~Söndersliten~

2010-06-30 @ 19:50:59
Idag känner jag mig alldeles söndersliten. Sov dåligt inatt och efter jag vaknat mitt under natten vid 2 så tog det rätt lång tid innan jag somnade om.

Sen har det varit superstressigt på jobbet så hann knappt ens äta och sen nu när jag är hemma igen så har vi gjort våfflor (pannkakor till mig).
Ska spela lite spel med Lovis, Ebba och älsklingen ♥

Dock är det lite oroande, vår projektor verkar inte fungera och vi vet inte varför. Någon annan som har haft en projektor som först blinkar grönt för att sättas igång och sen börjar franatiskt blinka rött och vill inte sätta igång sig eller stänga av sig??

~Årets första bad~

2010-06-29 @ 21:59:06
Idag har verkligen varit en lång dag, jag jobbade i bara 8 timmar. Men direkt efter badet gick jag till ICA, handlade lite frukt och jordgubbar. Sen mötte jag älsklingen och hans lillasyster och hans systerdotter.
Vi gick och badade, det var trevligt, vädret var fantastiskt!!
Vi gjorde fruktssallad, badade, spelade tennis och läste bok. Eller ja, inte kanske så lång tid med varje, men det var trevligt.
När vi kom hem var det inte så jättelungt, vi alla tog varsin dusch då vi badade i utebadet och där är det inte så bra duschar så det var skönt att duscha hemma.
Sen lagade vi mat och nu ser vi på film.
Snart är det dags att lägga sig igen..

~Tuff arbetsdag~

2010-06-28 @ 21:43:39
Jag har jobbat i 9 timmar och 45 minuter idag och älsklingen och hans söta ängel Lovis och hans systerdotter Ebba var och handlade så vi har ätit Tacos!!!
Jag är jätteglad för det för jag var verkligen supersugen på tacos.

Vi ska njuta av kvällen nu innan det är dags att sova igen inför nästa arbetsdag. Det är strålande väder här i skåne och imorgon kommer det vara ännu bättre väder och eftersom jag inte jobbar lika länge imorgon så ska vi 4 ta oss till Karlsrobadet och bada och äta jordgubbar och mackor, ska bli riktigt trevligt och som ett litet äventyr ♥

Det känns som dagarna är riktigt korta och det är mycket att göra så jag har inte hunnit blogga så mycket på sistone, är helt slut om dagarna och riktigt snurrig i huvudet vissa stunder, det är för mycket att göra.

~Trevlig söndag~

2010-06-27 @ 19:31:46
Jag, mamma och pappa var iväg idag till havet ♥ Det är så härligt att vi har det så nära. Det är underbart!! Det var helmysigt. Dock så när jag vadade i vattnet så trampade jag på något vasst och efter ett tag så upptäckte jag att jag blödde, jag gick en lång bit för att leta upp ett plåster.

Sen åkte vi hem och när vi kom hem så försökte jag rengöra såret så såg jag att något svart låg under såret, upptäckte det låg rätt långt in så jag nådde knappt in med pincetten.
Till slut efter lite smärtsamt letande så hittade jag en bit snäcka som satt fast inne i såret. jag lyckades till slut att få ut den som tur var.

När vi kom hem till mig och älsklingens hem så fikade vi och åt sockerkaka. Sen åt vi carbonara ♥ Sen var älsklingen tvungen att gå till jobbet. Jag har myst ute i solen med Kaworu ett tag, nu måste jag städa lite extra då älsklingens systerdotter kommer till oss idag, ska bli jätteskoj!! hon ska vara här ett par dagar och från och med imorgon kommer vi ha älsklingens söta lillasyster hos oss i en vecka.

~Midsommarhelg~

2010-06-26 @ 17:12:07
Jag hann inte blogga så mycket igår.
Jag hade en härlig "lunch" med mamma och pappa, vi träffades 3 vid Trollsjön i Eslöv och myste med glass och mazariner till midsommarfirandets start, sen tog vi en promenad vid sjön och pratade. Kaworu var med, han var lite dum och skällde en del, men jag vann alltid i slutändan.

Jag var och handlade snabbt och sen fick skjuts hem, strax efter jag kom hem så fick vi främmande, 2 härliga vänner till oss kom och vi hade grillkväll så det var full rulle.
Drack ett otroligt gott vin och blev väl lite smålullig ♥
Lekte med Kaworu också, blåste såpbubblor.
Vi njöt av kladdkaka på kvällen och jordgubbar ♥
Somnade i soffan och sen gick och la mig. Mådde hemskt illa, inte skoj.

Imorse vaknade jag halv 9 av älsklingens högljudda väckarklocka och gick upp och tog tag i disken och förberedde frukost, det blev jordgubbar (självklart), mackor och våfflor. (inga pläfflar)
Vi har ätit lite mer kladdkaka och så gjorde jag lite nyttigare mat, Makaronisallad med färska champinjoner, sallad, stekt lax och gurka. Det blev jättegott!!
Älsklingen är och jobbar, vännerna har åkt och jag har ett berg av disk att ta itu med.

Hoppas ni njuter av denna härliga lördag, vi har underbart väder hos oss, det är väldigt varmt men det blåser en del.

