort lite träning varje dag nu i det nya året. Har lite nyårslöften som jag såklart vill uppfylla ♥

Är lite utpumpad de här dagarna av någon anledning. Men kämpar på, det har gått rätt så bra på jobbet, min kollega har varit på arbetsintervju. Min chef tycker nu jag ska jobba på måndag och inte ta ut min flextid och få det utbetalt istället..

men jag vill gärna ta det lungt fredag, lördag, söndag, måndag... hade tänkt gå tidigare på fredagen och vara ledig på måndagen (hade fått nästan "order" om att vara ledig på måndag men han är fundersam på om det är rätt val)

invigning

2012-01-08 @ 21:35:47
Jag beställde en tablet förra veckan och jag fick hem den igår, köpte en MP824 och ärligt talat så trodde jag först den var trasig men efter att ha startat om den ett par gånger så fungerar den riktigt bra och jag är nöjd!! Har haft en fullspäckad dag idag, hade möte vid lunchtid, åt på restaurang med älsklingen, skyndade mig hem och gjorde mig iordning inför konserten som var 18.00 jag sjöng solo en låt och det gick fantastiskt bra, fick mängder av fantastiska kommentarer!! Är jättetrött och ska städa lite i köket sen däcka i sängen

Glömda bilder

2012-01-07 @ 15:13:16

Jag fotade lite igårkväll som jag glömde lägga in igår..
Sen lite andra bilder jag missade lägga upp förra helgen.

Varsågod!!












Smycken

2012-01-07 @ 14:58:32
Jag och älsklingen fortsatte sortera bland hyllorna i garderoben bland alla smycken och huvudbonad så nu är det ordning och reda där med.. jag har inga ställ för smycken så jag får typ... hitta på egna.. tidigare har jag använd en ljusstake och idag gjorde jag en ny grej.



Inte det snyggaste men det bästa jag gjort på länge.. faktiskt......













Så.. nu blir det lite roligare att göra sig fin om dagarna!!


Fruit♥love

2012-01-06 @ 19:47:13





haha skämtade bara.

hehe jag skjuter bak huvudet så mycket att det ser ut som jag har dubbelhaka men så är INTE fallet!!

men fruktsalladen består av jordgubbar, mandariner och äpple.




mums ♥


Ordning och reda

2012-01-06 @ 17:04:31

Jag och älsklingen fixade mest till i min garderob idag.. nu är det himla snyggt och prydligt bland kläderna i alla fall. ska ordna lite med smyckena också men har inget ordentligt hänge för mina smycken.

Nu är det bara kvar att fixa i hyllorna.


 


Ledig

2012-01-06 @ 09:10:11
Idag är en röd dag och jag är ledig från jobb.

Jag var riktigt sur på Coop i Eslöv igår.

Jag beställde i måndags en surfplatta, MPMan MP824.. man kan ju följa kollinumret och jag såg att den har kommit in på Coop. Det är i min pappas namn så han skulle få smsavi. jag ringde och de bekräftade den kommit till dem, frågade om jag kan hämta ut det och det gick ju om jag hade pappas leg med mig.
Men pappa fick aldrig sms-avin.. himla människor!
De har den där och är lata och skickar inte ut avin..

Så jag kunde inte leka med den igårkväll....

hoppas vi kan ta ut den på lördag för de har förmodligen inte öppet idag eftersom det är helgdag.. så stöööööööörigt!!!

så nu fick jag klaga om det.

Var hos mamma igårkväll, vi hade jättetrevligt.

Kärlek♥

2012-01-05 @ 10:05:03




Woot

2012-01-04 @ 20:11:12
Nu är hyllan ställd på rätt plats och akvariumet står uppepå det!
Känns riktigt bra! Fått lite ärenden gjort och vi har möblerat om och fixat i akvariumet.

När jag tömde den upptäckte jag vi fått en liten sjöstjärna som lever i vårt akvarium vilket kändes helt fantastiskt!!

Lampan är trasig så vi måste fixa en ny T_T men men.



