~Yasuragi♥Part 3~

2010-01-05 @ 22:34:35
Jag har vaknat till romantiska mornar då man ser att snön kommit genom fönstret, när man sett solen försiktigt sneglar in genom molnen på morgonen. Men jag har absolut aldrig vaknat till något som var så romantiskt som detta;

Visst är det vackert♥

Vi gick upp för att äta frukost, frukostbuffén serverades i Restaurang Tokyo.

Frukostbuffé: Bröd, Kalkon, skinka, tomater, gurka, melon, ananas, kiwi, vindruver, ägg, miso-soppa, norimaki, vaniljyoghurt med torkade aprikoser, croissiant, kaffe, jag glömde ta grönt te.

Det fanns mer att välja på som bacon, kyckling, wienerbröd och korv men detta var vad vi valde.

Sådan stendekoration hade de nästan överallt längs med väggarna.

Oavsett hur jag än ändrade inställningar fick jag samma resultat med kameran. Men detta var en av de andra stendekorationerna som var.

En annan stendekoration som var i korridoren som var på vägen till vårt rum.

Mitt i korridoren på väg till vårt rum fanns detta "allrum" där man kan sitta och snacka eller bara njuta.

Vänder man sig om har man utsikt till detta

Vackert♥

En korridor som leder till Restaurang Teppanyaki och Badet.

Efter den goda frukosten gick vi till rummet för att vila lite till den avslappnande musiken, sedan så badade vi och sen var det dags att äta igen XD man skulle gå till Restaurang Teppanyaki där man lagar maten vid bordet, fast inte lunchen utan det är vid middagen.

 

Jag och älsklingen är på väg för att äta lunch, fast vi var inte så hungriga egentligen, tyvärr men det var väldigt god mat ändå ^.^

Aptitretare: Vårrullar och Misosoppa

Varmrätt:

Älsklingen - Sushi Moriawase (Kockens val)

Jag - Obento - Ångad Grillad Kyckling, Melon och grönsaker och rispapper

 

Efter maten gick vi upp till Baren/loungen och satt med datorn, vi skulle försöka se hur hemresan skulle bli men fastnade med att namnge bilderna vi taget, de är så mycket fler än vad som syns.

Jag hade lite problem att hitta internet och medan jag var i receptionen så passade Älsklingen på att ta kort från balkongen i Loungen.

Vår balkong ^.^, man såg det från loung'en.

Den mysiga baren, det som lyser blått skiftar i färg hela tiden.

Dojon där vi tränade Kendo, de hade blommor och ljus som dekoration när det inte var någon aktivitet, kunde inte ta bättre bilder eftersom några vistades i rummet för avkoppling, man hade de flesta aktiviteterna där, zenmeditation, qui gong, klangresa och andra slags meditationer eller olika kampsporter som man ibland har som lite övningar.

Vi var på väg nu till att få axel, nacke och ryggmassage på deras behandlingsavdelning, där har de ansiktsbehandling, olika massagebehandlingar och liknande behandlingar. De hade till och med man kunde bli nyårssminkad men jag var lite sen med att anmäla mig.

Loungen som var utanför behandlingsrummen, det var väldigt avkopplande där, de hade så man kunde dricka gratis grönt te och kaffe och hur mycket frukt man vill.

Foaljen utanför behandlingsrummen.

Vi hade bett Masae-san att ordna med frukt till oss och hon ordnade detta, var helt chockad, hon var så snäll mot oss och så underbar service ♥

Lättroad, doppar extremt goda jordgubbar i champanj.

 

Efter vi hade ätit den goda frukten och njutit av ett mysigt bad så var det dags att ta sig till sushiskolan. Man var tvungen att anmäla sig till detta.

De hade dukat upp fint för de som skulle ta del av sushiskolan.

De hade till och med sådana rullande band som man har i vissa restauranger i Japan, det var fantastiskt att se men tyvärr var de inte "igång".

Ingredienserna de förberett. Gräslök, gurka och svärdfisk.

Jag filmade när de visade hur man skulle göra men det gick bara att filma 15 sekunder i taget och utan ljud så det är inte till så mycket till hjälp men kan förklara lite knep han berättade.

Man ska ha en skål med vatten där man doppar fingrarna i, riset är "marinerat" med risvinäger, salt och socker.

Man använder sig av en bambu matta för att kunna rulla ihop den sen.

Bambumattans plattare sida skall vara neråt, man skall placera noribladets mer blanka sida neråt och så nära den änden av bambu mattan som är närmast dig.

man skall fylla ungefär hälften av noribladet med ris (mot dig då) Tips, oftast fyller man på mer än vad man behöver så den blir överfull.

Sedan lägger man ett väldigt tunt lager med wasabi ca en centimeter från kanten närmast dig, på den raden lägger man på ingredienserna i en klump som i detta exemplet gräslök, gurka och svärdfisk.

Sedan rullar man ihop den med hjälp av bambu mattan, när man har ca 1-1½ cm kvar så fuktar man änden och rullar ihop det sista. Man kan använda mattan om man vill forma i trekanter eller fyranter istället för runda.

Han lät lite gräslök stick ut över kanten så att man kan använda ändarna på sushirullen som dekoration.

Man skulle inte nagga ner med kniven som om man tvingade ner den utan man skall vara mer besluten och vara "herre" över kniven och dra långa drag. Det var tips han berättade. När man skall använda kniven så skall man doppa toppen i skålen med vatten och hålla den lutad så att vattendroppar rinner längs med eggen.

Vi hade roligt att göra det men det var väldigt trångt.

Älsklingens resultat

Mitt resultat.

Forsättning uppdatera i part 4


♥Lämna åsikt♥

♥Lämna din åsikt här♥:

Namn:
♥Kom ihåg mig♥

♥E-postadress♥: (publiceras ej)

URL/♥Har du blogg?♥:

♥Åsikt♥:

Trackback
RSS 2.0