~Tribute †King of Pop†~

2010-06-25 @ 09:39:40
Idag är det 1 år sedan som Michael Jackson gick bort.
Detta var en hemsk nyhet för mig och jag har fortfarande inte riktigt fattat det ännu. Det är lite synd.

Tänkte lägga upp några av hans låtar som gjort stort intryck på mig sedan jag var liten.
Kan inte lägga upp alla, men några av dem i alla fall.

 

 


~Fungerar inte~

2010-06-25 @ 00:03:34
Vi upptäckte idag att fjärrkontrollen till blue-ray-dvd'n inte fungerar så vi kunde inte se extra materialet till Neon Genesis Evangelion som älsklingen köpt på blue ray, det är remaken "you are (not) alone".

Jag åt mat och somnade i soffan, sov i 2½ timma, sen började jag plocka i köket, fixa diskmaskinen och så tills älsklingen kom hem.
Jag hade lagat mat innan men tyvärr så åt älsklingen det ganska nyligen så jag gjorde våffelsmet (dock hade jag inte bakpulver hemma) och gjorde plättar, eller som jag började kalla det för "pläfflar".
Jag har nyligen blivit klar med plättarna och vi tittar nu på extramaterialet till Coraline. Det är riktigt intressant!!

Imorgon är det midsommarafton och även 1 år sedan King of Pop gick bort. Michael Jackson var en stor ikon under min uppväxt, jag har lyssnat på hans musik sedan småbarnsben och har alltid älskat hans musik, jag var väldigt beskyddande om någon pratade illa om honom, så pass att en i min klass sa till mig i mellanstadiet "vill du jag ska sparka sönder din näsa så du får lika sne näsa?" och det var inte vänligt menat tyvärr, men det sa hon för att reta mig för jag inte trodde på alla myter om Michael Jackson.

Jag har lite planerat imorgon och jag hoppas att jag kommer ihåg att ta många fina fotografier. Jag ska till banken på förmiddagen om det är öppet, vilket jag hoppas, vi ska även dammsuga och moppa varsin våning. till klockan 15.00 så skall jag till Trollsjön i Eslöv och ha picknick med mamma och pappa samt voffsingarna ♥ Sen efter 4-5 tiden så kommer 2 vänner till oss hit, vi skall ha grillkväll. Jag ser verkligen fram emot morgondagen.
Älsklingen har somnat i soffan, jag ska plocka undan de pläfflar som blev över så de inte blir dåliga och sen fixa så vi båda borstar tänderna och går och lägger oss. Igår somnade vi i soffan och jag gick upp och la mig men älsklingen låg hela natten i soffan och projektorn var igång hela natten med Batman menyn, inte bra.

~Äntligen äntligen~

2010-06-24 @ 17:17:22
Jag är hemma och är ledig fredag, lördag och söndag, så härligt!!! Solen lyser, det är *springer och kollar* 24 grader ute i skuggan i Eslöv och Kaworu ligger i skuggan på trädäcket och njuter av solen.
Jag känner mig sprudlande lycklig idag ♥

Jag tog inte med mig datorn hem så jag kommer ha en jobb-fri helg ♥ och skall njuta av livet. Men när jag tänkte det innan så kom jag på att jag har inte någon som helst aning om vad jag gör när jag ska njuta av en dag, vi har massor vi kan göra, se på film, se på anime, läsa manga, spela spel på någon av våra *räknar* 8 spelkonsoller, spela vanligt sällskapsspel med mig själv (det går, jag har vant mig sen jag var liten då jag alltid varit en gamer (som är urkass på spelen) och det är inte alltid de andra velat spela med mig så jag brukade spela med mig själv, tyvärr var jag ganska partisk.) kanske leka med Kaworu, jo det kommer jag visserligen göra....

hmm det finns massor, men det är ingenting jag verkligen brinner för att göra.

Har ni något tips?

min outfit idag svart kjol, vit skjorta ru...

2010-06-24 @ 08:35:38

dsc00743 (MMS)

min outfit idag svart kjol, vit skjorta rutig slips och en grå pulloverväst. Dock sitter västen lite löst så ser större ut runt magen.


~Onsdag~

2010-06-23 @ 20:14:02
Jag har spenderat största delen idag med att jobba självklart.
Det var en hemskt jobbig dag idag så jag hade ingen aptit på jobbet, så jag lagade god mat när jag kom hem men klarade inte av att äta ens hälften, det var ganska irriterande...

Så jag sitter här och det känns som om jag har ätit 20 tallrikar med mat, men har bara ätit en halv. Inte alls bra.
Har ätit lite godis men faktiskt inte särskilt mycket, mår illa av det av någon anledning.

Har jobbat lite extra hemma men har haft igång Harry Potter and the halfblood prince i bakgrunden. Jag har ganska svårt att tänka klart ikväll, känner mig väldigt trött och väldigt konstig i magen. Dock var jag duktig och klippte gräset innan idag.