Av någon anledning så gillar inte min kamera att ta kort på hyllan..

så här ser sjöstjärnan ut ungefär...jag glömde fota så bilden är tagen från google. den är mer mjuk och hårig.. men för att ge ett perspektiv..Den är typ 1.5 cm från arm till arm.


Kort dag

2012-01-04 @ 13:08:24

Jag har tänkt sticka 1 timma tidigare från jobbet idag för älsklingen är ledig.
ska bli härligt att ha kvällen tillsammans. vi ska fixa så akvariumet hamnar på hyllan vi köpte och snygga till det lite i datarummet. känns härligt.
Det är så länge den bara stått på golvet så det ska bli skönt att få upp den så man kan se akvariumet och lättare att rengöra.
Men iaf så kommer detta bli bra.

Vi har inte köpt djur ännu, en del är att vi inte haft tid för vi måste bli skjutsade dit. andra delen är att det är lite dyrt och så..

Men jag ska försöka åka och köpa.. på fredag? lördag?

Vi får se :)


den kända parfymen

2012-01-03 @ 07:30:04
nu vill jag börja säga i det här inlägget är att detta bara är en åsikt. alla har olika tycke och smak. jag pendlar mycket och under lång tid och det är verkligen hemskt när en person som röker sätter sig bredvid en.. det luktar kraftigt och starkt runt dem och man kan inte komma undan om man inte byter plats vilket inte alltid är enkelt. orsaken till att jag finner detta störande är för jag, liksom många andra, är väldigt känslig mot cigarettlukten.. har hostat sen jag klev på tåget tio i 7 för att en person som precis rökt satte sig mitt emot mig.. efter att jag satt mig. jag flyttade på mig men hostan är fortfarande kvar. det är som en stark parfym som tränger in i lungorna. jag vet med erfarenhet att jag kommer hosta någon timma till innan det lugnar ner sig.. varför ska det behöva vara så här? varför kan man inte förbjuda rökning så vi kan leva i frid med varandra? utan att den ena eller andra parten ska behöva må dåligt? så nu har jag klagat klart på det... förlåt om någon tagit illa vid sig. jag vet det finns rökare som tänker enormt på sina medmänniskor och att vissa röker för de mår dåligt och inte kan hantera det på annat sätt...

Hylla

2012-01-02 @ 23:41:47
Jag mötte mamma och pappa på IKEA idag och köpte en hylla för 200 kr, har byggt ihop det och satt det i datarummet. På Onsdag när älsklingen är ledig så ska jag och älsklingen tömma akvariet tillräckligt så vi kan sätta det på skåpet.
Det innebär jag kan använda min stepbräda äntligen!

Har fått en del uträttat idag hemma.. En sak jag hade tänkt göra var att beställa saker på Strandlins.. jag genomförde en beställning men när jag klickar på "slutför köp" så vill den inte gå vidare, den säger att jag lagt in saker som inte går att beställa... fattar inte... riktgit..
men aja.. lämnar det uppe så älsklingen kanske förstår och kan fixa det.. dock så är det störigt för jag skulle ha somnat för 40 minuter sedan.. vilket jag ehm... inte har...

Natti natti *update* bilden kom inte med av någon anledning:

Ensammen

2012-01-02 @ 14:15:09
Jag är ensam på jobbet idag.. det är rätt trist men det gör inte så mycket.. får mer gjort men det är lugnt och stilla.. men ensamt...


Dricker te och jobbar.

Jag vet många pratar om att jorden skall gå under 2012 och jag tror egentligen inget kommer hända.. men jag är livrädd på tanken.. har haft flertalet drömmar när jorden gått under.. hemska upplevelser och vill inte det händer i verkligeheten.

Är ni rädda för jordens undergång eller bryr ni er inte?

Lykta

2012-01-01 @ 21:35:23
Igår så tände vi en lykta och lät den glida iväg in i himlen, vackert och magiskt, men jag missade att fotografera.

Idag så kom mamma och pappa över på middag, lite vin och så tände vi en lykta innan de gick och denna gången var älsklingen fotograf ♥








Happy new year

2012-01-01 @ 01:04:43








RSS 2.0