~Glass glass glass i stora lass lass lass~

2010-06-22 @ 20:17:30

Jag har suttit vid datorn och jobbat nästan hela dagen idag, dock känns det som jag inte alls hunnit lika mycket som jag hoppats på, men det är för jag fått dubbelkollat väldigt mycket så det har varit lite långsam takt.
Hade inte njutit av det härliga sommarvädret vi haft idag så jag skickade ett enkelt sms till mamma "vad sägs om att träffas klockan 5 ute på torget för lite glass?" mamma tyckte det lät trevligt så jag gick hemifrån halv 5 och tog mig till torget, Kaworu fick följa med på promenaden, han var överlycklig ♥

jag tog en hallonsorbet glass, 3 kulor i en stor våffla med strössel på, fruktströssel. Det var väldigt gott och trevligt att sitta i solen och prata om allt möjligt. Kaworu var jätteduktig och satt mestadels stilla och myste i solen han med, den snälla farbrorn i glasskiosken gav Kaworu en stor skål med vatten. Jättesnällt.

Jag jobbar lite extra nu på kvällen för att få lite mer gjort till imorgon, vill ha mer som är gjort så jag kan komma dit med ett gott "ansikte" jag vill vara till hjälp.

Har nyligen kommit hem och har satt igång Planet earth som lite avkoppling. Ska jobba på mer nu och sen gå och duscha. måste diska också. har lagt allting åt sidan för jobbet.


~Häktig dag~

2010-06-21 @ 22:08:44
Jag hade glömt mina glasögon hemma idag och det var hemskt jobbigt att försöka arbeta på jobbet, men till slut var det för många småfel som gjordes på grund av huvudvärken så jag åkte hem till slut för att jobba hemifrån.
När jag hade jobbat hemifrån så stack jag in till staffanstorp till banken och var på möte, jag var inte hemma förrän efter halv 8. Så har inte hunnit mycket ännu.
Hoppas ni har haft det bra ♥
Nu ska jag lägga mig i soffan till Harry Potter och gosa med älsklingen.

~Sofiero's slottsträdgård~

2010-06-20 @ 16:36:23
Igår var jag hos mamma och pappa nästan hela dagen och tittade på Victoria och Daniels bröllop. Dock började vi förmiddagen med att ha min mormor och mina föräldrar över på en mysig frukost med nybakat bröd och massa olika frukter, bland annat apelsin, vattenmelon och jordgubbar.
Vi åt god mat som jag har tagit kort på, men det ligger i mobilen och jag har inte tid att lägga in det just nu. Men jag har kameran inkopplad och jag var på Sofiero's slottsträdgård med mamma, pappa, mormor och min moster och vandrade runt.

Sofiero har vunnit pris för europas vackraste trädgård men tyvärr hade mycket av trädgården redan blommat över. Men jag tog en hel del bra bilder ♥

Utsikt till Danmark

Lokal fylld med vackra vita lakan, speglar och fönster överfödet med hjärtan

Vi avslutade promenaden med glass från Engelholms glass.

Det var jättegott!!! De har som är mjölk och laktosfri, det är vaniljglass med chokladbitar i toppad med lakritsströssel. Jag har fler bilder men jag och älsklingen ska ha Harry Potter maraton nu ♥


jag har massor att berätta men inte möjlig...

2010-06-19 @ 20:02:54

dsc00741 (MMS)

jag har massor att berätta men inte möjlighet nu. Äter glass med godis och jordgubbar, sett på bröllopet ett par timmar med mamma och mormor. Saknar älsklingen mycket som är hemma med vår sötnos Kaworu. Hoppas ni har det mysigt gör er.


~Jordgubbsmys~

2010-06-18 @ 21:12:34
Jag tog mig hem till mamma och pappa idag med Kaworu, de skulle tillbaka till Eslöv idag.
Dammsugade och moppade hos dem då familjens voffsing är hyperallergisk mot dammkvalster.
Försökte plocka lite så det blev lite finare till när mormor kom.

De kom med bilen och vi lassade ur, fick en bamsekram av mormor och mamma. När vi kom in så plockade vi iordning och så satte vi oss och fikade med jordgubbar och jordgubbsglass.
Det var utomordentligt gott!!!

Nu är jag hemma igen och skall spendera tiden med att diska, tömma diskmaskinen, dammsuga och allmänt plocka.
trist men behövs.

~3 timmars kämpande~

2010-06-17 @ 21:37:18
Sammanlagt har jag kämpat i 3 timmar i trädgården idag.
Har rensat i rabatten, klippt gräset, trimmat gräset som var för högt och vid murkanterna.

Det har tagit jättelång tid och jag ska snart sluta med det, har bara lite kvar att göra.

Sen tyvärr är det dags att lägga mig i sängen nästan på direkten.

~Who let the dogs out~

2010-06-16 @ 21:29:28
haha nä men Kaworu var iväg idag till grannen och lekte, tänkte visa ett litet kort videoklipp jag gjorde ♥

Bilden efter allt lek:

Helt utslagna


~Wayne's coffee~

2010-06-16 @ 06:08:34
Jag och älsklingen var på Wayne's coffee och fikade igår, det var jättemysigt, här kommer lite mer bilder.

Kladdkaka med grädde (älsklingens)

Mocca Latte med grädde, marshmallows och chokladsås (älsklingens)

Vattemelon (min)

Bärsmoothie jättegod (min)


jag och älsklingen fikar på waynes coffe

2010-06-15 @ 17:44:40

dsc00725 (MMS)

jag och älsklingen fikar på waynes coffe


sitter på subway i lund och äter en superg...

2010-06-15 @ 16:31:18

dsc00724 (MMS)

sitter på subway i lund och äter en supergod macka! Teriakikyckling och grönsaker med barbequedressing! Har precis köpt en hundcykelväska genom en annons i blocket. Visar bild senare! Ska på bio ikväll med älsklingen


Trädgårdsarbete. Har slitit i 30 min för a...

2010-06-14 @ 21:19:58

dsc00720 (MMS)

Trädgårdsarbete. Har slitit i 30 min för att få bort ogräs i trädgården. Ska göra 30 min arbete varje dag så det blir fint när mormor kommer i helgen.


~Transparant Feeling~

2010-06-14 @ 20:07:13
Jag känner mig jättesliten och trött, det ser jättehemskt ut här hemma och jag orkar inte fysiskt ordna allting. känns nästan som om något inom mig har flugit ut och lagt sig i sängen och mitt skal till kropp är den som jobbar och gör mig ännu tröttare.
Har spenderat 45 minuter att fixa i köket, ska gå ut med lite tomkartonger och sen plocka i trädgården i en halvtimma.

Sjunger till Russian Roulette ♥ Riktigt bra komponerad låt, jättemycket känsla i den.


gissa vad vi gör <3 ja vi grillar. Så unde...

2010-06-13 @ 13:18:54

dsc00718 (MMS)

gissa vad vi gör <3 ja vi grillar. Så underbart härligt fast det går lite för bra tack vare vinden


~Äntligen avklarat & Tjej med flax~

2010-06-12 @ 22:47:54
Vi hade bekymmer idag, det brusade upp en jobbig diskussion om möhippan idag och det har varit mycket samtal, mycket diskussion, många emails men till slut blev det avklarat.
Vi har byggt ihop en byrå till sovrummet, ska ta bild på det senare.

Är fortfarande supertrött efter att jag jobbade länge igår, för när jag kom hem lagade jag mat, sen åt vi, efter det var det dags att bygga ihop byrån (vi avslutade den idag) men vi höll på i flera timmar och jag kom inte i säng förrän vid 1. Då hade jag varit uppe sen tjugo i sex på morgonen.
Vi har städat, handlat och spelat tvspel sen älsklingen gick till jobbet och nu tittar vi på Disney ♥

Tänkte berätta dock om en tjej med flax (jag)
Jag handlade en tialott - vann 10 kronor
Bytte den till en ny lott - vann 10 kronor
Bytte den till en ny lott - vann 10 kronor
Bytte den till en ny lott - vann 20 kronor
Bytte den till två nya lotter - vann 10 kronor
Bytte den till en ny lott - vann 10 kronor
Bytte den till en ny lott - vann 10 kronor
Bytte den till en ny lott - vann 10 kronor
Bytte den till en ny lott - denna gången var det en nit.

Nu när vi ser på Disney så har vi njutit av laxfilé och ris ♥

~Äntligen dags för lite vila~

2010-06-11 @ 21:33:40
Jag har varit på jobbet i 10 timmar idag, jag är helt slut i hela kroppen ♥ Handlade en mocca latte till älsklingen som "kompensation" för att han inte fick något kaffe imorse. Lovis, älsklingens underbara ängel till lillasyster är här hos oss idag, hon väckte älsklingen vid halv ett idag, han var totalt omöjlig att väcka, jag har ringt jättejättemycket och älsklingen vaknade inte en enda gång, men som tur var vaknade han när det knackade på dörren, eftersom hon var hos oss så köpte jag en hallonmousse till henne när jag handlade till älsklingen, tur var så gillade hon det.

Jag handlade lite innan jag gick på tåget så vi har gjort pannkakor och plättar här hemma ♥
Tittar på konserten med Morning musume från 2008, det var sista konserten för vår absoluta favorit Hitomi Yoshizawa, hon sjunger i Ongaku Gatas och Hangry&Angry.

Antar att vi kommer spela tvspel sen idag.
Hur kommer ni spendera kvällen ikväll?

tusan också, jag hade satt upp en lapp för...

2010-06-11 @ 06:23:12

dsc00715 (MMS)

tusan också, jag hade satt upp en lapp för att göra kaffe till älsklingen men jag skrev ett litet brev till honom och var så inne i det att jag glömde totalt att göra kaffe. Så typiskt. Så nu svär jag för mig själv för jag glömde göra det trots jag lovade, känner mig elak och dum


så supersöt han är i sin lilla bassäng :) ...

2010-06-10 @ 22:34:34

dsc00714 (MMS)

så supersöt han är i sin lilla bassäng :) den är torr, först ska han lära känna den torr, har lagt i lite vatten och godis i en burk som flyter, det är typ halva botten som har vatten, han är lite badkruka vår lilla vovve. Godnatt! Ska jobba 10 tim imorgon. Måste sova La mig för sent som vanligt.


~Underbart~

2010-06-10 @ 20:35:35
Jag pratade med mamma i telefon och hon berättade att nästa helg får Skåneland finfint besök från Örebro ♥ Mormor kommer hit ♥♥♥
Jag är helt överlycklig, som en femåring på julafton ♥
Har jobbat klart för idag så nu är det dags att städa....
Inte roligt, men sånt som måste göras när man har legat lågt ett par dagar, jag har varit så trött..

Jag köpte en simbassäng till Kaworu idag ♥ så han kan svalka sig när solen steker på trädgården.

~Jobba hemifrån~

2010-06-10 @ 16:34:16
Vi fick möbler från IKEA idag, för att vara säkra att vi fick hem den i tid så åkte jag hem tidigare från jobbet, så nu ska jag jobba i 2½ timma för att jobba igen tiden.
Imorgon jobbar jag extra länge för jag har hand om jourtelefonen för första gången. Men det är ganska skönt jag kan jobba hemifrån idag då.

Jag var förbi och köpte en liten badbassäng till Kaworu idag, så han kan svalka sig när solen steker utomhus, bra dag att köpa det på va?! En dag då det ösregnar.

Men ska koncentrera mig på jobbet nu.

min outfit idag

2010-06-10 @ 08:51:08

dsc00713 (MMS)

min outfit idag


jag köpte ett litet resekit för att kunna ...

2010-06-10 @ 08:46:44

dsc00711 (MMS)

jag köpte ett litet resekit för att kunna borsta tänderna på jobbet, visst är den söt! Den är rosa med fjärilar på. Om ni vill ha en kolla på coop för de börjar sluta sälja dem


~Tunnbrödsrulle~

2010-06-09 @ 18:48:49
Jag är äntligen hemma, har tagit en 40 minuter lång promenad med Kaworu och gjort Tunnbrödsrulle - Det blev jättegott.

Ingredienser:
Kycklingfile 500 g
Sallad 200 g
Champinjoner 400 g
Gurka ca 5 cm
Gul Paprika 1
Oatly 1 dl

Jag skar kycklingfilén i tärningar och stekte den, när det började få färg så la jag i champinjoner och stekte tillsammans, sen hällde jag i lite oatly och kryddade med soya, salt och peppar.
Jag skar gurka och paprika i skivor, sköljde salladen och blandade allt, la det i mitten på tunnbröd och rullade dem.
Den blandningen jag gjorde räckte till 6 mackor ♥

Jag har hunnit dammsuga här hemma redan ♥ Men ska softa nu på kvällen och ta det lungt.

mitt andra inköp igår, en liten stekpanna ...

2010-06-09 @ 06:18:32

dsc00709 (MMS)

mitt andra inköp igår, en liten stekpanna som är hjärtformat, har velat ha en jättelänge


~Tokyo-album~

2010-06-08 @ 21:23:44
Jag är hyffsat klar med mitt album, tyvärr fick inte alla bilderna plats, men nästan alla fick plats. Så vi får se hur jag löser det. Kanske köper en ny och fyller upp den med de sista bilderna och sedan kompletterar med resan efter. vi får se, har inte bestämt mig ännu.

Här kommer lite bilder i alla fall.

fotona jag skulle sätta in, fick plats med ca 2 1/2.

Fotoalbumet

En stor sakura

Klippte i den

Så en bild på himlen från flygplanet i bakgrund

Så ser det ut när man tar bort pappret med den klippta sakuran

Så ser resultatet ut per sida ♥


~Tokyo forever~

2010-06-08 @ 17:08:38
Jag var idag på Lagerhaus och köpte lite grejer (lägger upp bild på det senare idag)
Köpte bland annat ett fotoalbum som man får klippa och klistra i själv i.
Denna ska jag använda för att lägga in bilder från vår första japanresa, då tog jag bilder från en vanlig kamera och i min egen åsikt så kanske digitalkameran vinner i praktiken men jag föredrar känslan när man går och hämtar ut sina bilder och man bläddrar igenom dem ♥

Jag ska träna lite idag och äta mat, samt dammsuga men har tänkt chilla lite och spela wow med systeryster som för tillfället har besök av mamma där.

Jag  längtar tillbaka till Tokyo, saknar den underbara staden. När vi fått igång livet mer så vill jag åka dit en gång om året eller varannat åt om möjligt ♥ Behöver inte vara flera veckor, bara vara där en vecka och shoppa lite räcker.
Man njuter tillräckligt på den tiden (fast då måste man varit där flera gånger tidigare för när vi åkte första gången var vi där i 2 veckor, det var på tok för lite, hann inte se allt, sen andra gången vi åkte så var vi där 4 veckor och det var tro det eller ej, lite för mycket).

~Onaka no itaii~

2010-06-07 @ 14:32:29

Det är första gången i mitt liv som jag följer efter en diet, och denna dagen är ju lite ansträngd också så min mage slår bakut för jag inte äter riktig mat utan soppa.
Har ont i magen >.<
Men det går nog över.
Jag är redan i tankar att jag kanske ska kombinera dieten och vanlig mat eftersom jag inte har ett superbehov av att gå ner för mycket i vikt, men det löser sig säkert ♥

Det är tur jag har älsklingen vid min sida för han hjälper mig och stöttar mig att hålla dieten utan att "ge upp" eller fuska och ta annat istället för vad som står angivet.

Tack vare jag skulle börja i dieten så har jag njutit ordentligt i helgen med både godis, chokladpudding, grillning och läsk. Men har trots det ändå tagit det i måttliga mängder så har inte gått upp i vikt av det, men nu ska jag kämpa mot mitt mål ♥


~Breakin' out~

2010-06-07 @ 10:40:32

Jag sitter i köket och jobbar idag, äter fruktsallad bestående av melon, äpple, ananas, jordgubbar och apelsin, mums ♥ Men det öser ner med regn idag, så det är lite synd, men mysigt när det smattrar mot fönsterrutan.

 

Jag har igång musik genom youtube och hittade en låt som gjordes förra året med morning musume inför Anime Expo som jag har missat.

 


jag sitter och jobbar hemifrån, jobbet har...

2010-06-07 @ 08:21:24

dsc00693 (MMS)

jag sitter och jobbar hemifrån, jobbet har en fejkad nationaldag idag. Har precis ätit soppa till frukost och äter skivade äpplen till.


~Tröttsam kväll~

2010-06-06 @ 22:04:32
Jag och älsklingen har nyligen blivit ensamma igen efter grillkväll med hans mor, vi fick lite hjälp med att plantera blommor i trädgården och grillade grillspett, självklart hade jag händerna fulla idag igen så jag glömde ta kort, jag måste verkligen bli bättre på det. Men i alla fall så hade vi det trevligt, det var fortfarande väldigt varmt ute.
Jag håller på och gör en soppa jag ska äta nästa vecka, det är en bantningskur som Ninis kör med, jag har själv försökt gå ner i vikt men inte lyckats så bra och denna ökar ämnesomsättningen så jag ska testa ♥
Får se om jag gillar den också, alla ingredienserna är ju inte direkt korrekta.
Men vi får se.

Jag kommer inte lägga upp detta receptet eftersom jag inte vill att någon med anorexi skall hitta det och köra med den, då kan det ju bli katastrofala konsekvenser och en familj kan förlora en medlem de håller kära.
Men, om ni verkligen behöver den av hälsoskäl, låt säga man är överviktig och behöver gå ner i vikt så kan du kontakta mig och jag publicerar inte den kommentaren utan tar kontakt med personen så de får receptet.

Har inget direkt planerat ikväll.. Vad ska ni göra??

~Oho~

2010-06-06 @ 14:25:27
Jag fick precis reda på att vi ändå ska grilla ikväll igen, så jag ska ordna grillspett och potatissallad till kvällen ♥
Jag håller på och förbereder inför lite japanska skola, skriver ut introlåten till Lucky Star i romanji så skall de få översätta det till hiragana, själv ska jag göra det i både hiragana och katakana för övnings skull.


~Härlig kväll - Anime till frukost~

2010-06-06 @ 12:27:48
Vi grillade igår, självklart när allt var färdigt hade jag händerna fulla att jag glömde fotografera. Jag skalade potatis och gjorde klyftpotatis, gjorde bearnaisås (hemmagjord för en gångs skull ♥) Gjorde grillspett med grytbitar, morötter och färska champinjoner, vi grillade även revbensspjäll och vår vän grillade ytterfilé :)

Det var jättegott och vi avslutade kvällen med att äta chokladpudding. Jag somnade handlöst i soffan så därför glömde jag att blogga.

På morgonen har jag mest spelat wow och ätit fel saker till frukost. Men nu äter vi en mer vanlig frukost.
Tittar på anime - Kaichou wa maid-sama, riktigt härlig serie ♥


~Middag vid öresundsbron~

2010-06-05 @ 11:50:39
I måndags var vi ju ute på middag vid öresundsbron, jag har inte haft tiden att lägga in bilderna på middagen så här kommer de ♥

Hälleflundra och stekta rotfrukter och potatis.

Chokladsorbet




~Lyckad frukost i solskenet~

2010-06-05 @ 11:45:02
Vi hade frukost ute på trädgården, jag var iväg och handlade på morgonen för att ha en riktigt somrig frukost ♥

Vattenmelon

färskpressad apelsinjuice

Färsk ananas

Färska jordgubbar dekorerat med en apelsinskiva

Plättar

Nybakat italienskt lantbröd - köpt på ICA

 

Underbar start på en underbar dag, nu ska vi dock uggla inomhus en liten stund och spela tvspel men förhoppningsvis ha dörren öppen, jag föreslog krocket men de ville spela wii.


jag är ute på morgonkvisten, är nyvaken me...

2010-06-05 @ 08:30:08

dsc00681 (MMS)

jag är ute på morgonkvisten, är nyvaken men ska överraska älsklingen med en somrig och härlig frukost ute i trädgården, det är otroligt fint väder här, på bussen satt två buddhistiska munkar, så fantastiskt, jag log mot dem och glömde bort att jag är ganska lättklädd och det är ju fel jämtemot deras seder. Låter som de talar tibetanska, häftigt


~Fel start blev en mysig dag~

2010-06-04 @ 20:49:19
Jag började dagen med att göra bort mig, har knappt ätit något idag, men dock kom jag på en briljant ide, jag behövde få i mig mat så jag kunde koncentrera mig på jobbet, men jag tål ingenting på jobbet så jag åkte till eslöv och tänkte jag kunde jobba hemma efter jag ätit, dock, tur för mig. Älsklingen skulle äta ungefär vid den tiden som jag skulle komma till Eslöv.
Så gissa vad vi gjorde?

vi möttes upp och älsklingen tog med sig Kaworu, vi tänkte äta på uteservering, det finns en del restauranger i Eslöv men tyvärr har inte så många uteservering. Den vi hade tänkt äta på hade uteservering, jättegod mat till okej priser, men de sa att enligt lagen fick de inte ha hundar på uteserveringen, Bull-shit säger jag bara, jag blev riktigt sur, jag sa till älsklingen att om andra får lov att förpesta uteserveringen med cigarettrök så kan väl vår lilla yorkie få vara hos oss på uteserveringen.. Sånt vågar jag aldrig säga när jag pratar med de som det involverar eftersom jag inte vill såra andras känslor, man ska ju inte döma personer för hur de har deras livsstilar, men jag tyckte jag hade en poäng i det och cigarettrökning är ju faktiskt inte så bra för kroppen.

Vi hittade till slut en restaurang, tyvärr var jag så hungrig att jag glömde ta kort. först delade vi på 8 bitar sushi ♥ Sedan åt jag en rostbiffssallad som var jättegod men väldigt mycket mat så jag var proppmätt till gränsen jag inte visste om jag skulle orka dricka upp läsken som bara var 33 cl.

Älsklingen åt en fylld baguette som såg jättegod ut.

Tog en långpromenad hem sen med Kaworu, älsklingen fick mitt kort så han kunde ta sig till jobbet snabbare. Väl hemma har jag mest spelat Wow, dock har jag njutit av lite jordgubbsglass ♥
Henrik från föreningen har kommit, han spelar King of fighters. vi pratar mest allmänt om anime, sommarjobb, japan och sen spel, han spelar mot en totalt omöjlig boss och jag är imponerad att han inte tappar tålamodet.

My outfit for today! en söt 'coctailklänni...

2010-06-04 @ 09:00:32

dsc00679 (MMS)

My outfit for today! en söt 'coctailklänning' vit bolero och jag har gjort korkskruvar i nedre delen av håret! Det är så härligt sommarväder idag <3


myskväll med älsklingen <3 jag har spelat ...

2010-06-03 @ 22:46:32

dsc00677 (MMS)

myskväll med älsklingen <3 jag har spelat wow med systeryster, dammsugit och moppat nedanvåningen, klippt gräset och slängt sopor, diskat och gjort mat till älsklingen vars tur det är att spela nu. Men jag ska njuta av jordgubbsglass med jordgubbar! godnatt


~Mycket att göra~

2010-06-03 @ 18:26:43
Jag kom hem vid halv sex och har precis ätit upp, ska koppla av en kort stund sen ska jag ut och klippa gräsmattan ♥
Kaworu verkar jättetrött och uttråkad, stackarn men han kommer bli glad när vi går ut i solen.

När älsklingen kommer hem så har jag tänkt förbereda lite jordgubbsglass med jordgubbar till. Jag ska spela lite wow med systeryster också ikväll, ska bli skoj, har knappt spelat det alls den senaste tiden.

~Förberedelser~

2010-06-03 @ 06:08:22
Jag håller på och förbereder mig för jobbet, men.. Det är jättevackert väder ute men jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig???

Har ni något tips??

Jag har ett par shorts som jag skulle kunna ha, men de är inte behagliga om man sitter ner för länge med dem... skulle kunna ha kjol, men då vet jag inte vad som skulle funka upptill, vill ha klänning men den jag sneglar på har djup urringning... Vad passar då för sjutton??

Ska frisera håret idag :) kanske skickar ett mobilinlägg senare idag så ni får se

Curryreceptet: två burkar massamun curry g...

2010-06-02 @ 23:29:08

dsc00672 (MMS)

Curryreceptet: två burkar massamun curry grytbas, en halv liter vatten, 3-4 morötter 5-6 potatisar, en halv lök (går bra utan) ca 400-500 gram kött - jag använder griskött grytbitar, men kycklingfileér går bra. Till grytan äter man ris. Först steker man köttet på hög värme så den får fin färg. Sen lägger man ihop allt (utom potatisen) i grytan, steker det hastigt och sedan häller man i grytbasen och potatisen, häller i vattnet, smaksätt gärna med lite salt. Sen låt det koka tills potatisen och morötterna är genomkokta. Låt grytan vila en stund och koka upp riset. Det går bra att lägga i färska champinjoner i grytan.


~Solosång på vårkonsert~

2010-06-02 @ 19:17:37

haha jag och mina ursäkter men här kommer de i alla fall.

Jag är inte nöjd med hur resultatet blev, vissa toner blev inte rena.

Men, jag hade varit förkyld och ont i halsen hela den veckan, jag hade hostat rätt mycket dagarna före, övade bara en gång med pianot och det var en överraskning att bandet skulle vara med, de var så högljudda från mitt håll att jag inte hörde mig själv när jag sjöng vilket är rätt viktigt.

Låten är i min skarv och jag såg den som en utmaning. Jag var supernervös.

Jag vet jag kan mycket bättre och om man har lyssnat på mina tidigare uppspelningar så hör man att jag kan bättre. vid önskemål kan jag spela in den på nytt fast nutid utan fullsatt kyrka som lyssnar och med en bättre hals så får ni höra att jag kan bättre ♥

 

(FYI, en av tonerna är så illa att jag inte ens vet hur jag lyckades ta en sådan sne ton, men hade jag haft inspelningen från när jag sjöng jul jul strålande jul från julkonserten så hade ni fått gåshud, där var inte en enda ton fel)


~Det lyser i skåneland~

2010-06-02 @ 15:26:46
Solen lyser, vi har över 20 grader utomhus, själv vill man nästan sticka iväg och doppa sig i vattnet ♥ Jag saknar min hemby när det är så här fint väder. Vi hade 2-3 minuters gångväg så kom man ner så man kunde bada, jätteskönt och insjö så man behövde inte bekymra sig för att det skulle vara kallt om det väl var varmt i luften.
Här i skåne är det mest havet som gäller och det tar ju lite längre tid att värma upp det så än får första doppet vänta.

Jag har varit iväg på allergitest idag för att se vad jag är allergisk mot och vad jag bara är känslig mot. försöka förstå varför jag reagerar som jag gör.
Känner mig jätteyr och darrig efter besöket hos läkaren och de stal ca ½ dl blod från mig så jag känner mig lite slö och trött, jättebra jag får jobba hemifrån, dock medförde det ju att jag gärna vill jobba utomhus i det härliga vädret. då var jag tvungen att klippa en liten bit av gräsmattan så Kaworu inte får en massa fästingar. Så nu är jag ännu mer trött och sliten i kroppen.

Lagar köttfärssås och spaghetti som jag snart skall njuta av och jag lovar, lovar att jag ska ge er receptet på curry idag ♥

~Värmande~

2010-06-01 @ 20:14:15
Jag var iväg och handlade direkt när jag gått av tåget, jag sprang omkring och försökte komma ihåg det viktigaste. Jag orkade inte handla allting själv. Det var tungt nog.
Pappa var jättesnäll och hämtade upp mig och skjutsade hem mig, det regnade ute och det var så tungt och jag hade datorväska hängande på ryggen så hade redan tunga väskor.

Gjorde Ugnsbakad potatis, grytbitar och färska champinjoner till mig. Det var jättegott.
Samtidigt så tillagade jag curry ♥ Älskar den maträtten!!!
Gjorde curry samtidigt, åt ugnsbakad potatis och sen när älsklingen kommer hem så ska vi äta mat tillsammans, han ska äta stor ordentligt mål med mat och jag ska ta lite grann.

Hoppas ni har haft en härlig dag. Jag har en förkylning på väg så jag spenderade hela natten genom att hosta som en galning, glömde ta min hostmedicin, älsklingen påminde mig men jag hade precis krypt ner under täcket och kände jag ville ligga kvar där i värmen.

Har fortfarande problem med att lägga upp filen när jag sjöng. Får se om jag lyckas denna gången.
Jag köpte en ny aktivitetsleksak till Kaworu idag, han verkar dock tycka den är lite för svår. Men han har lyckats lite, så jag tror han kommer lära sig till slut. största bekymret är att han har alldeles för liten mun att han lyckas ta dem i alla fall...
Kommer lägga upp bild på den ♥

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på top gear.

Nu har jag lämnat jobbet, drack te och vi ...

2010-06-01 @ 17:30:08

dsc00671 (MMS)

Nu har jag lämnat jobbet, drack te och vi åt glass på eftermiddagen, det var trevligt. Sitter på tåget och ska in och köpa en leksak till Kaworu och ingredienser så jag kan göra curry på japanskt vis, lägger upp ingredienser och tips senare idag.


~Ursäkt~

2010-06-01 @ 06:37:51
Jag ber om ursäkt min uppdatering har varit dålig de senaste dagarna, jag har knappt varit hemma och när man väl varit hemma har det varit full rulle, jag har inte hunnit sätta mig ner alls för att koppla av.
Så därför har jag inte hunnit, försöker nu lägga in litet inlägg innan jobbet.

Har bekymmer att lägga upp videon i Videofy tyvärr.
Ser om jag kan lägga upp den i youtube. Om den kommer upp vill jag helst inte höra negativ kritik. Jag är tillräckligt bra på det själv, jag har skrivit tidigare att jag själv inte är helt nöjd, men jag är inte lika kritisk mot mig själv när jag tänkte efter lite, so what att jag tog några toner underifrån så det låter ansträngt, so what att jag sjöng falskt på några toner (snarare en ton falskt, det andra "inte-så-perfekt" Jag hörde inte mig själv när jag sjöng, det är jättesvårt att sjunga rent då. Speciellt om man är nervös.
Och de som lyssnade njöt och det är ju det resultatet man egentligen är ute efter.
När jag kommer hem idag så kommer jag lägga upp bilderna från igår, kommer kanske lägga upp videon också om den inte fungerar här (håller på och fixar iordning mig till jobbet så har kanske inte tid att lägga upp den.
Jag hostade massor igårkväll, pratar inte lika mycket nu på morgonen så det är mycket mindre hostningar nu.
Idag ska de bjuda på glass på jobbet, ska blir gottigott ♥

RSS 2.0